7 adevaruri despre viata pe care ar trebui sa le stim inainte sa le traim pe pielea noastra!

Publicitate

“Lumea e interesantă tocmai pentru că lucrurile nu se întâmplă aşa cum vrei tu.” — Haruki Murakami

1. Frumuseţea (ta) trece şi „Albă ca Zăpada” te întrece

N-are rost să aspiri şi să te chinui să fii „cea mai cea”, întotdeauna se va găsi altcineva care să fie „şi mai”… pentru simplul motiv că e „altfel”. Oamenii iubesc diversitatea şi experienţele – la fel ca şi tine. Ce e interesant este că preocuparea pentru a fi „cea mai” (sau „cel mai”) se amplifică spre 40 de ani. Câtă vreme n-ai riduri şi nu-ţi trece prin cap că pot să-ţi crească pe burtă colăcei, nici nu te gândeşti la aşa ceva. Nu prea contează cu ce te dai pe faţă şi nici nu ai probleme de stil.

2. Prietenia înseamnă, de fapt, iertare

Oamenii cresc în ritmul lor şi, dacă la un moment dat existau fiinţe cărora le puteai împărtăşi totul, şi aveai sentimentul că te înţelegeau pe de-a-ntregul, acum s-ar putea să nu mai fie aşa. Ceea ce înainte era toleranţă nesfârşită, acum sunt scheme şi canoane şi judecăţi care te dor. Dar nu te grăbi să sari de fund în sus, că şi tu faci la fel. Şi tu îi judeci pe ei, şi tu îi deranjezi în aceeaşi măsură. Însă iubirea care vă leagă e neschimbată, totuşi. Ea face ca, odată ce aţi trăit atâtea împreună, să vă adune mereu şi mereu, mai presus de cârcotelile pe la colţuri.

3. Odată cu vârsta, oamenii îşi cristalizează personalitatea şi părerile

De fapt, se împlântă în nişte scheme rigide. Fii sincer, cât de tare mai ai sentimentul că poţi să-ţi iei viaţa de la capăt şi că ai lumea la picioare – aşa, ca la 20 de ani? Nu prea îl mai ai, n-ai cum. Ţi-ai clădit cu eforturi o casă, o familie, un miliard de legături din care pare imposibil să te mai dezlegi. Nu zic că ar trebui, doar că aşa stau lucrurile pe măsură ce trece timpul. Te mişti mai greu. E firesc. Ai înaintat pe drumul tău, n-ai cum să mai fii ca la primul pas.

Să dea Dumnezeu să fie drumul pe care îl dorea inima ta, pentru că dacă nu, ar fi bine să ai puterea de a te desprinde din acele legături. O viaţă ai. Dacă o laşi să te ducă pe cărările ei şi tu nu participi, ca o barcă ce pluteşte în derivă, ar fi bine să te trezeşti măcar acum, pe la mijlocul vieţii şi să te întrebi ce ai de gând. Să ai puterea să ai din nou 20 de ani. (Unii au reuşit asta şi la 60, aşa că de ce nu.)

4. Înţelegi valoarea unui secret

Publicitate

De fapt, ceea ce te frământă cu adevărat numai tu ştii. Nu mai este nimeni căruia să-i împărtăşeşti absolut totul ca la 20 de ani, din motivele de la punctul 2. Plus faptul că nu mai eşti dispus să suporţi să ţi se taie aripile. Şi nici nu-ţi mai poţi permite să faci declaraţii fără acoperire. La 20 de ani, dacă spui ceva şi nu faci, nu-i problemă. Ai în faţă toate posibilităţile. La 40, dacă ai făcut o declaraţie, lumea se aşteaptă s-o susţii prin fapte. Aşa că mai bine taci şi faci. Îi laşi pe ceilalţi să vorbească despre tine. Te ţii pe tine secret, cu toate proiectele şi aşteptările tale.

5. Nu te mai repezi să te îndrăgosteşti

Există mult mai mult control, probabil şi datorită faptului că ai mai puţină energie. Plus că experienţa vieţii contează. Începi să ai capacitatea de a sesiza potenţialul unei relaţii de la început. Îţi dai seama care sunt schemele individului pe care-l ai în faţă de la prima întâlnire, sau a doua. Cam ştii ce fel de lecţii îţi va servi.

Depinde de tine dacă le-ai învăţat deja şi alegi să-ţi vezi de treabă sau te arunci din nou, că poate nu te-ai ars destul. Îţi dai seama că scopul unei relaţii nu este în nici un caz să-ţi ţină de cald, ba dimpotrivă, să te scoată din zona de confort şi să te arunce în vâltorile vieţii, unde ai posibilitatea să te vezi aşa cum eşti şi să te modelezi aşa cum îţi doreşti. Iubirea rămâne la fel de miraculoasă, dar tu înveţi, în sfârşit, ce ai de făcut cu ea.

6. Singurătatea este un lux pe care e bine să ţi-l poţi permite

E timpul pe care îl petreci cu tine însuţi, acela în care îţi revizuieşti visele, îţi verifici idealurile. Mai ştii cum erai la 20? Mai crezi în aceleaşi lucruri? Viaţa ta demonstrează deja în ce crezi. Dacă n-ai făcut ceva până acum, există o mare probabilitate să nu faci niciodată acel lucru.

Renunţi să crezi că te interesează dacă nu l-ai făcut. Arunci deoparte ceea ce nu eşti. Ai curajul să recunoşti cine eşti cu adevărat. Rămâi cu tine însuţi câteva clipe, în fiecare zi.

7. Nu le ştii chiar pe toate

Îţi dai seama că ţi-ai învăţat copiii „cum se merge”, nu „să meargă”. Ei o fac oricum în felul lor. Înveţi de la ei în fiecare zi. Le dai drumul. Intri în realitatea lor ca şi cum abia acum îi întâlneşti prima oară, cu fascinaţie şi cu respect. Ei au dreptul să fie liberi aşa cum tu poate n-ai reuşit.

Au dreptul să greşească şi să înveţe aşa cum şi tu ai făcut şi-o să mai faci. Copiii tăi sunt egali cu tine, uneori chiar mai mari. Cea mai bună relaţie între părinţi şi copii este prietenia sau… nicio relaţie.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități

Secrete din cultura chinezeasca pentru o viata lunga si sanatoasa – “Dacă nu vă place să fiţi bolnav, învăţaţivă să fiţi mai optimist”

Publicitate

China este pe primul loc în lume după numărul populației. Nu numai din cauza natalităţii ridicate, așa cum suntem obişnuiţi să credem, dar, de asemenea, datorită duratei lungi de viaţă.

Specialistul în medicina tradițională chineză, profesorul Li Tziun dezvăluie principiile naționale de păstrare a tinereţii și sănătății. Medicina tradiţionala chineză există deja de peste 2000 de ani. Baza sa teoretică a fost dictată de curentul filozofic şi religios – Taoismul.

Medicina orientală, comparativ cu cea occidentală, de la bun început a acordat o atenţie deosebită profilaxiei bolilor. În acelaşi context, omul a fost tratat din perspectiva unui sistem integru, în interiorul căruia totul funcţionează într-o interconectare armonioasă. Anume această abordare specifică a determinat o longevitate impresionantă a chinezilor.

Alimentaţia

Regimul alimentar al locuitorilor din Imperiul celest a fost întotdeauna bogat în produse din soia, fasole, legume, pește, ciuperci și alge. În ce fel acestea contribuie la prelungirea vieții? De exemplu, substanțele nutritive conținute în soia contribuie la scăderea nivelului de colesterol și de zahăr în sânge, la normalizarea presiunii, pierderea greutăţii şi prevenirea osteoporozei. Legumele furnizează organismul cu minerale esenţiale, vitamine şi antioxidanti. Un alt avantaj este că majoritatea legumelor posedă un indice glicemic scăzut.

Peştele – o excelentă sursă de grăsimi sănătoase şi proteine de înaltă calitate. În plus, el conţine vitaminele A şi B2, fier, zinc și alte microelemente folositoare. Ciupercile şi algele sunt bune prin numărul redus de calorii, dar și printr-o serie amplă de proprietăți benefice.

De exemplu, ciupercile de lemn negru previn formarea cheagurilor de sânge, iar ciupercile shiitake reduc colesterolul.

Profesorul Lee ne sfătuieşte să consumăm mai puţine alimente grase, sărate sau dulci şi să le înlocuim parţial cu mai multe fructe, cereale şi apă.

Femeilor, pentru păstrarea tinereţii, profesorul Lee le sfătuie să consume cât mai mult tofu, alge marine, ridiche şi alte elemente alcaline ce contribuie la creşterea actvităţii celulare şi accelerarea metabolismului pentru a îmbunătăți starea pielii şi a o lăsa netedă și strălucitoare. Pe de altă parte, consumarea cărnii de găină, cărnii de vită, porumbului, berii şi a altor alimente acide ar trebui redusă.

De asemenea, profesorul Lee ne mai sfătuie să ne conducem după regula „trei mari și trei mici“. Adică să consumăm mai puţine alimente grase, sărate şi dulci şi să ne alimentăm mai mult cu fructe, cereale şi apă. Astfel, ne dăm seama că regimul alimentar chinez presupune moderație. Supraalimentarea contribuie la creșterea stresului asupra inimii perturbînd metabolismul și provocând diferite boli.

Publicitate

2. Acupunctura

Conform teoriei medicale chinezeşti, organele interne umane sunt asociate cu mediul înconjurător și cu ele înşişi prin meridiane, prin care are loc mișcarea energiei qi. Aceasta influnţează asupra sănătatăţii și calitatăţii de comunicare cu lumea. Conform spuselor medicilor chinezi bolile apar în rezultatul încălcării cursului normal de circulaţie a energiei qi în organism. Cel mai simplu mod de restabilire a acestuia fiind prin acupunctră.

Acționând asupra punctelor de acupunctură, unde meridianele sunt cel mai apropiate de suprafața corpului, medicul poate vindeca sau preveni boala. În China se practică foarte frecvent acupunctura pentru prevenirea accidentelor vasculare, cerebrale, răcelilor de sezon, sporirea imunitatăţii și întârzierea procesului de îmbătrânire.

3. Activitatea fizică

Dimineața multor locuitori ai Chinei începe cu exerciții de respirație Qigong. Seara majoritatea oamenilor joacă badminton, tenis de masă sau se plimbă. Activităţile fizice timp de 30 de minute zilnic sunt necesare pentru îmbunătățirea imunităţii și acumularea energiei yang în organism. Omul devine mai elastic, iar mișcările sale mai rapide, mai agile şi mai precise. Studiile arată că 80% din longevivi, muncesc fizic sau practică, în mod regulat, sportul.

4. Regimul de muncă şi odihnă

Încă din cele mai vechi timpuri asceții taoişti, așa-numiţii “ căutători ai nemuririi” , au presupus că există o strînsă corelaţie între o viaţă lungă şi programarea zilnică raţională a muncii și odihnei. În cazul în care rutina de zi cu zi este perturbată, există un risc de apariţie a tulburărilor psihice și de funcționare necalitativă a organelor interne.

“ Ziua – gânduri, noaptea – vise” proverb chinezesc. Un somn adânc şi calitativ este necesar tuturor, întrucât anume în timpul nopţii se acumulează energia qi a ficatului, rinichilor şi plămânilor. Pentru a combate insomnia medicii chinezi ne recomandă să consumăm 30-60 grame de curmale roșii fierte pe zi.

5. Viziunea asupra vieţii

Viaţa contemporană este imposibilă fără stres. Cu toate acestea, fiecare persoană reacționează la el în mod individual: optimistul vede oportunitatea, iar pesimistul vede obstacolul. Prin urmare, pentru primul stresul moderat poate deveni un impuls motivațional, iar pentru al doilea să se transforme în stres excesiv, care modifică metabolismul și amplifică probabilitatea apariţiei diferitor boli.

Deci, dacă nu vă place să fiţi bolnav, învăţaţivă să fiţi mai optimist! Căci toţi longevivii ştiu să se bucure de viaţă şi să vadă lumea din perspectivă pozitivă.

Sursa: sfaturiutile.info

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate