6 plante care curăță vasele de sânge și îmbunătățesc circulația sângelui, sănătatea inimii și a creierului

6 plante care curăță vasele de sânge și îmbunătățesc circulația sângelui, sănătatea inimii și a creierului

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Bolile de inimă se dezvoltă din lipsa exercițiilor fizice, obezitate și diete bogate în grăsimi saturate. Pentru a avea un sistem circular sănătos este necesar să duceți un stil de viață sănătos, cu mișcare zilnică și cu o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, evitând prăjelurile și alimentele de tipul fast-food.

Îmbunătățirea dietei și efectuarea exercițiilor fizice va fi benefică nu doar pentru circulația sângelui, ci și pentru întreg organismul. La fel ca și remedii pe bază de plante care scad nivelul colesterolului, ameliorează stresul, îmbunătățesc aspectul pielii și ajută creierul.

Deci, iată câteva ierburi care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți circulația sângelui, inima și creierul.

Ghimbir

Stimulator circulator eficient și vasodilatator, ajută venele să se dilate ca să poată ajunge sângele până în cele mai îndepărtate puncte ale corpului. Ghimbirul are și efect anti-colesterol, ajută arterele să elimine depunerea de colesterol rău. Pudra de ghimbir poate fi administrată dizolvată în apă fierbinte, în tinctură sau în capsule pentru ameliorarea picioarelor și mâinilor reci și pentru a ajuta la tratarea aterosclerozei.

Păducel

Ceaiul de păducel este folosit în mod normal pentru a întări inima și a ajuta circulația sângelui. Nu numai că, păducelul ajută la reglarea ritmului cardiac, ci este benefic și în cazul hipertensiunii. Se poate consuma ca ceai, infuzie, tinctură sau lua sub formă de capsule.

Coada șoricelului

În combinație cu balsam de lămâie și păducel în tincturi de coada șoricelului, reduce hipertensiunea și tratează ateroscleroza. Înmuiați o bucată de bumbac într-o tinctură diluată sau o infuzie rece pentru a opri sângerările nazale.

Ceai de tei

Florile de tei cu frunze mici contribuie la reducerea stresului și tensiunii arteriale. Mai ales cele asociate hipertensiunii. În plus, teiul este utilizat pentru întărirea arterelor și reducerea durerilor de cap cauzate de hipertensiune. Este adesea combinat cu păducel și băut ca ceai sau tinctură.

Rozmarin

Este utilizat în mod normal pentru întărirea inimii, reducerea varicelor și prevenirea aterosclerozei. Atunci când este combinat cu balsam de lămâie, puteți evita durerile de cap cauzate de hipertensiune.

Usturoi

Ajută la prevenirea nivelului ridicat de colesterol și are un efect anticoagulant benefic în tromboză și ateroscleroză. Mâncați usturoi crud, zeamă de usturoi sau suplimente pe bază de usturoi.

Ce metode folosiți pentru a vă menține inima și circulația sănătoase?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!