6 produse care ajută la scăderea și reglarea tensiunii arteriale în 15 zile

6 produse care ajută la scăderea și reglarea tensiunii arteriale în 15 zile

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Hipertensiunea depinde de mulți factori diferiți. Și ceea ce mănânci este întotdeauna un factor crucial în menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale. Trebuie să ai grijă de unul dintre cei mai periculoși dușmani ai bolilor cardiovasculare. Acest factor este adesea neglijat și ignorat la primele semne de avertizare.

Nu este niciodată prea târziu să începi să-ți schimbi obiceiurile: începe să faci mai multă mișcare, fă față mai bine stresului, renunță la fumat și, bineînțeles, mănâncă mult mai bine.

Astăzi vă oferim următoarele sfaturi: abțineți-vă de la sare și adăugați aceste 6 alimente în dieta dvs. zilnică. Combinate cu exerciții fizice, acestea vă vor oferi un nivel mai sănătos al tensiunii arteriale în doar 15 zile.

Merită încercat!

1. Sfecla

Nitrații și nitriții din sfeclă sunt compuși esențiali pentru sistemul dvs. metabolic și mai ales pentru reglarea tensiunii arteriale. Oxidul nitric îmbunătățește vasodilatația arterială. Prin urmare, toate alimentele bogate în nitrați sunt bune pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Sfecla este cu siguranță cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba de dietă pentru a-ți stabiliza tensiunea arterială. Savurați-o crudă în salate sau în sucuri alături de alte fructe precum mere sau struguri. Are un gust delicios!

2. Usturoiul

Iată un fapt interesant: înainte ca usturoiul să devină un produs culinar, acesta era folosit ca medicament. Usturoiul tocat era folosit în Grecia antică pentru tratarea rănilor și scăderea tensiunii arteriale.

Dacă vă amintiți că usturoiul scade și colesterolul și lipoproteinele cu densitate mică (LDL), veți înțelege de ce este o componentă importantă pentru sănătate. Mănâncă usturoi zilnic, mai ales când îți începi ziua. Nu este nimic mai benefic decât un cățel de usturoi când te trezești dimineața!

3. Acizii grași omega-3

Uleiul de pește, avocado și uleiul de măsline sunt alimente bogate în acizi grași omega-3. Acest tip de grăsime „sănătoasă” este vitală pentru o bună sănătate a inimii. Face fluxul sanguin puternic și elastic, îmbunătățind astfel circulația sângelui pentru a evita hipertensiunea.

Acizii grași omega-3, numiți acid docosahexaenoic, sunt o parte importantă a dietei persoanelor cu hipertensiune. Așadar, adăugați în salate semințe de in și includeți o mână de nuci (alune, migdale, caju) la micul dejun.

4. Făină de ovăz

Făina de ovăz este un tip de cereale cu un conținut ridicat de fibre, și cu un conținut scăzut de grăsimi și un conținut foarte scăzut de sodiu – un mineral care tinde să crească tensiunea arterială.

Făină de ovăz, precum și fulgi de ovăz ar trebui să fie adăugați la dieta zilnică pentru micul dejun sau pentru a fi utilizați în pâine sau prăjituri. Amestec-o cu miere și fructe și vei avea o sănătate mai bună.

5. Banane

1 banană conține o cantitate incredibilă de potasiu. De fapt, dacă mănânci o banană pe zi, vei primi 100% din doza recomandată. După cum știți deja, potasiul este vital pentru menținerea sănătății renale.

În timp ce sodiul crește inflamația și lichidul din sânge, potasiul favorizează circulația sanguină adecvată și are un efect diuretic. De asemenea, nu uitați că bananele oferă energie, deci de ce să nu le consumați mai des?

6. Iaurt

Spre surprinderea multor oameni, iaurtul conține doi nutrienți ideali pentru tratarea hipertensiunii: calciu și probiotice. Deficitul de calciu poate crește temporar tensiunea arterială, astfel încât consumul regulat de iaurt poate ajuta organismul să absoarbă calciu și în special probiotice.

Nu uitați că o floră intestinală puternică și sănătoasă vă ajută să absorbiți mai bine substanțele nutritive și vă curăță sângele de toxine și favorizează circulația sângelui.

Adăugați aceste produse în dieta dvs. și nu uitați să vă supuneți periodic examenelor medicale pentru a combate ucigașul tăcut – hipertensiunea.

Ce remedii folosiți pentru problemele de hipertensiune?

Să fiți binecuvântați!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!