6 trucuri pentru a face plantele de apartament să crească ca drojdia

6 trucuri pentru a face plantele de apartament să crească ca drojdia

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2020 in Sfaturi si TrucuriStiinta

O plantă are nevoie de îngrijirea adecvată din partea proprietarului. Pentru a arăta mereu bine, planta trebuie pusă într-un loc special, unde are destulă lumină naturală și o temperatură medie, după aceea singura grijă a proprietarului este doar udatul.

Cu toate acestea, există trucuri care pot face plantele de apartament să crească mult mai mari și frumoase. Iată care sunt produsele care stimulează creșterea plantelor:

1. Zahăr

Pentru plante, zahărul acționează ca un adevărat îngrășământ. La urma urmei, dacă iei în considerare procesul suplimentar chimic, zahărul se descompune în fructoză și glucoză. Această glucoză care face minuni plantelor, oferindu-le un impuls real de creștere.

Pregătește compoziția astfel: amestecă o jumătate de litru de apă cu o lingură de zahăr, amestecă până se dizolvă zahărul și udă plantele cu această soluție.

2. Ulei de ricin

Uleiul de ricin nu numai că face minuni pentru păr, dar este foarte benefic și pentru plante. Cu ajutorul lui, plantele de apartament cresc rapid, nu se ofilesc și înfloresc frumos. Pentru a pregăti compoziția amestecă un litru de apă cu o linguriță de ulei de ricin și udă plantele.

3. Cenușă de lemn

Cel mai probabil, grădinarii au auzit de astfel de îngrășământ, dar nu s-au gândit să îl folosească pentru plantele de apartament. Trebuie să folosești această metodă mai rar, cam o dată pe lună. Pentru a prepara compoziția, într-o găleată de apă pune aproximativ 100 de grame de cenușă și amestecă bine.

4. Coji de citrice

Un îngrășământ excelent pentru plantele de apartament: coji de citrice, pe care toți le avem din când în când acasă. Acum nu mai este nevoie să arunci coaja de la lămâi, portocale sau rodii, este mai bine să le lași la infuzat în apă pentru o zi și apoi să uzi plantele cu acea apă.

5. Suc de aloe

Un adevărat stimulent biogen care în scurt timp transformă planta într-una puternică, sănătoasă și frumoasă. Amestecă o linguriță de suc de aloe cu 1,5 litri de apă și udă plantele cu soluția rezultată.

6. Lapte

Acesta este cel mai neașteptat produs care acționează ca îngrășământ, dar laptele este benefic pentru creșterea și menținerea plantelor de apartament. Pentru prepararea soluției se amestecă 1 linguriță de lapte cu un litru de apă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!