6 lucruri pe care nu ar trebui să le faci pe stomacul gol

6 lucruri pe care nu ar trebui să le faci pe stomacul gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2021 in SanatateSfaturi

Pentru a avea un stomac sănătos și un sistem digestiv care să funcționeze normal, ar trebui să evităm unele obiceiuri care ne afectează tot procesul digestiv, și ne dă peste cap întreg organismul. Iată care sunt principalele lucruri pe care nu ar trebui sa le facem pe stomacul gol:

1. Evită să consumi cafea

Cel mai frecvent obicei al omului este să bea cafea pe stomacul gol. Cafeaua contribuie la producerea de suc gastric, iar acest lucru este plin de consecințe negative. De exemplu, pot apărea arsuri la stomac. Persoanele cu gastrită și alte probleme ale sistemului digestiv nu ar trebui să consume cafea pe stomacul gol. Puteți reduce efecte cauzate de consumul de cafea adăugând puțină cremă.

2. Nu mestecați guma

După cafea, urmează guma de mestecat din punct de vedere al nocivității. În timpul mestecatului de gumă, stomacul începe să secrete acid clorhidric. Deoarece stomacul este gol, nu există în consecință nimic de digerat, iar apoi acidul începe să ardă mucoasa stomacului. Acest lucru duce la apariția gastritei sau la formarea unui ulcer.

3. Nu luați pastile

Consumul de medicamente pe stomacul gol nu este bun, de asemenea, decât dacă este indicat de medic. În caz contrar, această tehnică va provoca în cele din urmă probleme de stomac. Trebuie să fii extrem de atent cu calmantele și medicamentele antiinflamatoare

4. Nu faceți mișcare sau antrenament

Antrenamentul nu va fi benefic dacă faci exerciții de forță pe stomacul gol. Antrenorii de fitness recomandă să mâncați cu 2 ore înainte de antrenament, deoarece corpul are nevoie de energie pentru antrenamentul de forță. De asemenea, o dată cu exercițiile intense, se pierde mai multă masă musculară, iar grăsimea rămâne la locul său.

5. Nu consumați alcool

Consumul de alcool înainte de masă are, de asemenea, un efect negativ asupra bunăstării unei persoane. Băuturile alcoolice sunt absorbite rapid în fluxul sanguin, iar intoxicația apare instantaneu.Prin urmare, nu trebuie să beți alcool.

6. Evită consumul de sucuri citrice și fructe

Și pentru a încheia lista lucrurilor pe care nu trebuie să le consumăm dimineața, putem adăuga și consumul de fructe și suc de portocale. Este vorba despre aciditatea crescută a acestor produse. Acestea irită pereții stomacului gol și provoacă disconfort. Se recomandă consumul de fructe ca desert după mese. Iar iubitorii de suc proaspăt stors trebuie să-și dilueze concentrația cu apă.

Ce poți face pe stomacul gol?

Pe stomacul gol, se recomandă susținerea examenelor, pregătirea pentru o întâlnire importantă. Când urmează un eveniment important, cum ar fi un examen sau o înțelegere, creierul nu ar trebui să fie distras de alte activități.

Prin urmare, în sala de clasă, profesorii interzic elevilor să mestece gumă, nu numai pentru că elevii o lipesc sub banca lor, ci și pentru că atenția creierului este direcționată către „digestia” alimentelor.

Când stomacul este gol, creierul funcționează mai bine. Organismul produce un hormon special – grelina (hormonul foamei). Crește puterea conexiunilor neuronale care sunt responsabile pentru amintirea și stocarea informațiilor. Datorită acestui fapt, memoria nu va da greș, iar sesiunea va avea succes.

Dacă antrenamentul de forță nu se efectuează pe stomacul gol, atunci este recomandat să faceți yoga pe stomacul gol. În yoga, este important să te poți concentra și să nu fii distras de alte lucruri. În timpul exercițiului, poate apărea disconfort dacă persoana mănâncă înainte de curs. Dar dacă foamea este puternică, atunci înainte de yoga, puteți mânca o banană.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!