Hipertensiunea sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori care pun în pericol sănătatea inimii. Prin urmare, iată 6 remedii naturale pentru hipertensiune arterială pe care le puteți folosi acasă.
Dar hai să clarificăm mai întâi ce este tensiunea arterială. După cum sugerează și numele, aceasta este forța cu care sângele circulă prin artere. Dacă presiunea este mare, aceasta poate provoca probleme grave, cum ar fi infarctul și accidentul vascular cerebral.
Cel mai rău lucru despre această afecțiune este că nu are simptome evidente . Tensiunea arterială este măsurată în milimetri coloană de mercur (mm Hg) și valorile sale sunt afișate în două forme:
- Presiunea sistolică este primul număr, acestea este mai mare.
- Presiunea diastolică este al doilea număr, este mai mică, deoarece arată presiunea dintre contracțiile (bătăile) inimii.
Aceste două valori nu sunt constante . Acestea se schimbă pe tot parcursul zilei, în funcție de activitatea fizică a unei persoane și de o serie de alți factori.
Când dormi, tensiunea arterială tinde să fie mai mică și invers, crește atunci când faci mișcare.
Tensiunea arterială crescută și simptomele acestei afecțiuni
Dacă există valori ridicate după două sau trei măsurători ale presiunii la rând, o dată la 15 minute, medicul pune diagnosticul de hipertensiune.
Printre posibilele simptome pe care le poate experimenta o persoană în timp ce are hipertensiune, trebuie remarcat:
- dureri de cap severe
- dureri în piept
- vedere încețoșată
- roșeața feței
- amețeală
- greață și vărsături
Ce se face pentru a reduce presiunea ridicată?
Tratamentul depinde de șa pacient la pacient, cu toate acestea, există câteva principii generale:
- Urmați o dietă bogată în fructe și legume, precum și alimente cu un conținut scăzut de grăsimi.
- Luați medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră la doza indicată. Dacă doriți să schimbați ceva, asigurați-vă că vă anunțați medicul.
- Limitați cât mai mult aportul de sare.
- Nu fumați și evitați consumul de alcool.
- Exerciții.
- Evitați un stil de viață sedentar.
Remedii casnice pentru hipertensiune arterială
Toate aceste remedii la domiciliu pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Dar numai cu condiția să respectați un stil de viață sănătos și să urmați recomandările medicului dumneavoastră.
1. Ovăz
Conform unor studii , utilizarea făinii de ovăz susține o bună sănătate a inimii și astfel normalizează tensiunea arterială. În plus, fulgi de ovăz sunt bogați în fibre solubile și alți nutrienți benefici. Deci are un efect pozitiv asupra întregului corp.
2. Ciocolata neagră
Consumul de ciocolată neagră susține sănătatea cardiovasculară, ajutând chiar la scăderea tensiunii arteriale, potrivit unui studiu publicat în 2005 . În plus, acest aliment este bogat în flavonoide, substanțe care contribuie și la o bună sănătate.
- Se recomandă alegerea ciocolatei negre care conține cel puțin 70% cacao.
- Este important ca ciocolata să fie amară (cel puțin 7% cacao).
3. Ulei de măsline
Uleiul de măsline este un element de bază în orice dietă echilibrată. Face parte dintr-un stil de viață sănătos și, mai mult, ajută la evitarea hipertensiunii arteriale.
Cu toate acestea, simplul consum de ulei de măsline (așa cum se recomandă în multe rețete populare) este inutil. Amintiți-vă că suma de obiceiuri bune vă permite să vă bucurați de o bună calitate a vieții, nu simplul fapt de a consuma anumite alimente.
Uleiul de măsline este o parte integrantă a celebrei „diete mediteraneene” din lume. Dar, potrivit experților, acesta este unul dintre cele mai complete, echilibrate și diverse stiluri de alimentație.
Alte opțiuni
A avea animale de companie vă poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale crescute , potrivit cercetărilor. Mângâierea unui câine sau a unei pisici sau vizionarea unui pește înotând în acvariu poate ajuta la reducerea nivelului de stres și, prin urmare, a tensiunii arteriale crescute.
Rețineți că niciunul dintre aceste remedii nu poate înlocui tratamentul prescris de medicul dumneavoastră sau numeroasele beneficii pe care doar un stil de viață sănătos le poate oferi.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.