6 moduri eficiente de a scăpa de constipație, durere și arsuri la stomac

6 moduri eficiente de a scăpa de constipație, durere și arsuri la stomac

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

La oameni, două dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de stomac sunt: în primul rând, problemele emoționale, cum ar fi anxietatea și depresia. În al doilea rând, utilizarea regulată a medicamentelor care irită stomacul. Adică, fiecare dintre noi are un risc potențial de astfel de probleme. Trăim într-un stres constant și preferăm să luăm analgezice pentru a ameliora simptomele, în loc să tratăm problema reală.

Iată câteva modalități alternative de a face față problemelor digestive și constipației:

1. Folosește o compresă caldă pentru a calma durerea.

O compresă caldă poate ameliora semnificativ durerea pe care o experimentați datorită sindromului intestinului iritabil. Nu aplicați niciodată compresa direct pe piele – ar trebui să aibă un strat de îmbrăcăminte pentru a evita arsurile.

2. Bea apă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este eficient deoarece neutralizează acizii stomacului și ameliorează simptomele arsurilor la stomac pentru o vreme. Se dizolvă un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se bea. Un aspect important este că nu trebuie să-l amestecați cu alte medicamente timp de cel puțin 2 ore, deoarece încetinește viteza cu care corpul tău absoarbe substanțe și, la rândul său, poate schimba modul în care funcționează alte pastile.

3. Nu te întinde în pat sau pe suprafețe plane

A te întinde în pat nu este cea mai bună opțiune când te doare stomacul. În această poziție, gâtul și stomacul sunt nivelate, iar acizii stomacului pot ajunge cu ușurință la gât și pot provoca arsuri la stomac. Dacă vrei să stai în pat atunci când nu dormi, este bine să stai în șezut, iar în timpul somnului este bine să folosești o pernă mare, pentru ca trupul să fie mai jos decât capul.

5. Mănâncă alimente bogate în fibre

Fibrele îmbunătățesc funcția intestinului. Cu cât le consumi mai mult, cu atât scaunul devine mai moale, iar cu atât îți este mai ușor să mergi la toaletă.

Este important să adaugi treptat fibre în alimentația zilnică, astfel încât să reduci balonarea. Sursele de fibre sunt fructele, legumele, pâinea și cerealele integrale, fructele de pădure și fasolea uscată. Ultimele două, în special, sunt foarte eficiente, ajutând la transportul alimentelor de la stomac la intestine. Dacă ai indigestie frecventă, aceste produse te vor ajuta cu siguranță.

6. Folosește prebiotice și probiotice

Prebioticele sunt produse alimentare pe care organismul le poate digera, pe când probioticele sunt bacterii vii formate în timpul fermentării alimentelor, cum ar fi iaurtul.

Probioticele trăiesc în intestin, dar un mediu nefavorabil, un stil de viață necorespunzător și antibioticele reduc numărul acestora. Acestea sunt elemente cheie în procesul digestiv, ajutând la ameliorarea simptomelor precum dureri de stomac, flatulență și indigestie. Probioticele pot fi cumpărate sau obținute din alimente la sfatul unui medic.

7. Bea ceaiuri de plante

Fenicul, mentă, ghimbir și mușețel
Aceste ierburi, ușor de găsit, sunt excelente pentru o cană de ceai parfumat și ajută la ameliorarea durerii din stomacul superior. Menta va ajuta la greață datorată mentolului, frunzele sale fiind un calmant natural. Feniculul stimulează scurgerea bilei, ghimbirul îmbunătățește salivația, iar mușețelul ameliorează spasmele musculare.

Flori de mușețel și ghimbir uscat
Florile de mușețel sunt foarte benefice, ele acționează ca ibuprofenul sau aspirina. Ajută la indigestie, la sindromul intestinului iritabil și la genunchi. Ghimbirul este renumit pentru proprietățile sale miraculoase împotriva grețurilor, crește absorbția nutrienților și provoacă eliberarea enzimelor digestive. Un studiu efectuat pe 1.278 de femei însărcinate a confirmat faptul că rădăcina de ghimbir este foarte utilă pentru greață și vărsături.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!