6 moduri naturale de a trata herpesul și a evita reapariția lui

6 moduri naturale de a trata herpesul și a evita reapariția lui

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 December 2020 in Remedii NaturisteSanatate

Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut atunci când aveți un herpes: nu trebuie să așteptați să treacă de la sine. Tratamentul pentru herpes trebuie început chiar din prima zi de la debut.

Puteți încerca medicamente antivirale eliberate pe bază de prescripție medicală. Uneori, aceste medicamente puternice pot accelera procesul de vindecare.

  1. • Aciclovir (Zovirax) : disponibil sub formă de pastile și sub formă de cremă
  2. • Famciclovir : disponibil sub formă de pastile
  3. • Penciclovir (Denavir) : disponibil sub formă de cremă
  4. • Valacyclovir : disponibil sub formă de pastile

Experții recomandă cu tărie administrarea sau utilizarea acestor medicamente cât mai curând posibil pentru a accelera procesul de vindecare. Când herpesul începe să se formeze și să formeze o crustă, puteți încerca să aplicați o cremă hidratantă.

Remedii naturale

Atunci când utilizați remedii casnice, trebuie să aveți grijă atunci când aplicați substanțe noi pe piele. Se știe că aceste opțiuni de tratament cauzează dermatită de contact sau iritații dacă sunt utilizate în mod necorespunzător.

De exemplu, este bine cunoscut faptul că propolisul, care este menționat mai jos, poate provoca dermatită alergică la unele persoane. Prin urmare, înainte de a utiliza orice remediu natural, este mai bine să discutați mai întâi cu un dermatolog.

De asemenea, îl puteți testa pe o zonă mică a pielii, cum ar fi antebrațul interior, pentru a vedea dacă corpul reacționează înainte de a-l aplica în altă parte.

1. Oțet de mere

Mulți oameni folosesc oțetul de mere ca tratament pentru pretinsa sa capacitate de a combate bacteriile, virușii și alți germeni. Cu toate acestea, oțetul de mere ne diluat este prea puternic pentru a fi utilizat direct pentru răni. Acest lucru poate irita grav pielea.

Este necesar să fie diluat cu apă, o linguriță de oțet la o linguriță de apă, înainte de utilizare și apoi să se aplice doar o dată sau de două ori pe zi.

2. Ulei de arbore de ceai

Toți iubitorii de miros de ulei de arbore de ceai vor iubi cu siguranță acest produs. Ajută perfect în lupta împotriva herpesului și, de asemenea, nu rănește pielea. Ca și în cazul oțetului de mere, ar trebui să-l diluați înainte de al aplica pe piele.

3. Miere de Manuka

Un studiu recent din revista BMJ Open a arătat că mierea de Manuka, care este extrasă din florile arborelui de manuka din Noua Zeelandă, poate fi, de asemenea, foarte benefică pentru tratarea herpesului. În plus, versiunea medicală a acestei miere sa dovedit a fi la fel de eficientă ca aciclovirul în urma cercetărilor.

4. Propolis

La fel ca mierea, propolisul este un alt produs apicol care promite să vindece rănile și leziunile pielii. Proprietățile antivirale ale propolisului vor ajuta la vindecarea herpesului în doar câteva zile. De asemenea, propolisul este foarte util pentru întregul corp.

5. Balsam de lămâie

Cercetările din 2006 arată că aplicarea unei creme cu balsam de lămâie, care este o plantă din familia mentelor, poate ajuta procesul de vindecare a herpesului. Balsamul de lămâie este, de asemenea, disponibil sub formă de capsule și este utilizat pentru o varietate de alte utilizări terapeutice.

6. Lizină

Unele studii au arătat că persoanele care iau lizină sunt mai puțin susceptibile să experimenteze recidive ale herpesului. Acest aminoacid esențial este disponibil ca supliment oral sau cremă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!