Ai cunoscut oameni fericiti? Iata lectiile de viata pe care ei le-au inteles deja

Ai cunoscut oameni fericiti? Iata lectiile de viata pe care ei le-au inteles deja

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 July 2018 in Lecții de viațăViata

Viata nu vine insotita de instructiuni de folosire. Nimeni nu ne inmaneaza un manual, atunci cand ne nastem. In locul acestui manual, trebuie sa navigam printre transeele necunoscutului si sa incercam sa absorbim diverse experiente cu o inima deschisa si printr-o atitudine curajoasa. Dar ce se intampla cand viata nu merge asa dupa cum am planuit?

Fericirea pana la adanci batraneti si navigarea lina prin viata sunt oare rezervate pentru cei privilegiati? Nu chiar. Pana si oamenii care par sa degajeze bucurie sunt nascuti cu aceeasi lipsa de instructiuni ca oricine altcineva.

In unele cazuri, cei mai fericiti oameni din lume au trecut prin cele mai dificile circumstante. Deci cum se face ca ei pot accesa fara efort pacea launtrica si pot trece prin perioadele dificile ale vietii cu gratie si usurinta?

Lucrul pe care il au in comun oamenii fericiti este abilitatea de a privi la situatiile vietii ca la niste oportunitati pe cale de dezvoltare. Intotdeauna ne schimbam si preschimbam in persoana in care in cele din urma vrem sa fim. Dar oamenii fericiti par sa invete lectiile vietii si sa le practice zilnic. Ai incredere ca in cele din urma etapele dure ale vietii tale te vor instrui pentru o mai profunda intelegere a ceea ce esti tu cu adevarat. Daca vrei sa fii mai fericit, poti invata aceste sapte lectii ale vietii pe care oamenii extraordinar de fericiti deja le-au priceput.

1. Nu conteaza ceea ce posezi. Ci ceea ce faci cu ceea ce posezi.oameni fericiti

Acea greutate suplimentara a corpului tau, nasul pe care vrei sa il schimbi, sau marimea coapselor tale sunt cu toate aspecte nesemnificative a ceea ce esti tu sau a ceea ce esti capabil/a sa realizezi. Cand devenim obsedati de lucrurile pe care le uram – situatii sau chiar propria persoana – nu mai avem loc sa ne concentram asupra noilor oportunitati. Oamenii fericiti stiu ca a te plange de ceea ce nu iti place te va retine de la a imbratisa pe deplin viata. Lasa balta nesigurantele si autocriticarea. Invata sa te vezi pe tine insuti in acelasi mod in care o fac cei care te iubesc.

2. Fii unde esti, nu unde crezi ca ar trebui sa fii.

Atat de multi dintre noi alearga primprejur, incercand sa prinda viitoarea versiune pe care o vedem in oglinda “asa ar trebui sa fie”. Aceasta constanta sete de ceva mai mult ne impiedica sa fim pe deplin in clipa prezenta – chiar acum. Daca astepti ceva mai mult, te lipsesti de bogatele straturi de potential din prezent. Inceteaza sa astepti altceva si afla ca esti chiar acolo unde ai nevoie sa fii pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Acceptarea acestei clipe este cheia.

3. Fiecare lucru si persoana are propriul sau timp si loc.

Oameni, slujbe, chiar locurile in care traim au date de expirare. Oamenii mai fericiti par sa inteleaga puterea renuntarii care provine din arta de a lasa lucrurile in voia lor. Oamenii au anotimpuri ale sufletului, foarte asemanatoare cu ale naturii. Putem imbratisa schimbarile si recunoaste ca renuntarea nu inseamna a spune la revedere, ci doar un nou inceput cu o proaspata constientizare si o noua perspectiva.

4. Rezistenta este o forma de autosabotaj.

Inceteaza sa faci din asta ceva ce nu este. Accepta doar ce este. Partenerul care nu face ceea ce tu doresti. Slujba despre care simti ca te lasa fara suflet. Tipul de corp pe care se pare ca nu reusesti sa il dobandesti. Toate acestea sunt forme de rezistenta. Refuzul de a vedea lucrurile asa cum sunt ele, prin mascarea adevarului cu minciuni zaharisite este un drum direct catre nefericire. In loc de a incerca sa schimbi lucrurile, oamenii sau locurile, accepta-le, pentru moment asa cum sunt. Citeste mai mult despre acceptare in articolul: 5 lucruri pe care oricine ar trebui sa le stie despre acceptare

5. Vei vedea ceea ce crezi ca vei vedea.

Cu totii am auzit expresia “cand o sa vad, o sa cred”. Dar cei mai fericiti oameni din lume deja au inteles ca a crede este prima statie obligatorie. Fiecare personalitate revolutionara care a schimbat regulile jocului a crezut in viziunea lui, cu mult timp inainte sa o vada dand roade.

Martin Luther King, Steve Jobs si Gandhi sunt toti oameni care au crezut cu fiecare celula a corpului lor in viziunea lor. Care este telul tau si cea mai profunda dorinta a ta? Unica ta misiune este de a te cufunda atat de adanc, incat credinta ca este posibil sa se realizeze sa radieze din toti porii tai.

6. Teama de necunoscut este produsul secundar al atasarii.

Multi dintre noi isi agata (chiar si inconstient) palariile de faptul ca viitorul poate intimida, in special daca nu avem un plan clar. Fie ca vrei sa iti lasi slujba pe care o urasti, sau sa iesi dintr-o relatie impovaratoare, schimbarea directiilor in viata poate sa trezeasca cele mai adanci temeri de necunoscut.

Dar oamenii fericiti au invatat ca frica de necunoscut este de fapt un subtil produs secundar al atasarii si jocului la sigur. Fiecare persoana fericita a simtit aceeasi teama, dar a pasit curajoasa inainte in necunoscut. Apoi a realizat repede cat de pasnica si de plina de bucurii poate fi calatoria. Aminteste-ti, teama este intotdeauna mai rea in capetele noastre. Odata ce faci un pas inainte, teama va dispare.

7. Te potrivesti lucrurilor exact asa cum esti.

Majoritatea oamenilor fericiti pe care ii cunosc, inclusiv eu insumi, au invatat ca adevarata fericire nu este cea de a incerca sa te potrivesti lumii, ci de a realiza ca noi toti ne potrivim in lume asa cum suntem. In loc de a incerca sa te schimbi, manipulezi sau fortezi pe tine insuti in idealuri exterioare, practica iubirea si acceptarea de sine. Cand te poti increde in tine insuti si poti fi prezent acolo unde esti in acest moment, vei simti expresia suprema a unduitoarei libertati.

Tu care crezi ca sunt lucrurile diferite pe care le fac oamenii fericiti?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!