60 de picături de propolis opresc gripa, iar mierea de lavandă – un balsam pentru sistemul nervos

60 de picături de propolis opresc gripa, iar mierea de lavandă – un balsam pentru sistemul nervos

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Oamenii au început să extragă miere în urmă cu mai bine de 10.000 de ani. O pictură dintr-o peșteră din Spania arată cum două femei încearcă să ajungă la fagurii de ceară ai albinelor, care și-au făcut stup în crăpăturile stâncoase. Arheologii au fost uimiți când au găsit vase antice, probabil vechi de mii de ani, pline cu miere care și-a păstrat aroma.

Care sunt proprietățile mierii?

Mierea conține peste 70 de substanțe și vitamine nutritive, care o fac extrem de benefică pentru sănătatea organismului, nu în zadar este cunoscută sub numele de „nectarul zeilor”. Este foarte utilă pentru prevenirea răcelilor și gripelor, deoarece este bogată în vitamine, îmbunătățește sistemul imunitar și astfel, combate bacteriile .

Acesta este singurul aliment care nu trebuie depozitat în condiții speciale, indiferent pentru ce perioadă și pentru cât timp. Motivul este că niciun microorganism nu poate crește și supraviețui în „interiorul” mierii. Iarna, mierea este un ingredient obligatoriu pentru fiecare ceai, dar este important să respectați o regulă foarte importantă.

Ea nu trebuie adăugată în apă clocotită, pentru că altfel toate proprietățile sale utile vor fi distruse, așadar trebuie să așteptăm o vreme pentru ca ceaiul să se răcească. . Printre cele mai populare specii din țara noastră se numără salcâmul și teiul, care sunt extrase din copacii respectivi. Mierea este foarte utilă pentru sistemul nervos dacă este formată din florile de lavandă, iar cea al ciulinului de lapte este folosită în general pentru întărirea și stimularea imunității.

În afară de miere, propolisul este, de asemenea, extrem de benefic. Propolisul este o substanță de culoare verde închis, aproape neagră, și este formată dintr-un amestec de rășini, ceară și polen de la muguri și flori. Propolisul conține vitamine, uleiuri esențiale, oligoelemente și proteine.

Se spune că această substanță este folosită de albine pentru a acoperi și „întări” pereții stupului. În scopuri medicinale, se folosește un extract alcoolic (de obicei 30%) de propolis, cunoscut sub numele de tinctură glutinoasă. Aceasta este una dintre cele mai populare metode utilizate pentru a preveni răcelile și gripa.

La copii, se recomandă câte o picătură pentru fiecare an de viață. De exemplu, pentru un copil de 4 ani, doza este de 4 picături pe zi, dizolvate în puțin suc, lapte, apă sau ceai. În cazul unei probleme respiratorii, doza este crescută de două sau trei ori.

La adulți, doza zilnică este de 30-40 de picături de tinctură glutinoasă pe zi. Pentru persoanele în vârstă, extractul alcoolic poate fi diluat și cu puțină apă sau lapte. Amestecul se ia cu o oră sau două înainte de masă. Dacă puneți câteva picături de tinctură de gluten într-o infuzie de mușețel, aceasta poate fi folosită și pentru gargară Acest lucru ajută la probleme nazofaringiene sau dureri în gât.

Propolisul are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și antibacteriene care ajută la tratarea infecției cu Helicobacter pylori. Aceasta este o bacterie care dăunează mucoasei gastrice și este principalul vinovat pentru apariția gastritei și a ulcerului. Aceste afecțiuni sunt tratate în principal cu antibiotice, dar s-a dovedit că și tinctura de gluten este foarte utilă.

Propolisul are un efect stimulator asupra regenerării celulare și, prin urmare, este utilizat pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor. Pentru problemele de piele, cum ar fi acneea sau ciupercile, puteți înmuia o dischetă în tinctură glutinoasă și apoi să puneți pe zonele afectate. Compresa trebuie lăsată să acționeze câteva minute, astfel încât ingredientele valoroase să poată pătrunde în piele.

Țineți minte că nu trebuie să consumați miere în exces. De asemenea, este contraindicat consumul de miere persoanelor care au diabet sau persoanelor care suferă de alergii care pot provoca o reacție severă. Nu trebuie administrat copiilor foarte mici.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!