7 alimente care ameliorează stresul

7 alimente care ameliorează stresul

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ne confruntăm cu situații stresante în fiecare zi: la serviciu, în transportul public, acasă. Șocurile emoționale afectează psihicul și lovesc la nivel fiziologic. În primăvară, nivelul de rezistență la stres al corpului scade doar din cauza deficitului de vitamine.

Dar puteți ajuta psihicul să facă față unei astfel de sarcini. Am ales pentru dvs. 7 alimente anti-stres care vor proteja organismul

TOP 7 produse anti-stres

1. Citricele

În timpul situațiilor stresante, anumiți hormoni sunt produși în corpul uman: adrenalină, noradrenalină și cortizol. Adrenalina este responsabilă pentru modul în care corpul nostru răspunde în timpul stresului, iar cortizolul îl ajută pe corp să facă față situațiilor stresante. Dacă acești hormoni nu sunt produși în volum normal, atunci o persoană poate dezvolta depresie pe fondul stresului.

Citricele conțin mult acid ascorbic, care influențează funcția suprarenală prin participarea la formarea hormonilor de stres. Astfel, portocalele, mandarinele, lămâile și grapefruitul sunt alimente importante anti-stres.

2. Nucile

Nucile conțin acid alfa-linolenic, unul dintre acizii grași polinesaturați omega-3. Acesta reglează nivelul tensiunii arteriale, inhibă producția de hormoni ai stresului, prevenind dezvoltarea depresiei și corectează starea de spirit.

Se mai găsește și în dovleac și semințe de in, migdale și alte nuci. Este de o importanță vitală să obțineți acest acid din alimente, deoarece organismul însuși nu îl produce.

3. Algele

La fel ca alte fructe de mare, algele sunt bogate în iod, un mineral care ajută glanda tiroidă să funcționeze corect. Iar glanda tiroidă este responsabilă pentru funcționarea normală a sistemului nervos și a creierului, protejând corpul de stres.

4. Făină de ovăz (din fulgi de ovăz întregi)

Făina de ovăz este bogată în carbohidrați lenți care cresc serotonina, hormonul fericirii. Reglează starea de spirit și menține normal întregul sistem hormonal. Făina de ovăz este, de asemenea, bogată în fibre, pentru descompunerea căreia intestinele utilizează o anumită microflora. Ca urmare a acestui proces, se eliberează glucoză, care saturează corpul și creierul cu energie.

5. Sparanghel

Sparanghelul conține vitamina B9 (acid folic), a cărui deficiență provoacă adesea depresie la om. Acidul folic crește rezistența la stres, calmează nervii și îmbunătățește starea de spirit. Este prezent și în legume, în principal în cele de culoare verde: țelină, spanac, varză și conopidă, măcriș și altele, în principal legume verzi.

În plus, sparanghelul conține potasiu, care este necesar pentru funcționarea normală a sistemului nervos, și fibre, care elimină toxinele. S-a dovedit că un organism intoxicat cu zgură și toxine este practic incapabil să reziste stresului.

6. Ciocolata neagra

Este vorba despre ciocolată cu un conținut de cacao de cel puțin 70%. Boabele de cacao din care este preparat conțin flavonoide care au proprietăți antioxidante. Acestea scad și reglează nivelul tensiunii arteriale și susțin funcția inimii. De asemenea, ajută la producerea hormonul serotonină, care poate ajuta la ameliorarea stresului și la ridicarea dispoziției. Pentru a vă proteja corpul de stres, trebuie să consumați zilnic 30 g de ciocolată neagră.

7. Ceai verde

Ceaiul verde conține teanină, un aminoacid care crește activitatea alfa din creier. O cană din această băutură va oferi o senzație de pacificare, o stare de calm și ușurință fără somnolență. În plus, teanina crește producția de dopamină, ceea ce îmbunătățește starea de spirit.

De asemenea, ceaiul verde conține acid ascorbic și alte substanțe cu proprietăți antioxidante, care ameliorează oboseala și tensiunea nervoasă. Dar cel mai important, ceaiul oferă și energie și îmbunătățește activitatea creierului.

Toți oamenii trebuie să facă față stresului din când în când. Pentru a vă proteja starea fiziologică și psihologică, aruncați o privire mai atentă asupra produselor din listă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!