6 semne că ficatul nu poate ține pasul cu ritmul vieții tale

6 semne că ficatul nu poate ține pasul cu ritmul vieții tale

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 February 2021 in SanatateSfaturi

Scăderea activității ficatului duce la faptul că organismul începe să rețină toxinele. Acestea sunt depozitate în țesutul adipos în așteptare atunci când ficatul revine la o stare stabilă și le poate îndepărta în siguranță din corp.

Iată care sunt semnele prin care puteți înțelege că ficatul dvs. nu funcționează corect. Aceste semne pot fi răspunsul la întrebările care vă privesc.

Stare de confuzie

Datorită încărcăturii grele, ficatul poate opri filtrarea sângelui, iar toxinele acumulate au toate șansele să ajungă la creier. Când se întâmplă acest lucru, încep să apară următoarele simptome:

  • stare de confuzie;
  • pierderea memoriei;
  • dificultăți în luarea deciziilor.

Scăderea zahărului din sânge

Ficatul este responsabil pentru stabilitatea nivelului de zahăr din sânge . Când este supraîncărcat, nivelul zahărului scade.

Acest lucru se datorează creșterii anormale a glucozei după masă. La câteva ore după masă, nivelul zahărului scade brusc. Ca urmare, persoana devine iritabilă, confuză și nu are energie.

Dezechilibru hormonal

Un rol foarte important al ficatului este de a regla hormonii. Starea slabă și nesănătoasă a acestui organ duce la un dezechilibru al hormonilor, care poate provoca următoarele probleme:

  • scăderea libidoului;
  • agravarea simptomelor sindromului premenstrual.

Modificări ale dispoziției

Dacă toxinele ajung în creier, ele pot afecta nu numai pierderea memoriei, ci și starea de spirit.

Creșterea anxietății sau depresiei poate fi asociată cu un ficat slăbit. Dacă observați astfel de simptome, este recomandabil să faceți toate analizele necesare înainte de a apela la sedative.

Probleme cu imunitatea

Cei care sunt predispuși la răceli frecvente și boli virale, se îmbolnăvesc din cauza lipsei de vitamina C din organism. Dar puțini oameni știu că ficatul joacă un rol foarte important în imunitate. Capacitatea noastră de a lupta împotriva virușilor și bacteriilor depinde de starea ficatului.

Apnee în vis

Apneea de somn reprezintă oprirea respirației în timpul somnului pentru mai mult de 10 secunde. În cazurile severe, acest timp poate ajunge la 2-3 minute și se poate repeta în mai mult de jumătate din somnul total al nopții. Unul dintre simptomele apneei este sforăitul.

Dacă sunt detectate simptome de apnee, există o mare probabilitate ca funcția hepatică să fie afectată.

Cum să îți ajuți ficatul să se refacă

În primul rând, trebuie să treceți la o alimentație mai sănătoasă. Aceasta nu înseamnă că aveți dreptul la tortură sub forma unei diete complexe și stricte. Încercați doar să urmați aceste sfaturi:

  • Limitați aportul de fructoză la 20 g pe zi.
  • Eliminați din dietă grăsimile non-animale care cauzează inflamații.
  • Încearcă să renunți la băuturile gazoase.
  • Introduceți aminoacizi de origine animală și vegetală în dieta dumneavoastră.
  • Măriți cantitatea de verdeață.
  • Limitați sau eliminați alcoolul.
  • Nu uitați de sursele de sulf: ouă, usturoi, ceapă.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!