6 remedii naturale pentru durerile de artrită ale mâinilor

6 remedii naturale pentru durerile de artrită ale mâinilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Artrita este o tulburare inflamatorie care apare atunci când cartilajul care leagă un os de altul este distrus. Această afecțiune apare în majoritatea cazurilor din cauza procesului de îmbătrânire, dar poate apărea și din cauza nutriției slabe, a loviturilor și a stilului de viață sedentar.

Deși artrita se poate dezvolta în orice articulație a corpului, cel mai des sunt afectate mâinile. Asta deoarece mâinile se mișcă constant în timpul vieții unei persoane, iar articulațiile încep să se cedeze.

Persoanele care suferă de această problemă le este greu să efectueze multe acțiuni zilnice, deoarece devin foarte dureroase și acest lucru afectează mobilitatea. Cu toate acestea, mulți oameni pot trăi cu artrită, iar unele remedii naturale pot ajuta la reducerea severității simptomelor.

Mai jos vă vom împărtăși 6 remedii naturale interesante care pot fi utilizate ca adjuvant la tratamentul medical al artritei pe mâini.

1. Ulei de ricin pentru tratamentul artritei pe mâini

Uleiul de ricin are capacitatea de a reduce durerea și inflamația cauzată de artrită.

Conține o substanță cunoscută sub numele de acid ricinoleic, care acționează ca antiinflamator și analgezic atunci când vine vorba de tratarea artritei pe mâini.

De ce ai nevoie?

  • 2 linguri de ulei de ricin (30 g)

Cum se prepară?

Încălziți câteva linguri de ulei de ricin și, de îndată ce atinge o temperatură sigură pentru piele, aplicați-l pe mâini.

Repetați procedura de două ori pe zi, zilnic.

2. Semințe de Schinduf – (Trigonella foenum-graecum), denumit și fân grecesc, sfindoc sau regional molotru, aparține familiei Fabaceae și este înrudit cu molotrul albastru (Trigonella melilotus-coerulea). Este o plantă erbacee din familia leguminoaselor.

Semințele de Schinduf conțin acizi grași și aminoacizi esențiali care acționează ca medicamente antiinflamatoare. Aceste proprietăți ale schindufului pot ajuta la reducerea durerilor de artrită a mâinilor, contribuind la prevenirea retenției de lichide.

De asemenea, conține antioxidanți care ajută la eliminarea toxinelor de care organismul nu are nevoie, deoarece contribuie la menținerea funcțiilor limfatice ale organismului.

Ingrediente

  • 1 linguriță semințe de Schinduf (5 g)
  • 1 pahar de apă (200 ml)

Cum se prepară?

Se toarnă o linguriță de semințe de Schinduf într-un pahar cu apă și se lasă peste noapte.

A doua zi dimineață, scurgeți și consumați semințele. Repetați tratamentul timp de cel puțin două luni.

3. Clorură de magneziu

Magneziul are capacitatea de a reduce inflamația și rigiditatea , făcându-l o opțiune excelentă pentru artrită. Aplicarea topică relaxează mușchii și articulațiile, contribuind la reducerea durerii.

Ingrediente

  • 1 cană de clorură de magneziu (200 g)
  • apa calda

Cum se prepară?

Adăugați un pahar de clorură de magneziu într-un recipient cu apă fierbinte și țineți mâinile în el timp de 20 de minute.

Repetați tratamentul de cel puțin 3 ori pe săptămână.

4. Oțet de mere

Oțetul de mere conține acizi organici care ajută pH-ul sângelui, stimulând echilibrul proceselor inflamatorii din organism. Substanțele active din acesta, cum ar fi acidul acetic, reduc durerea mâinilor și stimulează circulația sângelui.

Ingrediente

  • 1 lingură oțet de mere (10 ml)
  • 1 pahar de apă (200 ml)

Cum se prepară?

Diluați o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă și beți pe stomacul gol, fără alte alimente.

Dacă doriți, puteți adăuga oțet într-un recipient cu apă fierbinte și țineți mâinile acolo timp de 20 de minute. Folosiți acest remediu zilnic.

5. Țelină

Țelina are proprietăți diuretice și antiinflamatorii care previn și tratează durerea cauzată de artrită. Această legumă conține mulți antioxidanți și ajută la combaterea retenției de lichide și la menținerea echilibrului electrolitic.

Cum se prepară?

Faceți ceai de țelină și beți de 2 sau 3 ori pe zi. Acest remediu trebuie urmat timp de 2 săptămâni, apoi se face o pauză timp de o săptămână și se începe din nou consumul de ceai de țelină pentru încă 2 săptămâni. Se recomandă în special în sezonul rece, și mai ales la schimbările de vreme!

6. Ulei de ghimbir

Uleiul de ghimbir este un ingredient vindecător care ameliorează durerea cauzată de artrita la nivelul mâinilor. Utilizarea acestuia oferă o senzație de încălzire plăcută a mâinilor, care îmbunătățește circulația sângelui și ajută la reducerea rigidității și inflamației.

Cum se prepară?

Luați o cantitate mică de ulei de ghimbir și masați-vă mâinile timp de 3 până la 5 minute. Masajul mâinilor trebuie făcut până apare o senzație de încălzire, astfel încât rezultatele să fie cât mai bune. Utilizați zilnic, de cel mult două ori pe zi.

Rețineți că remediile de mai sus completează tratamentul artritei mâinilor.

Acestea trebuie utilizate împreună cu o alimentație sănătoasă și tratament prescris de un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!