7 motive care te vor convinge să bei apă caldă pe stomacul gol

7 motive care te vor convinge să bei apă caldă pe stomacul gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Cei care sunt atenți la sănătatea lor știu despre beneficiile apei calde dacă o consumă pe stomacul gol. Această metodă simplă vă poate ajuta să începeți ziua corect, să fiți energici și viguroși. Aflați în acest articol despre toate avantajele apei calde băute pe stomacul gol și începeți să o practicați chiar de mâine.

Un început de zi corect reprezintă garanția sănătății și productivității noastre. De aceea dimineața are o importanță specială dacă sunteți adeptul unui stil de viață sănătos. Încercând să ne trezim după somnul de noapte, ne ducem la duș, bem cafea, ascultăm muzică.

Însă oare asta este ceea ce organismul nostru are nevoie pentru a începe o nouă zi într-un mod benefic pentru organism?

Apa caldă băută pe stomacul gol pentru sănătate și frumusețe

Specialiștii susțin că este mult mai bine să începeți ziua cu un pahar de apă caldă pe stomacul gol, decât cu o ceașcă de cafea.

Apa caldă și tractul gastrointestinal

Un pahar de apă băut cald dimineața pe stomacul gol are un efect pozitiv asupra peristaltismului intestinal, “pornind” funcțiile sale înaintea mesei.

În plus, apa caldă curăță pereții intestinali, eliberându-i de toate tipurile de toxine și substanțe toxice.

Apa caldă împotriva constipației

Apa caldă are proprietatea de a subția fecalele și are un efect laxativ bun.

Cu ajutorul apei calde, se dizolvă resturile solide de grăsimi depuse pe pereții intestinali, ceea ce stimulează procesele de putrefacție din tractul digestiv.

Apa caldă și pierderea în greutate

Dacă consumați unul sau două pahare de apă caldă pe stomacul gol în fiecare zi, temperatura corpului crește, metabolismul se accelerează cu aproximativ 30% la 40 de minute după ce ați băut apa. Ca rezultat, se ard mai multe calorii.

Alte funcții ale apei calde împotriva excesului de greutate:

  • reducerea apetitului,
  • subțierea fecalelor,
  • normalizarea pH-ului,
  • stimularea funcțiilor intestinale,
  • eliminarea deșeurilor,
  • declanșarea metabolismului lipidic în zona șoldurilor și a abdomenului.

Apă caldă împotriva durerilor

Băuturile calde ajută la relaxarea musculaturii și ameliorează durerile de diverse origini.

Apă caldă pentru piele

Dacă bei un pahar de apă caldă în mod regulat dimineața pe stomacul gol, poți să spui adio acneei, inflamațiilor și iritațiilor, de obicei cauzate de deșeurile toxice.

Apă caldă pentru sistemul urinar

Băuturile calde stimulează urinarea, ceea ce va fi deosebit de util pentru cei care sunt predispuși la edeme. Rinichii nu sunt deloc suprasolicitați, spre deosebire de stimularea urinării cu ajutorul medicamentelor.

Apă caldă pentru sistemul nervos

Efectul pozitiv al apei calde asupra sistemului nervos constă în curățarea și activarea circulației sanguine, distrugerea compușilor toxici și a stratului subcutanat de grăsime.

Pentru a obține rezultate cât mai utile din apa băută, se recomandă să urmați următoarele reguli:

Cum să bei apă caldă?

1. Temperatura

Temperatura acceptabilă a apei pe care o veți bea este de 40-42 °C. Nu se recomandă apa prea fierbinte, deoarece poate arde mucoasa.

2. Doar apă purificată

Beneficiul adus sănătății poate fi adus doar de apă purificată corect. Apa caldă fiartă este inutilă și poate chiar dăuna. În timpul fierberii, apa pierde majoritatea microorganismelor necesare. Elementul chimic clor, care se găsește în apa de la robinet, se transformă într-o substanță toxică la temperaturi mari.

Depozitele de calcar formate în timpul fierberii rămân pe pereții intestinului și altor organe importante, ceea ce servește ca impuls pentru formarea pietrelor.

3. Beți apă caldă doar pe stomacul gol

Numai astfel puteți compensa deficitul de lichid apărut în timpul nopții.

Iată câteva rețete de apă caldă:

Cu lămâie

Apa cu lămâie “porneste” metabolismul, elimină substanțele toxice, normalizează pH-ul, întărește sistemul imunitar, curăță căile urinare și are un efect de stimulare a secreției biliare.

Cum se prepară: Se adaugă suc proaspăt de la jumătate de lămâie într-un pahar de apă caldă.

Este bine de știut! Această băutură nu este recomandată în caz de ulcer gastric și aciditate crescută.

Cu miere

Un pahar de apă cu o linguriță de miere naturală ajută la reducerea acidității, eliminarea impurităților toxice și încărcarea cu energie pentru întreaga zi.

Cu ghimbir

Această băutură are un efect de ardere a grăsimilor. Ea întărește sistemul imunitar și oferă energie.

Cum se prepară: Se amestecă o lingură de praf de ghimbir în 250 ml de apă caldă.

Este bine de știut! Această băutură nu este recomandată în caz de aciditate crescută.

Acum știți că apa caldă, ca mijloc accesibil și simplu, poate face cu adevărat minuni pentru organismul dumneavoastră. Doar un pahar de apă caldă poate să vă ajute să vă întăriți sănătatea, să pierdeți kilograme în plus, să vă redați tinerețea pielii și să normalizați somnul nocturn.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!