7 Beneficii de protecție unice ale usturoiului: Cum să îl consumați pentru a beneficia la maximum de beneficiile sale.

7 Beneficii de protecție unice ale usturoiului: Cum să îl consumați pentru a beneficia la maximum de beneficiile sale.

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

De mult am promis că voi face o selecție a celor mai bune alimente disponibile în țara noastră pe tot parcursul anului. Usturoiul este un astfel de superaliment. Dar nu toată lumea cunoaște toate calitățile sale benefice – are mult mai multe decât pare.

Personal iubesc usturoiul, îmbogățește si dezvăluie gustul preparatelor. Ce este atât de neobișnuit la usturoi și de ce este atât de unic unul dintre cele mai bune alimente din toate timpurile?

Concentrația de substanțe nutritive din acesta este pur și simplu perfectă pentru corpul nostru.

Acestea sunt flavonoide, oligozaharide, aminoacizi și un conținut destul de mare de sulf. Usturoiul crud conține și un procent mic de ulei esențial, precum și mangan, vitamina C, calciu, seleniu.

Compușii de sulf, dintre care cel mai faimos este alicina, oferă organismului nostru un sprijin absolut neprețuit.

Cum funcționează usturoiul pentru binele corpului?

1. Ajută la menținerea sănătății cardiovasculare. Cum lucrează? Cercetările sugerează că usturoiul poate fi considerat pe drept un agent cardioprotector, deoarece compușii săi mențin vasele de sânge în stare bună de sănătate. De asemenea, combate cu succes sindromul metabolic și, în general, este un mare prieten al tuturor celor care vor să slăbească și primul apărător al vaselor de sânge.

2. Oferă protecție împotriva agenților patogeni și a proceselor patologice. Usturoiul poate bloca dezvoltarea proceselor patogene în organism, ajutând în același timp celulele normale să se repare. Celulelor rele se tem de el ca focul, nu le permite să se înmulțească.

3. Controlează tensiunea – dar numai în jos, o reduce. Compușii conținuți de usturoi au un efect benefic asupra tonusului vaselor de sânge și contribuie la extinderea acestora.

4. Protejează împotriva răcelilor. Usturoiul ar trebui să apară cu siguranță în meniu în sezonul rece, când este cel mai probabil ca o persoană să se îmbolnăvească – acest lucru va întări rezistența naturală a organismului. Substanța țintă este componenta alicină, care are proprietăți antifungice, antimicrobiene și antivirale. Nu numai virușii și ciupercile se tem de el, ci și tot felul de paraziți.

5. Ajută creșterea părului și previne căderea părului. Componentele active ale usturoiului, atunci când sunt aplicate direct pe scalp, ajută chiar și persoanele care își pierd părul din cauza oricărui proces sistemic sau sub influența unor medicamente puternice.

6. Protejează creierul de modificările legate de vârstă. Demența legată de vârstă, în cea mai mare parte, se dezvoltă datorită faptului că, odată cu vârsta, apărările sale naturale împotriva daunelor radicalilor liberi sunt slăbite. Usturoiul conține o combinație unică de antioxidanți care ajută la menținerea în siguranță a neuronilor, așa că a-l consuma în mod regulat este o idee grozavă.

7. Ajută persoanele cu tulburări de zahăr din sânge să îl controleze. Usturoiul îmbunătățește circulația sângelui, afectează pozitiv profilul lipidic al sângelui, menține starea generală normală a metabolismului și ajută glucoza să intre în celule. Studiile au dezvăluit în mod repetat efectul său pozitiv asupra principalilor biomarkeri ai sângelui.

Care este cel mai bun mod de a consuma usturoiul?

În timp ce consumul de usturoi crud este de preferat în ceea ce privește antioxidanții și proprietățile antimicrobiene, pentru mulți oameni acest produs poate fi excesiv de puternic din punct de vedere al mirosului. Atunci ar trebui să căutați opțiuni sigure.

Tratamentul termic este destul de acceptabil și nu vor exista pierderi speciale de micronutrienți.

Pentru a face biodisponibilă prețioasa alicină și, în același timp, a păstra flavonoidele fragile, zdrobiți usturoiul, lăsați-l să stea 10 minute și adăugați-l chiar la sfârșitul gătirii – înainte cu 5-10 minute.

Usturoiul zdrobit este cel care se „autoactivează” – enzima aliinaza începe să acționeze, ceea ce face ca cei mai importanți compuși să fie biodisponibili.

Cât de mult usturoi ai nevoie pentru a susține sănătatea?

5-10 grame – câțiva căței pe zi.

De asemenea, puteți folosi praf de usturoi și ulei de usturoi.

Ce alimente sunt cei mai buni „prieteni” cu usturoiul?

  • Puiul. Pui la cuptor, desigur.
  • Cartof. De asemenea, puteți încerca să adăugați usturoi în supa de legume.
  • Ulei de măsline.

Ar putea fi usturoiul rău pentru tine?

Usturoiul crud este în general slab tolerat de persoanele cu tract gastrointestinal sensibil sau ulcere. Dar un tratament termic ușor, de regulă, neutralizează efectul său în exces.

Unii oameni dezvoltă un miros corporal deosebit atunci când consumă usturoi în mod regulat.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că usturoiul este un anticoagulant natural, precum uleiul de pește. Aveți grijă dacă nu aveți nevoie de acest efect. Prin urmare, înainte de operații, de exemplu, se recomandă excluderea acestuia din dietă.

Și da, nu trebuie să mănânci usturoi pe stomacul gol. Acest lucru nu va oferi niciun avantaj, dar efectul asupra membranelor mucoase poate fi excesiv și chiar dureros. Arsurile la stomac sunt frecvente.

De asemenea, ar trebui să fiți atenți dacă aveți:

  1. · Tensiune scăzută.
  2. · Disfuncția glandei tiroide.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!