7 lucruri pe care copiii le moștenesc exclusiv de la tată

7 lucruri pe care copiii le moștenesc exclusiv de la tată

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in CuriozitățiPersonalitateSpiritualitateStiinta

Genetica este una dintre cele mai misterioase și interesante științe. Desigur, copilul moștenește genele ambilor părinți, dar unele dintre trăsăturile dominante le va lua de la tată – atât cele bune, cât și cele nu chiar atât de bune.

Iată trăsăturile genetice pe care copiii le moștenesc de la tată:

1. Boli de inimă.

Potrivit cercetărilor efectuate de cercetătorii de la Universitatea din Leicester, bărbații care poartă un anumit tip de cromozom sunt cu aproape 50% mai predispuși să aibă boli care afectează artera coronariană (o afecțiune caracterizată prin scăderea livrării de oxigen către inimă). Iar această caracteristică poate fi transmisă copiilor.

2. Tulburări psihice.

Printre tulburările mentale care se transmit de la bărbați la copii – schizofrenia și ADHD. Odată cu vârsta tatălui, riscul crește, deoarece de-a lungul anilor ADN-ul bărbatului se schimbă. În ceea ce privește femeile, acestea se nasc cu un anumit număr de ovule, iar ADN-ul lor nu se schimbă de-a lungul vieții.

„Tații au de patru ori de mai multe ori au noi mutații în ADN-ul lor”.

3. Dinți strâmbi.

Copiii pot moșteni și probleme dentare de la părinți. Totul pentru că genele masculine care sunt responsabile pentru forma maxilarului și sănătatea dinților sunt mult mai puternice decât cele feminine. Din cauza lor, copilul poate avea dinți strâmbi sau smalț slab.

4. Probleme cu fertilitatea.

Bărbații care au o calitate slabă a lichidul seminal își pot recompensa fiii cu aceeași problemă. Așa spun oamenii de știință într-un studiu publicat în revista Human Reproduction .

Chiar dacă cuplul reușește să aibă un copil prin FIV, este mai probabil ca fiii să se lupte cu infertilitatea la fel ca tații lor.

5. Tatăl dă genul copilului.

Da, genele tatălui determină cine se va naște dintr-un cuplu – un băiat sau o fată. Pentru a prezice genul copilului nenăscut, trebuie să te uiți la arborele genealogic al tatălui, potrivit unui studiu publicat în Science Daily .

Dacă lichidul semnal al tatălui poartă cromozomul X, atunci combinându-se cu cromozomul mamei, apare o fată. În schimb, dacă materialul seminal al tatălui este încărcat cu un cromozom Y, se va naște un băiat.

6. Culoarea ochilor copilului.

În realitate, genele ambilor părinți joacă un rol în culoarea ochilor pe care o primește un copil. Dar cel mai adesea i se transmit trăsăturile feței și culoarea ochilor tatălui său – genele sale domină genele femeilor.

7. Înălțimea copilului.

Înălțimea unui copil depinde într-adevăr foarte mult de gene, în special de cele parentale. Dacă tatăl este înalt, și copiii vor fi înalți, poate nu la fel de înalți ca tatăl.

Și ce zici de inteligență?

Inteligența nu se transmite de la tată la fiu. Adică, dacă tatăl este un geniu, atunci fiul său nu va moșteni 100% aceste gene.

8. Prostia nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tatăl este prost, atunci fiul său nu va fi la fel. (Aici natura a făcut cu înțelepciune).

Inteligența de la tată este transmisă genetic doar fiicelor. Însă doar pe jumătate.

Un bărbat poate moșteni inteligența numai de la mama sa, pe care ea, la rândul ei, a moștenit-o de la tatăl său.

Fiicele geniilor vor fi pe jumătate la inteligență față de tații lor, însă băieții acestora (nepoții geniilor) vor fi genii. Dacă tatăl lor este prost, fiicele vor fi de două ori mai proaste decât tații lor.

Concluzii pentru bărbați:

1. Pentru a prezice abilitățile mentale ale fiului tău, uită-te la tatăl soției tale (dacă el este inteligent, atunci și fiul tău va fi inteligent).

2. Fiica ta va primi jumătate din mintea ta. Dar și jumătate din prostia ta. În inteligență, ea va fi mai apropiată de tine. Fiul ei (nepotul tău) va primi toate abilitățile mentale. Dacă vrei o generație inteligentă, visează la o nepoată de la fiica ta.

3. Abilitățile tale mentale sunt moștenite de la mamă, sau mai bine zis de la bunic.

Concluzii pentru femei:

1. Fiul tău este o copie a tatălui tău, iar expresia „ești la fel de prost ca tatăl tău” nu este adevărată.

2. Fiica ta va fi ca tine în creștere, dar în minte ca tatăl ei. Fiii ei (nepoții tăi) vor fi la fel ca soțul tău.

Sperăm că, copiii tăi vor moșteni numai ce este mai bun de la tine!

Asta este genetica! Tu cu cine semeni?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!