Ficatul este filtrul corpului nostru. Majoritatea substanțelor și toxinelor dăunătoare care intră în organism sunt trec pe acolo.
Însă ficatul este un organ vital , de bunăstarea căruia depinde tonusul general al corpului și capacitatea sa de a rezista la viruși și bacterii. Și, de asemenea, o stare bună a ficatului ajută părul, pielea și unghiile să fie sănătoase.
Se spune că ficatul doare rar, deoarece are prea puține terminații nervoase. Dar dacă nu te doare, asta nu înseamnă că nu te poți îngrijora de nimic, deoarece prea mulți factori ai nutriției moderne și ai mediului ne afectează sănătatea.
Iată 8 alimente care vă vor ajuta să vă curățați și să vă vindecați în mod natural ficatul:
1. Usturoiul.
Doar câteva căței de usturoi au capacitatea de a activa enzimele hepatice pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. Usturoiul conține, de asemenea, niveluri ridicate de alicină și seleniu, compuși naturali care ajută la curățarea ficatului în sine.
2. Grapefruitul.
Conținutul ridicat de vitamina C și antioxidanți contribuie la procesele naturale de curățare a ficatului. Un pahar mic de suc de grapefruit proaspăt stors ajută, de asemenea, la creșterea producției de enzime hepatice responsabile de detoxifiere.
3. Ceaiul verde.
Ficatul iubește această băutură minunată, deoarece este plină de antioxidanți vegetali cunoscuți sub numele de catechine. Catechinele sunt ajutoare excelente pentru ficat, ajutându-l să facă față toxinelor și substanțelor nocive. În plus, ceaiul verde este bun pentru întregul corp și ajută sănătatea și întinerirea celulelor.
4. Legume cu frunze verzi.
Unul dintre cei mai puternici aliați ai noștri în curățarea ficatului este verdele. Poate fi consumat atât crud, cât și gătit, precum și sub formă de sucuri.
Încercați să includeți în dieta dumneavoastră salată verde, spanac, busuioc, țelină și cicoare. Acest lucru va ajuta la creșterea producției și a fluxului de bilă, care, la rândul său, va ajuta la curățarea corpului.
5. Avocado.
Acest super aliment ajută organismul să producă glutationul, care este necesar pentru ca ficatul să elimine toxinele dăunătoare. Cercetări recente indică îmbunătățiri semnificative în sănătatea ficatului cu consum regulat de avocado.
6. Merele.
Cu un conținut ridicat de pectină, merele conțin substanțele chimice de care organismul are nevoie pentru a curăța tractul digestiv de toxine. La rândul său, acest lucru ajută ficatul să facă față sarcinii toxice în timpul procesului de curățare.
7. Uleiul de măsline.
Uleiurile organice presate la rece, cum ar fi uleiul de măsline, cânepă și semințe de in, sunt excelente pentru ficat atunci când sunt utilizate cu moderație. Grăsimile sănătoase din aceste uleiuri pot absorbi toxinele dăunătoare din organism și astfel pot lua o parte din povara de detoxifiere a ficatului.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


