Când o persoană se află în pragul unui moment dificil, un cuvânt bun nu îi va fi mereu de ajutor. Însă o motivație sub formă de citat spus de cineva care a trecut printr-o situație similară nu doar că va ridica moralul, ci va determina și o schimbare radicală în viața persoanei.
1. Nu te gândi la preț. Gândește-te la valoare. Multe persoane visează să aibă lucruri scumpe, dar prețul ridicat îi oprește. De exemplu, tablourile unor pictori faimoși.
Dar dacă într-un astfel de caz treci peste prețul tabloului și te gândești la valoarea sa – ca parte a moștenirii istorice și culturale – vei descoperi că este neprețuită. Nu în sens financiar, ci în ceea ce privește estetica și cultura. Achiziționarea unui astfel de obiect va înălța sufletul.
Dacă îți dorești să cumperi ceva, nu ar trebui să te uiți la preț. Cel mai important este ca acel lucru să fie cu adevărat necesar pentru tine și să te bucuri de el mereu, nu doar pe moment.
2. Prea mulți oameni cumpără lucruri de care nu au nevoie, cu bani pe care nu îi au, pentru a impresiona oameni pe care nu îi cunosc.
Acest citat este foarte actual în societatea contemporană. Oamenii cumpără lucruri scumpe pentru a se lăuda în fața altora. De multe ori, ei își achiziționează ultimul model de iPhone în rate, pentru a se lăuda apoi pe rețelele sociale cu achiziția lor grozavă.
În realitate, acea persoană nu are nevoie de acel smartphone. Poate găsi un telefon bun cu aceleași întrebuințări la un preț mai mic, dar oamenii sunt motivați de dorința de faimă. Dacă ai un iPhone, înseamnă că ești tare, că ai bani și ții pasul cu moda.
Prin astfel de cumpărături scumpe, oamenii încearcă să atragă atenția altor oameni, cu care nici măcar nu sunt familiarizați. Ei încearcă să dovedească în societate că au un anumit statut.
Străinii nu vor știi niciodată cu adevărat cine este persoana care se laudă cu telefonul sau mașina scumpă. Nimeni nu va ști că pentru dreptul de a deține noua achiziție, persoana a intrat într-un credit. Dar măcar a făcut o impresie.
3. Spunând că cineva este neplăcut sau urât, nu vei deveni mai atrăgător. Mulți oameni, având un număr mare de defecte și imperfecțiuni, încearcă să le găsească și altor persoane defecte pentru a-și compensa propriile lor.
Dar faptul că îi jignesc pe cei din jur nu îi vor face cu nimic mai buni. Mai mult, astfel de persoane vor fi percepute negativ în societate, fiind considerate persoane răutăcioase.
4. Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o modalitate. Dacă nu vrei să faci asta, vei găsi întotdeauna scuze.
Într-adevăr, dacă o persoană este pasionată de o idee, va găsi toate modalitățile de a o pune în practică. Nimic nu o va împiedica să renunțe la visul ei. Motivația va fi forța care o va împinge înainte.
Dacă o persoană nu vrea cu adevărat să facă un lucru, atunci nicio motivație nu îi va fi de ajutor. Dacă nu există dorință, înseamnă că nu există interes.
5. Să crezi că lumea va fi dreaptă cu tine doar pentru că tu ești drept cu ea este absurd. Lumea este plină de oameni buni și pașnici. Ei cred că dacă se comportă frumos cu alți oameni, aceștia ar trebui să se comporte la fel.
Dar, de fapt, lucrurile stau invers. Lumea, reprezentată de societate, nu este atât de dreaptă, ba chiar este crudă. Credința în bunătatea lumii este la fel de înșelătoare ca și întâlnirea cu un leu care, cu siguranță, te va mânca, nu îți va întinde prietenește mâna.
6. Nu vei putea începe un nou capitol în viața ta dacă tot timpul citești pagina anterioară. Oamenii spun adesea că vor să înceapă viața de la zero, lăsând în urmă toate problemele și necazurile. Dar acest lucru nu le reușește, deoarece se agață de trecut și nu pot înainta ușor spre viitor.
Acest lucru poate fi ușor demonstrat în cazul relațiilor. O tânără părăsită de partenerul ei intră într-o depresie groaznică. Ea nu mănâncă, nu doarme și plânge încontinuu. Ea privește fotografiile cu ei, îcearcă să îl sune, îi trimite mesaje. Verifică rețelele sale de socializare.
Asta este greșit! V-ați despărțit, ați închis acest capitol al vieții voastre, ați făcut un pas înainte și ați început un nou.
7. Încercând să fii altcineva, îți irosești timpul în zadar. Oamenii vor să fie oricum, doar nu ei înșiși. Sunt dispuși să copieze stilul de viață al altora, să urmeze idealurile și opinia altora. Dar ei nu înțeleg un lucru:
Fiecare persoană este unică. Are propria viață pe care trebuie să o trăiască singur, fără a se ascunde în spatele imaginii altcuiva. Aceasta este o pierdere inutilă de timp.
În toate situațiile, o persoană ar trebui întotdeauna să rămână ea însăși. Ea trebuie să-și trăiască viața și să facă acțiuni în funcție de propriile convingeri.