7 alimente care au grijă ca rinichii, ficatul și pancreasul tău să funcționeze corect.

7 alimente care au grijă ca rinichii, ficatul și pancreasul tău să funcționeze corect.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2020 in Sanatate

Combinația greșită de alimente le transformă în substanțe periculoase în organism iar ficatul, rinichii și pancreasul trebuie să facă față, scrie One Million Health Tips .

Experții au întocmit o listă de alimente benefice care curăță nu numai ficatul, ci și alte organe vitale de toxine.

1. Merele.

De la mere, organismul primește o cantitate mare de fibre dietetice, vitamine (cele mai multe în coajă), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) fitochimice, cum ar fi D-glucarat de calciu, flavonoide și terpenoide.

Unul dintre acești flavonoizi, așa-numitul Phlorizidin, acționează ca un stimulent pentru producerea bilei, care ajută și la eliminarea anumitor tipuri de toxine.

2. Sfecla.

O porție de sfeclă poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât majoritatea celorlalte alimente.

Sfecla conține un amestec unic de fitochimicale și minerale care le fac un excelent luptător împotriva infecțiilor, purificator de sânge și curățător pentru ficat. De asemenea, crește absorbția de oxigen a celulelor din corp, făcând sfecla un detergent excelent pentru întregul corp.

3. Usturoiul.

Multe diete de detoxifiere includ usturoiul ca ingredient esențial. Motivul este că usturoiul întărește în mod eficient sistemul imunitar și, de asemenea, ajută la funcționarea ficatului.

Usturoiul conține cantități mari de sulf, ceea ce îl face un aliment bun pentru detoxifiere, iar proprietățile sale antibiotice vindecă organismul. Usturoiul s-a dovedit a fi de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în ceea ce privește durata, potrivit studiilor.

4. Ghimbir.

Împreună cu turmericul, ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente de combatere a bolilor din lume. Ghimbirul îmbunătățește metabolismul, curăță corpul de toxine și ajută ficatul să funcționeze mai bine.

5. Ardiul iute roșu.

Ardeiul iute este benefic în primul rând în conținutul de capsaicină – o substanță care îi dă iuțimea. Pentru ea, planta este apreciată de bucătari, medici și cosmetologi.

O serie de experimente ale oamenilor de știință au dovedit că ardeiul iute poate fi folosit pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului.

6. Pepene verde.

Spre deosebire de alte fructe și legume, sucul de pepene verde nu conține practic și acizi, dar conține alcalii, iar acest lucru îl face util pentru sistemul urinar.

De asemenea, datorită intensității spălării rinichilor și a tractului urinar, nisipul și pietrele mici sunt îndepărtate din corp. Medicii recomandă pepenele verde pentru persoanele predispuse la pietre la rinichi și ficat, gută și anemie.

7. Patrunjel.

Frunzele de pătrunjel verde nu arată doar frumos pe o farfurie. Acestea conțin cantități mari de beta-caroten, precum și vitaminele K, A și C.

Deoarece patrunjelul este un diuretic, previne formarea pietrelor la rinichi și vezică, protejează oamenii de infecții, curăță vezica și ureterele, forțându-le să producă și să treacă mai multe lichide.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!