6 sfaturi ușoare pentru tratarea arsurilor la stomac

6 sfaturi ușoare pentru tratarea arsurilor la stomac

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Refluxul de acid gastric apare atunci când acidul stomacal ajunge în esofag, un organ care leagă gura de stomac, provocând dureri în piept și gât. Acidul stomacal provoacă un disconfort foarte mare, dar câteva modificări ușoare ale stilului de viață, precum și unele remedii la domiciliu, pot ameliora simptomele și pot limita debutul afecțiunii.

Deși arsurile la stomac sunt mai frecvente în timpul sarcinii sau obezității, există multe alte motive pentru care pot apărea. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale afecțiunii:

  • Mâncare excesivă
  • Mâncare picantă sau prăjită
  • Alcool sau cafea
  • Fumat

„Modificările stilului de viață sunt primul tratament care se administrează pentru arsurile la stomac frecvente”, a declarat Jacqueline Wolfe, gastroenterolog și profesor la Centrul Medical Beth – Israel. Aceasta poate include evitarea oricăreia dintre cauzele enumerate mai sus, dar există mai multe remedii naturale care ajută la controlul refluxului acid.

1. Ridicați partea superioară a corpului în timp ce dormiți

Arsurile la stomac apar adesea noaptea, deoarece poziția culcat facilitează scurgerea acizilor din stomac în esofag. Puteți ameliora arsurile la stomac noaptea schimbând poziția corpului în timpul somnului.

În special, ridicați capul și umerii deasupra nivelului stomacului, astfel încât esofagul să fie înclinat în jos. Cel mai ușor este să vă sprijiniți capul pe o pernă. În acest fel, gravitația va ajuta esofagul să îndepărteze acidul.

2. Folosiți ierburi pentru a calma simptomele

Cea mai eficientă plantă pe care o puteți folosi este lemnul dulce. Este cunoscut pentru proprietățile sale de a calma afecțiunile stomacului. Cel mai bine este să utilizați un supliment alimentar pe baza de lemn dulce.

Alte ierburi despre care s-a dovedit că acționează împotriva arsurilor la stomac sunt:

  • Ghimbir
  • Mușețel

Ambele plante ajută semnificativ la refluxul de acid gastric dacă sunt consumate sub formă de ceai.

3. Nu mâncați în exces

Consumul mare de alimente pune mai multă presiune pe sfincter, care separă esofagul de stomac. Supraalimentarea determină deschiderea sfincterului, ceea ce permite acidului să intre în esofag. Se recomandă să mâncați mai des, dar în cantități mai mici. De exemplu, în loc să mâncați trei mese mari, încercați să împărțiți aceste porții în 5 mai mici.

4. Nu exagerați cu cafeaua

Consumul de cantități mari de cafea determină stomacul să producă mai mult acid. La rândul său, aceasta poate fi cauza stării neplăcute. De asemenea, cafeina relaxează sfincterul esofagian, permițând conținutului stomacului să se deplaseze în sus.

5. Limitați consumul anumitor alimente

Unele alimente cresc semnificativ probabilitatea de apariție a arsurilor la stomac. Este important să evitați alimentele care încetinesc procesul digestiv și stau mai mult timp în stomac, deoarece cu cât stau mai mult, cu atât sunt mai mari șansele de a crește presiunea stomacului.

Iată câteva alimente care încetinesc digestia și pot provoca refluxul gastric:

  • Diferite tipuri de brânză
  • Mâncarea prăjită
  • Alimente procesate precum chipsurile
  • Carnea grasă, cum ar fi slănina
  • Ciocolată
  • Pudra de chili
  • Pizza

6. Folosiți bicarbonat de sodiu pentru a ameliora simptomele

Bicarbonatul de sodiu obișnuit are un pH alcalin și este unul dintre cei mai obișnuiți amelioratori de acid. Neutralizează excesul de acid stomacal, care intră în esofag și ameliorează starea instantaneu.

O jumătate de linguriță de bicarbonat dizolvat într-o jumătate de pahar de apă este doza recomandată.

Medicii sfătuiesc să nu exagerați în folosirea bicarbonatului, deoarece alcalinizarea excesivă a corpului poate declanșa alte probleme. Se recomandă să nu se utilizeze zilnic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!