6 obiceiuri care te mențin sărac

6 obiceiuri care te mențin sărac

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Universitatea Brown a realizat unul dintre cele mai mari studii în domeniul comportamentului financiar uman. Au fost necesari 5 ani pentru a colecta și prelucra datele, iar 50 de mii de familii – aproximativ 150 de mii de persoane – au luat parte la studiu în sine.

Oamenii de știință au observat cum oamenii cheltuie banii timp de câțiva ani și au identificat obiceiuri clare ale oamenilor săraci. Oamenii bogați sunt complet lipsiți de aceste obiceiuri sau încearcă cu toată puterea să le reziste.

Notă: Studiul nu a inclus persoane care și-au moștenit banii. Oamenii de știință i-au urmărit doar pe cei care încearcă să-și câștige singuri bani.

Deci, prin ce se deosebesc săracii de cei bogați?

1. Buget

S-a dovedit că 84% dintre oamenii bogați își monitorizează atent bugetul și încearcă să nu treacă peste acesta. Ei decid în prealabil cât vor cheltui și pentru ce anume vor cheltuieli. Nu se confruntă niciodată cu întrebarea: unde au plecat banii? Știu exact ce au cheltuit și unde.

Dintre cei săraci, doar 20% își urmăresc cheltuielile. Restul cheltuie pur și simplu fondurile rămase după plata facturilor la dreapta și la stânga. Nu se gândesc la ce anume sunt cheltuiți banii.

2. Economii

Doar 5% dintre săraci economisesc în mod regulat aproximativ 10% din venitul lor lunar. Puțini dintre ei economisesc 20%. Principalul motiv este că acest 10% pare să fie slab într-o cantitate atât de mică încât nu are rost să-l economisească. Alții cred că nu pot trăi fără acest 10%.

Primul argument este irațional, pentru că oricât ai economisi de puțin, vei avea în cele din urmă economii. Dacă nu economisiți nimic, atunci nu vor exista economii. Nici una. Al doilea argument este, de asemenea, neîntemeiat, deoarece puteți trăi cu siguranță fără 10%, indiferent cât de mic este venitul dvs. lunar.

Amintiți-vă: 93% dintre cei bogați economisesc bani în mod regulat. Nu contează cât de mult. Cel mai important, în mod regulat.

3. Cheltuieli inutile

Pariuri sportive, cumpărarea unui bilet la loterie, curse de cai, poker – 77% dintre săraci o fac în mod regulat și doar 6% dintre bogați participă uneori.

Unii ar putea susține că acesta nu este un indicator, deoarece săracii au nevoie de bani și visează să se îmbogățească. Dar asta este problema. Oamenii săraci cheltuiesc bani sperând să se îmbogățească pe neașteptate fără să câștige nimic.

Dacă pur și simplu pui deoparte toți banii pe care săracul îi cheltuiește pentru aceste încercări goale și stupide, atunci într-un an vei constata că o sumă foarte decentă a fost pusă deoparte.

4. Al doilea loc de muncă

Marea majoritate a celor bogați (67%) fac totul pentru a-și crește numărul surselor de venit. Nu este doar o investiție. Cei care nu au fonduri disponibile pentru acest lucru își vor găsi cel puțin un al doilea loc de muncă.

Doar 6% dintre săraci au un al doilea loc de muncă. Bogații nu pierd timpul, fac bani. Lucrează de două sau chiar de trei ori mai mult și, prin urmare, au mai multe fonduri disponibile pentru a face apoi investiții profitabile, pentru a-și deschide propria afacere sau pentru a investi în ei înșiși și pentru a învăța lucruri noi – ceea ce duce, apoi, la venituri mai mari.

5. Cheltuieli

S-a dovedit că bogații, spre deosebire de săraci, nu vor cumpăra niciodată ceea ce nu își pot permite. De exemplu, o persoană săracă va cumpăra un telefon foarte scump, deși există multe dispozitive mai ieftine. Dar nu, va lua un împrumut și va mânca paste timp de două luni. Dar cu râvnitul telefon cu un ecran superb în buzunar.

Dar un om bogat, oricât ar vrea, să zicem, o mașină foarte scumpă, nu o va cumpăra niciodată, dacă pentru asta trebuie să ia un împrumut sau să renunțe altceva. Va opta pentru o mașină mai ieftină.

6. Citirea

O altă statistică foarte interesantă. S-a dovedit că 79% dintre cei bogați sunt mult mai predispuși să citească literatură profesională și tot ceea ce ține de cariera lor. Cărțile de afaceri sunt prioritatea lor.

Doar 11% dintre săraci citesc cel puțin un fel de cărți și doar o mică parte dintre ei citesc literatură profesională.

Marea majoritate a oamenilor săraci citesc doar din plăcere. Veți obiecta că nu este nimic în neregulă cu acest lucru și vom fi de acord. Însă atunci nu vă plângeți de sărăcie.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!