De ce suferă oamenii de migrene?
De fapt, există diferite tipuri de dureri de cap, iar migrena este una dintre ele. Când o persoană are o migrenă, este deranjată de durerea acută, care apare de obicei doar pe o parte a capului. Din păcate, cauzele migrenelor încă nu sunt cunoscute cu adevărat.
Credeți sau nu, migrenele provoacă pierderea vederii și a vorbirii la unele persoane și pot provoca greață și vărsături. Disconfortul este agravat dacă o persoană se angajează în activitate fizică sau face mișcări bruște. De obicei, durerea devine mai intensă atunci când o persoană se găsește în locuri agitate, zgomotoase și aglomerate.
Spre deosebire de spasmele capului și durerile de cap „normale”, migrenele rezultă de obicei din eliberarea de substanțe antiinflamatoare care provoacă dureri la nivelul nervilor și vaselor de sânge din cap și gât. Durata durerii poate varia de la câteva ore la câteva zile. Totuși, nu trebuie să uităm că fiecare persoană este diferită. Unii oameni suferă de migrene o dată la câteva săptămâni.
Remedii naturale de casă pentru migrene
Dacă simțiți durere pe o parte a capului și disconfortul este agravat de apariția zgomotului puternic sau a luminii puternice , vă recomandăm să urmați următoarele remedii naturiste pentru migrene:
1. Gheață
De fapt, gheața este un remediu natural surprinzător de eficient și în același timp incredibil de accesibil. În plus, procedura de tratament cu, cuburi de gheață este destul de simplă, deoarece tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva cuburi de gheață într-o pungă de plastic și să o înfășurați într-un prosop.
Cum se folosește corect acest instrument?
Aplicați o compresă rece pe locul durerii timp de 20 de minute , în timp ce stați întins pe o canapea sau pe un pat. Puteți repeta această procedură în fiecare oră sau de mai multe ori pe zi. Temperatura rece degajată de gheață duce la îngustarea vaselor de sânge, iar durerea dispare treptat.
2. Ceai de ghimbir
Nu este un secret faptul că rădăcina de ghimbir are nenumărate proprietăți benefice. De exemplu, crește temperatura corpului, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește circulația sângelui. Nu uitați că remediile naturale pe bază de ghimbir au proprietăți antiinflamatoare incredibile.
Dacă doriți să profitați la maximum de toate beneficiile ghimbirului, vă recomandăm să preparați un ceai medicinal pe baza acestei plante.
Ingrediente:
- 1 bucată de rădăcină de ghimbir sau 1 lingură de ghimbir ras (15 g)
- 1 pahar de apă (250 ml)
- miere naturala (după gust)
Mod de preparare și aplicare:
Tot ce trebuie să faceți pentru a pregăti acest remediu este să fierbeți apa și să infuzați rădăcină de ghimbir în ea.
Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se îndulcește cu puțină miere naturală (opțional, deoarece acest ingredient este opțional).
Este recomandat să beți ceaiul fierbinte, după ce vă așezați confortabil pe un pat.
3. Oțet de mere
Acest produs simplu și accesibil nu numai că va ajuta la reducerea durerii, ci și la prevenirea migrenelor în viitor. Mai întâi trebuie să înmuiați un șervețel curat în oțet de mere și să aplicați pe partea corpului în care simțiți dureri severe .
Pentru a preveni migrenele, recomandăm utilizarea regulată a oțetului de mere.
Ingrediente:
- 2 linguri de oțet de mere (30 ml)
- 1 pahar de apă (200 ml)
Mod de preparare și aplicare:
Pentru a pregăti acest remediu, trebuie să adăugați oțet de mere într-un pahar cu apă și să amestecați bine.
Consumă această soluție de 2-3 ori pe săptămână chiar înainte de culcare.
Un remediu cu oțet de mere va ajuta la curățarea corpului și la reglarea tensiunii arteriale. Amintiți-vă că cantități mari de toxine și hipertensiune arterială duc adesea la migrene.
4. Ceai de mușețel
Datorită proprietăților sale emoliente și antiinflamatoare, ceaiul de mușețel este considerat meritat unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru migrene. Mai mult, ceaiul de mușețel ajută și la insomnie, nervozitate excesivă și stres constant.
Ingrediente:
- 3 linguri flori de mușețel (45 g)
- 2 pahare de apă (500 ml)
- miere (după gust)
- suc de 1/2 lămâie (optional)
Metoda de gătit:
În primul rând, încălziți apa. De îndată ce apa începe să fiarbă, adăugați mușețel. Luați ceaiul de pe foc și așteptați să se infuzeze. Apoi strecurați băutura și îndulciți-o cu miere. Dacă doriți, puteți adăuga puțin suc de lămâie proaspăt la ceaiul de mușețel imediat înainte de al bea.
5. Ulei esențial de lavandă
Datorită numeroaselor sale proprietăți curative, lavanda este perfectă pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Unora le place să așeze buchete mici de lavandă pe perne, deoarece aroma acestei plante îi ajută să adoarmă mai repede. De asemenea, puteți utiliza uleiul esențial de lavandă pentru a combate migrenele și alte tipuri de durere.
Metoda de aplicare:
Aplicați câteva picături de ulei esențial de lavandă pe vârful degetelor și masați ușor zonele dureroase ale corpului printr-o mișcare circulară.
De asemenea, puteți aplica ulei de lavandă pe cârpe, batiste sau haine de curățat.
Nu uitați că uleiul esențial de lavandă are proprietăți liniștitoare. Cu toate acestea, acesta nu este singurul remediu pe care îl puteți folosi pentru a combate durerile de cap. Dacă sunteți în căutarea unor remedii naturale eficiente pentru migrene, vă recomandăm să acordați atenție uleiurilor esențiale de busuioc , mușețel, eucalipt, cimbru și lemn de santal.
6. Cartofi
Această rădăcină conține o cantitate mare de apă, motiv pentru care cartofii hidratează perfect pielea. Credeți sau nu, cartofii pot veni și în ajutor dacă suferiți în mod regulat de dureri de cap severe.
Mod de preparare și aplicare:
Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cartofii în felii subțiri și să le aplicați pe tâmple. Este mai bine să vă întindeți pe o canapea sau pat și să vă relaxați.
De îndată ce feliile de cartof se usucă sau se încălzesc, acestea trebuie înlocuite cu altele noi.
Dacă suferiți în mod regulat de migrene, vă recomandăm să cereți sfatul medicului. În acest fel, veți putea afla cauza durerii severe și puteți alege cele mai eficiente remedii pentru migrene.