6 remedii naturiste și 5 ceaiuri pentru a curăța colonul și a elimina oboseala, supraponderalitatea, balonarea, constipația și multe altele!

6 remedii naturiste și 5 ceaiuri pentru a curăța colonul și a elimina oboseala, supraponderalitatea, balonarea, constipația și multe altele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Principala funcție a colonului este excreția de săruri, vitamine și substanțe nutritive care nu sunt descompuse în intestinul subțire. Însă în timp, toxinele se acumulează acolo, ceea ce înrăutățește întreaga activitate a sistemului digestiv.

Alimente care vă ajută să vă curățați colonul în mod natural:

1. Apa

Cea mai simplă soluție de a curăța colonul este să bei mai multă apă. Sistemul digestiv trebuie să aibă suficient lichid pentru a scăpa corpul de toxinele acumulate. Apa stimulează peristaltismul natural, ajutând la mișcarea alimentelor prin sistemul digestiv.

2. Suc de mere

Sucul de mere proaspăt stors are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, deoarece facilitează procesul de defecare și elimină toate toxinele.

3. Suc de lămâie

Lămâia conține o cantitate mare de vitamina C, care are un efect benefic asupra sistemului digestiv. Cel mai bun mod de a-l consuma este să diluați o cantitate mică de suc de lămâie într-un pahar cu apă caldă și să adăugați un vârf de sare de mare. Trebuie să beți acest amestec dimineața pe stomacul gol.

4. Suc de legume

Din când în când este bine să mai faceți și câte o zi de detoxificare, când în loc de alimente solide veți bea sucuri proaspete de legume. Legumele verzi vor fi cele mai utile, deoarece conțin clorofilă, care este utilă pentru echilibrarea funcției intestinului.

5. Fibre

Fibrele sunt un instrument excelent pentru curățarea întregului corp, ele îmbunătățesc motilitatea intestinală, stimulând organismul să scape mai repede de toxine. Fibrele se găsesc în fructele proaspete: pere, zmeură și mere, și în legume: anghinare, mazăre, broccoli.

6. Iaurt

Cu ajutorul iaurtului, bacteriile bune pătrund în intestine, stimulează procesul digestiv și combat bolile inflamatorii intestinale. O idee minunată ar fi să adăugați fructe proaspete în iaurt.

Detoxifierea colonului folosind ceaiurile naturale: 

1. Ceai din semințe de fenicul

Semințele de fenicul îmbunătățesc digestia, protejează sistemul digestiv, iar medicii le recomandă în caz de disconfort stomacal sau edem.

Ingrediente: 1 linguriță semințe de fenicul (5 g), 2 căni de apă (500 ml), 1 linguriță miere (7,5 g)

Mai întâi, încălziți apa, apoi adăugați semințele de fenicul și aduceți apa la punctul de fierbere. După ce este gata, ceaiul se toarnă într-un pahar, se adăugați mierea și mai lăsați la infuzat pentru 7 minute. Se recomandă să beți acest ceai în fiecare după-amiază între mese, deoarece îmbunătățește digestia.

2. Ceai de cimbru

Cimbrul curăță corpul și ajută la eliminarea substanțelor nocive care s-au acumulat în intestine. Cimbrul îmbunătățește, de asemenea, digestia, previne spasmele stomacului, apariția gazelor și previne acumularea de substanțe nocive în intestin. Acest lucru ajută la reducerea simptomelor sindromului intestinului iritabil.

Într-o cană de 250 ml de apă fierbinte se pune o lingură de cimbru (aproximativ 15g), se lasă la infuzat 7 minute și apoi se bea.

3. Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, are proprietatea de a curăța corpul. Mușețelul are proprietăți antispastice și este un sedativ ușor care ajută la calmarea mușchilor colonului. De asemenea, reduce iritarea stomacului și crampele. Mușețelul este un agent antiseptic, antiinflamator, antifungic și are proprietăți antibacteriene.

Puneți 10g de mușețel într-o cană cu apă fierbinte, lăsați la infuzat 5 minute și beți ceaiul înainte de culcare.

4. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă calmează, îmbunătățește digestia, menține funcția normală a intestinului, ajutându-l să absoarbă în mod corespunzător substanțele nutritive.

Frunzele de mentă sunt îmbogățite cu mentol și salicilat de metil. Aceștia sunt doi compuși activi cu puternice proprietăți antispastice și sedative care acționează asupra mușchilor stomacului și intestinelor. Ele ajută la ameliorarea simptomelor asociate cu sindromul intestinului iritabil.

Puneți aproximativ 2 pahare de apă într-o oală la fiert, după ce apa a început să fiarbă adăugați 15gr de mentă și mai lăsați la fiert încă 5 minute. După ce a fiert ceaiul, se ia de pe foc și se lasă la infuzat încă 5 minute. Se recomandă să beți ceaiul de mentă pe stomacul gol, dar puteți bea încă un pahar înainte de culcare.

5. Ceai de cătină

Detoxifierea colonului se poate face și cu ajutorul ceaiului de cătină – o plantă cu proprietăți laxative. Cătina întărește mușchii pereților colonului, prevenind astfel constipația.

Puneți un ibric cu apă pe foc și când observați că apa s-a încălzit, adăugați cătina. Lăsați ibricul pe foc până când apa atinge punctul de fierbere, apoi luați ibricul de pe foc și lăsați ceaiul la infuzat pentru 5 minute. Acest ceai este foarte bun de consumat înainte de culcare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!