7 beneficii pe care un masaj la picioare le poate aduce sănătății

7 beneficii pe care un masaj la picioare le poate aduce sănătății

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2021 in SanatateSfaturi

După o zi grea de muncă, un masaj la picioare este o modalitate excelentă de relaxare.

Am adunat pentru dvs. 7 beneficii incredibile ale masajului picioarelor:

1. Scade tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este principala cauză a atacurilor de cord. Masajul regulat al piciorului poate reduce tensiunea arterială și o poate normaliza.

2. Ajută la sindromul premenstrual și la menopauză

Masajul zilnic ajută la ameliorarea simptomelor sindromului postmenstrual și ale menopauzei, cum ar fi hipertensiunea arterială, insomnia, durerile de cap și schimbările de dispoziție. Locul ideal pentru un masaj este situat în partea arcuită a părții interioare a piciorului, în mijloc de la degetul mare până la călcâi.

3. Benefic în scleroza multiplă

Persoanele cu scleroză multiplă se confruntă cu multe probleme, cum ar fi diplopia sau bifurcația ochilor, orbirea la un ochi, slăbiciune musculară, probleme de senzație, coordonare și oboseală. Masajul ajută la depășirea oboselii, reduce simptomele senzorimotorii și chiar ajută la urinare persoanele cu scleroză multiplă.

4. Elimină edemul la femeile gravide

Umflarea picioarelor și gleznelor datorită acumulării de lichide este foarte dureroasă și comună tuturor femeilor însărcinate, în special în ultimul trimestru. Masează- ți zilnic picioarele timp de 10-20 de minute – și vei scăpa de acest sentiment.

5. Benefic pentru femeile gravide

Masajul picioarelor este foarte benefic femeilor însărcinate în timpul zilei de lucru ca un calmant și în perioada de recuperare postpartum. Studiile au arătat că un masaj relaxant al picioarelor ajută corpul uman să se refacă mai repede și să realizeze rapid activitatea metabolică normală.

6. Ajută la un somn bun

Căruia dintre noi nu îi place să doarmă bine noaptea? O baie fierbinte va fi de mare ajutor. Și combinată cu un masaj relaxant la picioare – veți adormi ca un copil .

7. Reduce durerile de cap

Masajul picioarelor este o modalitate eficientă de a scăpa de durerile de cap. Fie că durerea de cap este rezultatul sinuzitei, fie tensiunea la nivelul gâtului sau umerilor, fie că aveți dureri de cap în tâmple sau în spatele capului. Deci, prin masarea unor zone ale piciorului, veți uita rapid de aceste tipuri de durere.

Pentru a scăpa de sinuzită: masați puternic partea din față și cea din spate între articulațiile fiecărui deget. Metoda push-and-release funcționează cel mai bine. Faceți acest lucru pentru ambele picioare.

Pentru a scăpa de durerea umerilor și a gâtului: masați ușor întregul picior. Apoi deplasați-vă în zona dintre degetul mare și arătător, făcând mișcări circulare. Masați și zona dintre degetul mic.

Pentru a scăpa de durerea din tâmple: apăsați și masați zona degetului mare de mai multe ori. Masați piciorul stâng dacă aveți dureri de cap în tâmpla stângă și piciorul drept, dacă aveți durere în tâmpla dreaptă.

Durere în partea superioară a spatelui capului, în partea din față a capului: masați baza exterioară a degetului mare de la ambele picioare, apoi partea din față și partea laterală a fiecărui deget, strângând și eliberând degetele de la picioare.

Un ghid pentru reflexoterapia piciorului

Reflexologia piciorului există din timpuri vechi. Deși știința nu a putut explica beneficiile sale reale, există multe studii care confirmă eficacitatea acesteia. Să luăm în considerare câteva puncte reflexe importante:

Punctul plămânilor: este situat în zona dintre degetul mare și degetul mic. Stimularea acestei zone la ambele picioare cu o presiune ușoară poate ajuta la curățarea plămânilor de depuneri.

Punctul inimii: este situat pe piciorul stâng, între degetul trei și degetul mic. Masați această zonă cu mișcări ușoare pentru a ameliora stresul, care poate duce la un atac de cord. Masajul îmbunătățește fluxul de sânge către inimă și în tot corpul. Dacă aveți picioarele reci în mod normal, masarea acestei zone vă va ajuta să vă încălziți și să îmbunătățiți circulația sângelui.

Punctul gâtului: este plasat între primul și al doilea deget de la picior la fiecare picior. Folosind metoda de apăsare și eliberare, veți ameliora durerile din gât.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!