7 lucruri prin care atragi oamenii toxici în viața ta

7 lucruri prin care atragi oamenii toxici în viața ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Suntem înconjurați de oameni diferiți. Unii vor cu adevărat să faci parte din viața lor. Altora nu le place compania ta. Mai sunt și cei care țin legătura doar pentru că este profitabilă. Uneori, chiar realizând că sunteți folosit, nu puteți face nimic în acest sens. Totul pentru că îți este foarte greu să spui „nu”.

Dacă o persoană nu reușește să te folosească, va căuta în mod constant defecte în tot ceea ce faci. Nimic nu vei face (din punctul său de vedere) suficient de bine. I se pare că faci în mod constant ceva greșit. Această persoană nu îți va spune niciodată un cuvânt bun despre realizările tale. Astfel de oameni aduc doar negativitate în viața ta, dar le permiți să facă acest lucru.

Mai jos vă vom vorbi despre șapte motive pentru care atrageți oameni negativi care vă scurg puterea și energia.

1. Ești un ascultător prea bun

Înțelegi cât de important este ca o persoană să fie ascultată. De aceea, acordați atenție oamenilor în măsura în care ați vrea și voi să primiți.

Însă unele persoane vor vorbi în continuu, fără a vă oferi nicio ocazie de a spune vreun cuvânt. Ele vor ignora toate sugestiile voastre politicoase, pentru a putea termina acest monolog. Va trebui să vă învățați cu conversațiile lungi, în timpul cărora celălalt nu va face decât să se plângă și să se justifice.

Nu trebuie să asculți astfel de oameni! Încercați să opriți o astfel de persoană încă de la începutul conversației. Spuneți-i că aveți alte întâlniri sau afaceri. S-ar putea să se supere că l-ai întrerupt brusc. Dar uneori este necesar să facem acest lucru.

2. Găsești întotdeauna timp pentru alte persoane (chiar în detrimentul tău)

Este plăcut să știi că cineva te prețuiește atât de mult încât este dispus să își dedice tot timpul și atenția. Cu toate acestea, generozitatea excesivă din partea ta poate duce la personalități negative care îți iau prezența ca atare.

Dându-și seama că sunteți întotdeauna acolo și întotdeauna gata să îi ajutați, aceștia încep să vă exploateze din plin. La un moment dat te vei plictisi de asta.

3. Tu, fără să îți dai seama, povestești altora despre visele tale

În timp ce tu, fără să îți dai seama, le povestești viselor tale oamenilor toxici, ei îți doresc în secret numai rău. Pur și simplu ni acceptă ideea că vei ajunge mai sus decât ei.

Rădăcina problemei poate sta în invidia față de tine. Prin urmare, îți vor strica întreaga dispoziție în toate modurile posibile. Te vor face să te îndoiești de tine. Vor încerca să te facă să abandonezi ideea.

4. Ești o persoană destul de blândă

Ești o persoană cu care nimeni nu are probleme. Oamenilor le place să petreacă timp în compania dvs. Dar sunt cei care vor să profite de deschiderea și bunătatea ta. Astfel de oameni sunt buni la manipularea altora, și vor face același lucru cu tine. Orice s-ar întâmpla, ei știu că nu poți refuza.

Începeți să învățați să spuneți nu. Când cineva îți cere ceva, nu răspunde imediat. Oferă-ți timp să te gândești și abia apoi decide dacă vrei să o faci.

5. De regulă, ai întotdeauna dispoziție bună 

Cui nu-i place o persoană cu zâmbetul pe buze? Așa este, tuturor le place. Dacă ești mereu în centrul atenției, mereu vesel, cu siguranță vei atrage oamenii. Vor veni și cei care vor încerca să se folosească de dispoziția ta în scopuri egoiste.

Deoarece acești oameni nu au încredere în propria persoană, ei caută în permanență aprobarea din exterior. Dacă nimeni nu le acordă atenție, probabil că se vor enerva! Totul ar trebui să se învârtă întotdeauna în jurul persoanei lor.

6. Încerci întotdeauna să remediezi totul

Dacă iei parte la un conflict, atunci faci tot ce poți pentru a-l rezolva în mod constructiv. De regulă, oamenii apreciază astfel de eforturi. Cu toate acestea, mai sunt și cei care nu pot trăi în pace. Le place mereu să se certe și să creeze scandal.

Dacă ești înconjurat de astfel de personalități, nu ai cum să aduci liniștea. Conflictele vor veni unul după altul. Totul pentru că sunteți întotdeauna acolo și doriți să remediați totul.

7. Încerci întotdeauna să vezi în oameni doar binele

Încerci să te înconjori de oameni buni. O poți face pentru că ești o persoană bună. În același timp, ai suficientă forță pentru a accepta neajunsurile altora.

Și chiar și atunci când asistați la un comportament urât din partea oamenilor, continuați să credeți în ei. Te aștepți ca o persoană să-și schimbe comportamentul mai târziu. Cu toate acestea, este posibil să nu se întâmple acest lucru.

Nu lăsați persoanele negative să vă otrăvească mintea, sufletul și viața.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!