6 semne care ne avertizează că s-a format un cheag de sânge

6 semne care ne avertizează că s-a format un cheag de sânge

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in SanatateSfaturi

Sângele se coagulează în urma unor răni, zgârieturi și tăieturi, acest lucru împiedică sângerarea. Dar, uneori, cheagurile de sânge se formează în interiorul venelor, deci nu se observă. Și când se întâmplă acest lucru, este îngrozitor: cheagurile de sânge sunt de obicei cauza atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale, a atacurilor de cord și a altor probleme medicale grave.

Iată cum puteți afla din timp că este posibil să aveți un cheag de sânge:

1. Umflarea uneia dintre extremități

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când o persoană dezvoltă tromboză venoasă profundă. Ca urmare, fluxul de sânge către unele părți ale corpului se deteriorează și organele interne vitale încetează să mai primească cantitatea corectă de oxigen. Acest lucru este foarte periculos, așa că nu ignorați umflăturile, mai ales la nivelul picioarelor.

2. Dureri de picioare

Un semn frecvent al trombozei este durerea și furnicăturile frecvente la nivelul picioarelor inferioare. Este deosebit de periculos dacă este însoțit de crize frecvente. Deci, dacă simțiți așa ceva, consultați un medic!

3. Dungi roșii pe piele

Amintiți-vă: o vânătaie este o altă formă de cheag de sânge. Dar dacă vedeți dungi roșii care sunt paralele cu venele, nu sunt doar „vânătăi”. Solicitați imediat asistență medicală.

Aceste „vene” roșii sunt de obicei foarte calde la atingere. Dacă le observi pe tine sau pe cineva apropiat, nu întârzia să anunți un medic.

4. Dureri toracice în timpul respirațiilor profunde

Dacă aveți dureri în piept sau furnicături în timpul respirației profunde, acest lucru poate fi un semn că cheagurile de sânge se acumulează deja în plămâni. Acest lucru este mortal, iar deznodământul poate veni în orice moment. În astfel de cazuri, consultați imediat un medic.

5. Respirație îngreunată

Nu este vorba despre cazurile în care ai urcat scările până la etajul 10. Și despre acelea când dificultăți de respirație apar fără motiv. De asemenea, poate indica cheaguri de sânge în jurul plămânilor. De obicei, este însoțită de amețeli bruște. Oricare dintre aceste simptome ar trebui să vă alerteze.

6. Tuse inexplicabilă

Dacă tușiți fără un motiv concret (dacă nu sunteți răcit, nu fumați și razele X arată că plămânii sunt curăți), trebuie să acordați mai multă atenție ritmului cardiac și ritmului respirației.

Dacă tusea este însoțită fie de dureri toracice, fie de un ritm confuz, fie de dificultăți de respirație inexplicabile, trebuie să consultați un medic.

Cheagurile de sânge pun viața în pericol. Nu vă asumați riscuri inutile și nu ezitați să mergeți la medici.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!