7 detalii care îți dezvăluie caracterul unei persoane, explicate de un psiholog

7 detalii care îți dezvăluie caracterul unei persoane, explicate de un psiholog

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Una dintre cele mai bune abilități din viață este să poți identifica rapid personalitatea unei persoane. Acest lucru vă va ajuta să evitați dezamăgirea și regretele mai târziu. Pentru a vă da seama de personalitatea cuiva trebuie să acordați atenție următoarelor 7 puncte.

Notă: toată lumea are zile rele și stări de spirit proaste, dar dacă observați acest comportament în mod constant, din păcate, nu are o personalitate și un caracter frumos.

1. În funcție de cum își respectă promisiunile.

Nu este vorba despre jurămintele de la nuntă, ci despre micile promisiuni din viața de zi cu zi:

„Te voi anunța despre asta până vineri” / „Voi fi acolo în 5 minute” / „Te sun la ora 6”

Da, nu întotdeauna putem să respectăm aceste promisiuni. Nu putem lua în considerare și controla toate circumstanțele, uneori apar anumite lucruri care ne dă viața peste cap. Dar dacă o persoană nu se ține de promisiuni în mod constant, și nu face nimic din ceea ce spune, atunci nu este de încredere și nu este responsabilă sau poate pur și simplu nu te apreciază.

2. Cum tratează el alte persoane.

Mai ales personalul de serviciu, necunoscuții de pe stradă, vânzătorii, oameni care se presupune că îi sunt „inferiori” lui la locul de muncă sau în statutul social. Cum relaționează cu ei și vorbește despre ei? Asta spune multe despre caracterul unei persoane. O persoană care va avea tendința să se comporte urât cu cei mai jos ca ea, nu este de păstrat în viața ta.

3. Cum arată mașina sa.

Nu este vorba de costul ridicat al mașinii, ci de starea în care se află: este curată la exterior, are totul în ordine, sunt ambalaje și resturi de mâncare în interior. Acest fapt ajută la crearea unei impresii despre cât de ordonată este o persoană.

4. Cum se comportă atunci când greșește.

Toți greșim, nu este nimeni perfect. Dar contează modul în care reacționează atunci când cei din jur au realizat că a greșit.

  • își cere scuze și spune că va încerca să nu repete?
  • se justifică, se apără sau tace?
  • te învinuiește, te învinovățește că ai exagerat sau că i-ai spus despre greșeală?

5. Cum se comportă acesta atunci când tu greșești.

Dacă îți recunoști greșeala și îți ceri scuze, cum reacționează?

  • te tratează cu respect si empatie?
  • te umilește, se supără mult timp sau te insultă?

Asta arată cât te poți baza pe el în vremurile dificile.

6. Cum se comportă cu acei oameni de la care are nevoie de ceva.

De exemplu poate încerca să se împrietenească cu superiorii săi și să vorbească fără respect cu subordonații. Sau te caută doar atunci când are o problemă și știe că îl poți ajuta.

7. Cât de similară este viața sa reală cu cea pe care o afișează pe rețeaua socială.

Cu toții vrem să arătăm bine în ochii celorlalți, dar dacă imaginea sa în mediul online este complet diferită de realitate, trebuie să ne întrebăm de ce face asta. Nu este încrezător în el însuși, părerea celorlalți este prea importantă pentru el sau doar îi place să ducă o viață fictivă, falsă, să se dea cine nu este.

Aceste detalii sunt foarte simplu de observat la o persoană, și probabil că atunci când ați citit acest articol, aveați pe cineva în minte!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!