6 obiceiuri care duc la sărăcie și singurătate din punct de vedere psihologic

6 obiceiuri care duc la sărăcie și singurătate din punct de vedere psihologic

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Relațiile bune cu oamenii sunt importante, deoarece legăturile sociale constituie o parte semnificativă a vieții noastre și, în general, omul este inseparabil de societate. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de confortul propriu.

Nu întotdeauna atitudinea celor din jur este echivalentă cu timpul petrecut. Dacă observați că vă implicați mai mult în succesurile altora decât în ale voastre, este un motiv de reflecție.

1. Nu știți să spuneți “nu”

Dacă vă aflați constant în situația de a ajuta pe cineva, de a cumpăra ceva, de a da sfaturi, de a asculta, de a supraveghea sau de a împrumuta, atunci cu siguranță nu știți să vă puneți propriile obiective pe primul loc. Înainte de a întinde mâna să ajutați fără discernământ, reflectați: poate persoana iubește să se afle mereu într-un impas.

2. Căutați aprobarea celorlalți

Foarte des, unii oameni cred că acțiunile care primesc laude sunt bune, în timp ce cele care nu au primit recunoaștere sunt considerate rele. Cu toate acestea, uneori trebuie să hotărâți că sunteți o persoană bună și nu aveți nevoie să căutați aprobarea celor din jur pentru a vă atinge scopurile. Încrederea în sine va deveni aliatul vostru de încredere, iar nevoia de aprobare va dispărea.

3. Neteziți colțurile

Uneori, este necesar să vă apărați punctul de vedere, exprimându-vă gândurile deschis. Astfel, vă arătați individualitatea. Cu toate acestea, pentru unii este mai ușor să fie de acord, să tolereze sau să tacă, doar pentru a obține în schimb o atitudine bună din partea celorlalți. Respectul meritat este mai solid decât un zâmbet de ocazie.

4. Vă învinovățiți pentru emoțiile altora

Credeți sau nu, nu puteți influența sentimentele altor oameni. Nu este necesar să vă cereți scuze în mod constant dacă nu ați putut îndeplini o cerere a altor persoane, dacă nu ați ghicit gândurile, așteptările și sentimentele lor. Eliminați greutatea responsabilității pentru așteptările celorlalți. În primul rând, gândiți-vă la ceea ce a făcut altă persoană pentru a-și rezolva problema.

5. Nu aveți limite

Acest lucru este practic același lucru ca și a ști să spuneți “nu”. Trebuie să știți să stabiliți ce este normal pentru voi și să exprimați deschis acest lucru celor din jur. Trebuie să deveniți prioritatea voastră absolută.

6. Faceți ceea ce nu vă place

Nu mulți știu cu adevărat să-și aloce timp pentru odihnă, muncă, treburi casnice, plimbări, fericire și călătorii. Stabiliți prioritățile corect și gândiți-vă de fiecare dată dacă merită să vă implicați într-o muncă care nu vă aparține.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!