7 motive pentru a adăuga mierea în alimentația dumneavoastră

7 motive pentru a adăuga mierea în alimentația dumneavoastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mierea este adesea folosită ca îndulcitor natural pentru ceai, clătite, brânză și chiar în cocktail-uri. Și nimeni nu se gândește de ce acest ultim produs este benefic, pentru că poate se spune prea mult despre proprietățile sale miraculoase. Ne stimulează cu adevărat energia, reglează nivelul zahărului din sânge, învinge insomnia și îmbunătățește digestia.

Dar acestea sunt doar calitățile mierii despre care știe toată lumea, dar aproape nimeni nu le observă, pentru că nu încearcă să o mănânce în cantități suficiente. În plus, pe lângă sănătate, mierea poate îmbunătăți perfect aspectul. Iar pentru a face acest lucru, nu trebuie să vă ungeți din cap până în picioare, este suficient doar să știți în ce moment să o adăugați la dietă și ce calitate să consumați.

1. Tratează psoriazisul

Psoriazisul este o boală autoimună care afectează celulele pielii. Provoacă roșeață, vezicule și mâncărime. Și, deși mierea, desigur, nu poate vindeca această boală, este capabilă să calmeze inflamația și să dezinfecteze zonele deschise ale pielii. Când mierea este adăugată la dietă, poate reduce și pielea uscată. Acest lucru este menționat într-un studiu din 2003 privind terapiile complementare în medicină. Un amestec de miere naturală, ceară de albine și ulei de măsline poate acționa ca un remediu chiar și pentru dermatită.

2. Vindecă abraziunile

Mierea este un agent antibacterian, atât pentru uz intern, cât și pentru exterior. Aceasta usucă perfect rănile proaspete și reducerea riscului de proliferare a microorganismelor în interiorul corpului. Tăieturile mici și abraziunile se vindecă mult mai repede dacă folosiți miere, dar nu vă bazați pe ea în timpul tratamentului rănilor mai vechi.

3. Tratament anti-acnee

Acneea apare din cauza pielii prea grase care este expusă contaminării externe. Bacteriile se înmulțesc în acest mediu și provoacă acnee. Aici, din nou, trebuie menționate proprietățile antibacteriene ale mierii, care ajută la reducerea gradului de afectare a pielii. Proprietățile antibiotice ale acestui produs, precum și efectul său antiinflamator, vă pot salva permanent de această boală adolescentă.

4. Încetinirea îmbătrânirii

Ca o sursă excelentă de antioxidanți, mierea vă protejează pielea de schimbările legate de vârstă. Se știe că acestea apar datorită efectelor radicalilor liberi și sunt o sursă de riduri și pierderea elasticității. Produsul apicol este capabil să pună piedică acestui efect. Ajută la hidratarea pielii uscate și îmbunătățește semnificativ tenul.

5. Oprește căderea părului

Cei care sunt preocupați de pierderea excesivă a părului se pot întoarce la deserturi care conțin miere și pot începe să o adauge la ceai. Proprietățile bactericide și fungicide ale mierii reduc pierderea părului și promovează creșterea rapidă a acestora. De asemenea, cu ajutorul mierii, puteți controla aspectul mătreței, care este, de asemenea, una dintre cauzele căderii părului. Mai mult, aceste proprietăți se manifestă, chiar dacă nu mâncați miere, ci faceți o mască de păr din ea.

6. Tratează părul uscat și deteriorat

Mierea conține vitamine și minerale care ajută perfect la prevenirea părului uscat și, de asemenea, acționează ca un hidratant pentru a păstra umiditatea în țesuturi. Prin urmare, este eficientă dacă vă expuneți adesea părul la expunerea chimică sau petreceți mult timp în soarele. Mierea are, de asemenea, un efect calmant asupra scalpului dacă există mâncărime sau peeling.

7. Vindecă cicatricile

Cicatricile, în special cele vechi și cele mari – nu sunt cea mai bună podoabă a corpului uman. Se crede că acestea pot fi îndepărtate numai prin intervenție chirurgicală. De fapt, mierea are un efect de vindecare asupra lor. Compoziția acestei delicatețe de desert conține substanțe care influențează regenerarea țesuturilor și ajută la revitalizarea celulelor pielii. Combinația acestor factori este excelentă pentru cicatrici.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!