7 cele mai bune remedii naturale pentru bila leneșă

7 cele mai bune remedii naturale pentru bila leneșă

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În timpul funcționării normale a corpului, bila trebuie să aibă un flux în duoden. Acest proces este foarte important pentru o digestie corectă.

Tulburările din ficat și vezica biliară se numesc colestază sau stază biliară. Motivul poate fi diferiți factori: malnutriție, probleme ale vezicii biliare și ale ficatului, disfuncționalități ale sistemului endocrin și nervos, prezența paraziților.

Staza biliară se caracterizează prin următoarele simptome:

  • gust amar în gură (mai ales dimineața);
  • pielea și albul ochilor devin galbene;
  • senzație de greață;
  • faze dureroase la nivelul hipocondrului drept, care radiază spre spate;
  • piele iritata;
  • tulburări de scaun;
  • urină închisă la culoare;
  • slăbiciune generală și oboseală.

Puteți combate bila leneșă folosind medicamente, dar este mai bine să folosiți remedii naturale .

Remedii populare eficiente

Mătase de porumb. Din ele se prepară o infuzie (3 lingurițe la un pahar de apă clocotită). Mătasea de porumb se pune într-o cratiță cu apă și se încălzește la foc mic timp de o jumătate de oră, fără a fierbe.

Apoi, infuzia se diluează cu apă curată în proporții egale și se bea ¼ (un sfert) de pahar înainte de fiecare masă.

Suc de sfeclă roșie. Sfecla roșie este dată la răzătoare. Pulpa este pusă într-o pânză de bumbac și stoarsă bine. În scopuri medicinale, o lingură este suficientă, luată înainte cu 30 de minute de fiecare masă.

Mentă. Se folosesc doar frunzele. Ele ajută la normalizarea fluxului bilei, elimină senzația de greață și greutate în lateral. Ceaiul se prepară din frunze. Trebuie să bei cam 2-3 pahare pe zi, doar fără zahăr.

Păpădie. Este necesar să folosiți rădăcinile de păpădie, nu florile. Se toacă mărunt și se fierb la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute. Ceaiul se bea cald (jumătate de cană înainte de fiecare masă).

Suc de mere. Se aleg doar soiuri de culoare verde. Bea câte 100 ml de suc proaspăt stor de mere, de trei ori pe zi timp de o lună.

Ceaiuri coleretice. Helichrysum și sunătoare sunt cele mai potrivite (1 lingură / pahar de apă la temperatura camerei). Lăsați plantele să stea în apă timp o zi, apoi fierbeți timp de 10 minute, strecurați printr-o pânză de bumbac și beți la fel ca mătasea de porumb.

Congestia biliară este o problemă care nu poate fi ignorată. Cele mai ușoare și eficiente măsuri vor fi rețetele populare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!