Cei care preferă să aibă un cerc mic de prieteni și care adoră să-și petreacă timpul singuri sunt adesea considerați de cei din jur ca fiind oameni triști. Însă în realitate ei nu se simt niciodată singuri, deoarece ei aleg stilul acesta de viață.
De regulă, singuraticii știu să se bucure de propria companie și sunt conștienți de toate calitățile și defectele lor. Probabil de aceea preferă să stea singuri.
Este destul de dificil să devii prieten cu o astfel de persoană, deoarece cei singuratici sunt foarte atenți la persoanele din mediul lor înconjurător. Cu toate acestea, psihologii spun că persoanele care prețuiesc singurătatea au foarte multe calități. Putem învăța multe de la ei!
Iată 7 trăsături de personalitate ale persoanelor singuratice:
1. Sunt curioase
Dacă singuraticii preferă să se bucure de propria companie, asta nu înseamnă că sunt introverți sau timizi. Dacă o persoană are capacitatea de a raționa, de a contempla soarele, luna și stelele și se poate bucura de darurile pământului și ale mării, cu siguranță nu se va simți singură. De fapt, acești oameni sunt mereu deschiși la noi experiențe și caută constant noi aventuri. Doar că au nevoie de timp pentru a-și pune gândurile în ordine înainte de a aborda alte persoane.
2. Sunt loiale
Spre deosebire de cei care vor să fie mereu în centrul atenției, cei singuratici nu tind să atragă atenția asupra lor. Dar, odată ce găsesc pe cineva cu care sunt compatibili, vor deveni cei mai loiali prieteni și iubiți pe care vi-i puteți imagina.
„Iubirea este principala scăpare din singurătatea, pe care o caută majoritatea bărbaților și femeilor în cea mai mare parte a vieții lor.” (Bertrand Russell)
Dacă un singuratic te lasă să intri în viața lui, el îți va oferi tot ce ai nevoie. Acest lucru se aplică în toate domeniile vieții: relații, familie, prieteni și muncă!
3. Se cunosc bine pe ei însăși
Mulți oameni încearcă să fugă de emoțiile lor, dar cei singuri preferă să fie conștienți de ele. Abilitatea de a se înțelege și de a se accepta îi face să aibă mare succes în viață!
Sunt perfect conștienți de propriile sentimente, iar acest lucru le permite să înțeleagă mai bine oamenii din jurul lor. Desigur, și cei singuri pot experimenta anxietate sau depresie, dar le văd întotdeauna ca pe o oportunitate de auto-îmbunătățire.
4. Știu să facă față situațiilor dificile
Solitarii nu intră în panică și nici nu fug de probleme, sunt oameni foarte puternici! Auto-reflectarea lor dezvoltată îi ajută să facă față unor astfel de situații cu demnitate.
Desigur, în unele situații, chiar și cei singuri experimentează stresul și tensiunea, dar în loc să piardă timpul cu distrageri, pur și simplu se retrag pentru a contempla asupra situației.
5. Sunt punctuali
Timpul are o valoare extrem de mare pentru ei. Ei știu foarte bine că punctualitatea este adesea cheia succesului în viață. Prin urmare, acești oameni nu întârzie niciodată, ei nu pierd timpul altor oameni și nu vor permite nimănui să facă acest lucru cu ei, deoarece au capacitatea de a identifica instantaneu persoanele care trag de timp intenționat.
6. Sunt toleranți
Oamenii care apreciază singurătatea știu foarte bine că nimeni nu este perfect. Și-au dat seama cu mult timp în urmă că fiecare persoană are și defecte, dar și modalități de a se îmbunătăți. Prin urmare, nu se enervează, ci acceptă pur și simplu lumea așa cum este!
Singurătatea îi ajută întotdeauna să-și dea seama de ceea ce au nevoie cu adevărat. Acești oameni sunt întotdeauna absolut sinceri: atât cu ei înșiși, cât și cu ceilalți. Și sunt, de asemenea, gata să-i ajute pe cei dragi să se îmbunătățească.