7 calități ale unei relații fericite

7 calități ale unei relații fericite

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2024 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Pot relațiile dintre un bărbat și o femeie să fie armonioase? În special în timpurile noastre, când ideea căsătoriei suferă o criză serioasă? Cu siguranță. Dar, aceasta este o muncă zilnică și este o muncă plăcută, atunci când există înțelegere și, în special, înțelegere reciprocă.

Pentru a construi o fundație solidă și mai ales calitativă a familiei și relațiilor armonioase, este necesar să încorporăm în fundamentul său ingredientele principale care consolidează. Psihologii au identificat 7 astfel de calități-ingredient: onestitate, respect, încredere, responsabilitate, grijă, paritate și ierarhie.

Cum să construiești relații armonioase – 7 calități principale

Desigur, acestea nu sunt singurele calități necesare pentru a construi și menține relații armonioase, dar ele reprezintă baza fundamentală.

Iată, cele 7 calități ale relațiilor armonioase sunt:

1. Onestitate – față de sine și partener – garantul relațiilor sincere și durabile, în care nu există loc pentru neînțelegeri, secrete și în care nu se cultivă neîncrederea și nu se formează gelozia.

2. Respect – pentru alegerea liberă a partenerului, chiar dacă este diferită de a ta, și pentru limitele spațiului său personal și intim. Acest lucru înseamnă că respectul se naște din auto-respectul unei persoane. Adică, este important să înțelegi și să accepți modelul care presupune că propriile interese vin pe primul loc. Acest lucru este adesea o greșeală, punând pe primul loc interesele alesului, copiilor, părinților, confundând astfel auto-respectul cu stabilirea priorităților.

3. Încrederea provine din auto-respect, onestitate și creează un schimb liber de energie și informații, permițând fiecărui partener să se exprime la maximum în relație.

4. Responsabilitatea este capacitatea de a recunoaște valoarea relației și de a te strădui să o păstrezi și să o amplifici, tratând cu grijă sentimentele reciproc. Responsabilitatea este un semn al maturității relației, când interesele personale nu contravin celor comune. Fiecare bărbat, care se respectă, este responsabil pentru starea fizică și psihologică a femeii sale.

5. Grija este o parte inseparabilă a relațiilor armonioase. Grija este capacitatea de a manifesta responsabilitate, sensibilitate și atenție pentru binele partenerului și al familiei. Este important să nu confundăm grijă cu supravegherea, și în special cu supravegherea excesivă, care se ascunde în spatele obsesivității și fricii de pierdere.

6. Paritatea înseamnă egalitate în drepturi și obligații, asumate voluntar și responsabil. Asta înseamnă că fiecare are dreptul la exprimare și afirmare personală, dar nu pe seama celuilalt. Obligațiile voluntare nu trebuie să fie stricte, ci sunt parțial o invitație la construirea împreună a familiei, ca un model de serviciu reciproc.

7. Ierarhia este un concept cheie în armonia relațiilor. Fără acceptarea rolului conducător al bărbatului și a rolului subordonat al femeii, care îl urmează, construirea unei uniuni sănătoase și armonioase nu este posibilă, deoarece va exista continuu o confuzie de concepte și o deplasare a valorilor datorită afectării auto-respectului.

Oricare ar fi bărbatul tău – nu-i lua inițiativa și prioritatea în alegeri.

Oricare ar fi femeia ta – comportă-te masculin, demonstrând și confirmând prin acțiunile tale gata să rezolve problemele curente și dificultățile, și să fie întotdeauna un sprijin fizic și, în special, emoțional pentru ea.

Și amintește-ți că fericirea voastră stă în eforturile voastre comune de creație.

Fiți toleranți și binevoitori.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!