6 remedii casnice pentru sinuzită

6 remedii casnice pentru sinuzită

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Infecțiile sinuzale la nivelul nasului sunt mai frecvente în timpul iernii. Iată câteva remedii naturiste minunate pentru tratarea lor.

Oțetul. Potasiul din oțetul de mere ajută mucusul subțire, în timp ce acidul acetic împiedică dezvoltarea bacteriilor. Oțetul echilibrează, de asemenea, nivelul pH-ului din sinusuri și elimină mucusul din ele. Se amestecă o lingură de oțet într-un pahar cu apă și se bea.

Uleiuri esențiale. Proprietățile antibacteriene, antiinflamatorii și antiseptice ale uleiurilor esențiale pot face minuni în tratarea sinuzitei. Se amestecă câteva picături de uleiuri de eucalipt, lavandă și lămâie într-un castron. Masați-vă partea în partea frontală a feței, a frunții, a tâmplelor și a gâtului.

Ghimbirul. Antioxidanții din ghimbir îl fac un remediu eficient la domiciliu pentru infecțiile sinuzale. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea umflăturii și iritației sinusurilor. Adăugați ghimbir în apă fierbinte și lăsați-l să se amestece timp de 10 minute, apoi strecurați și beți.

Mierea de albine. Se amestecă o lingură de miere cu două lingurițe de suc proaspăt de lămâie și se bea. Mierea are proprietăți anti microbiene, calmează pasajele nazale și gâtul, care pot ajuta la tratarea sinuzitei. Consumați amestecul de două ori pe zi pentru a preveni complicațiile.

Inhalare. Una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de o infecție sinuzală ușoară este prin abur. Inhalarea aburului cald și umed este un remediu ideal la domiciliu pentru probleme precum curgerea nasului, durerea de cap și alte simptome însoțitoare. Încălziți o oală de apă, turnați într-un lighean și stați cu fața deasupra lui, capul fiind acoperit de un prosop.

Grapefruit. Semințele de grepfrut au proprietăți antibacteriene și antifungice care ajută la vindecarea infecției care cauzează sinuzită. Adăugați câteva picături de extract de semințe de grapefruit la jumătate de pahar de apă fierbinte și începeți să inhalați. Repetați acest lucru de două ori pe zi pentru a scăpa de problemă,

4 uleiuri esențiale pentru sinuzită

Ați încercat toate rețetele sinuzitei bunicii? Încercați să apelați la ajutorul uleiurilor esențiale, al căror efect pozitiv a fost remarcat acum mii de ani.

Ulei de mentă . Se fierb două căni de apă și se adaugă două până la trei picături de ulei de mentă. Inspirați aburul un minut, repetați aceste sesiuni de 4-5 ori pentru a dispărea complet toate simptomele sinuzitei. Menta are proprietăți antiinflamatorii, analgezice, antibacteriene și antihistaminice, care ajută la desfundarea sinusurilor și la reducerea inflamației.

Ulei de lavanda . Unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, care nu numai că are un efect calmant și de curățare asupra minții și corpului, dar ajută și în tratamentul sinuzitei. Uleiul de lavandă conține monoterpene și oxizi, care sunt antiseptice, decongestionante și antiinflamatoare pentru răceli, gripă, sinuzită și infecții la nivelul gâtului. Uleiul poate fi folosit la inhalare sau adăugat la baie.

Ulei de arbore de ceai. Are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiseptice. Puteți adăuga câteva picături pe o cârpă curată și le puteți inhala pentru a trata sinuzita sau durerile de cap. Uleiul de arbore de ceai nu numai că ameliorează simptomele neplăcute de răceală, ci și desfundă sinusurile.

Ulei de eucalipt . Dacă ați încercat fără succes toate remediile naturale și chiar uleiurile esențiale pentru sinuzită, încercați să adăugați câteva picături de eucalipt într-o oală cu apă clocotită (nu mai mult de un litru) pentru a obține aburi apoi înhalați. Acest lucru vă va ajuta, deoarece uleiurile de eucalipt conțin cineol, un oxid terpenoid cu proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și decongestionante.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!