6 iluzii grandioase care ne țin prinși în Matrix

6 iluzii grandioase care ne țin prinși în Matrix

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Iluzia poate face plăcut chiar chiar și statul în închisoare, a susținut Nelson Mandela. Și Sigmund Freud a oferit o perspectivă interesantă asupra stării întregii umanități și a modului în care cineva poate scăpa din această Matrice. Cei care fac diverse trucuri pentru a distrage atenția publicului de la realitate creează întotdeauna inițial o iluzie și, în timp ce atenția întregului public este concentrată pe trucurile simple, „magicianul” are o oportunitate excelentă de a înșela pe toată lumea.

Toată umanitatea trăiește într-o lume a iluziilor. Absolut orice lucru la care se gândește creierul tău a fost la un moment dat impus de cineva. Nu se știe cu siguranță de ce s-a întâmplat ca toți oamenii să devină victime ale consumului de masă.

Celebrul artist Banksy a tras o concluzie bună: „Oamenii își hrănesc creierul zilnic cu urină intelectuală, ceea ce le transformă viața într-un lucru obișnuit și îi face să creadă că nu sunt atrăgători sau că a trăi în altă parte va fi distractiv și vesel.

Publicitatea este doar vârful unui aisberg uriaș, încercați să priviți mai adânc și veți vedea că toată lumea din această viață urmărește iluzii și idei de supunere universală. Cu toții suntem sclavi în cel mai adevărat sens al cuvântului, pentru că suntem sub presiunea consumerismului și sub control în fiecare secundă.

Dacă nu visezi doar la libertate exterioară, ci și la libertate interioară, spune adio iluziilor.

Iată care sunt cele șase iluzii:

1. Ordine, lege, putere. Cei mai mulți dintre noi respectăm legea pentru că din punct de vedere moral nu este bine să procedăm altfel, deși scandalurile regulate de corupție între politicieni demonstrează contrariul. Legea este un lucru foarte flexibil, și nu este greu de interpretat pentru persoanele cu capacități intelectuale. Poliția ar trebui să ne protejeze de criminali, deși, de fapt, poliția este capabilă să comită crime crude. Procesele sunt întotdeauna câștigate de cei care au mai mulți bani.

Nici măcar oamenii obișnuiți nu reușesc să-și protejeze intimitatea de intruziunea unui stat omniscient. Iar un astfel de comportament imoral al tuturor guvernelor fără excepție duce la distrugerea unor națiuni întregi. Iluzia este întreaga ordine socială căreia te supui fără îndoială.

Statul este un grup de persoane care subjugă alți oameni, înspăimântați. Aceștia sunt bandiți care au dreptul să comită violențe, îi controlează total și îi jefuiesc pe alții, mint, sunt ipocriți și acționează nedrept.

Amintiți-vă – ordinea, legea, justiția nu există. Toate acestea sunt un simplu accesoriu de putere, care vă permite să ascundeți adevărul real și să stabiliți ordinea în întreaga lume, bazată pe controlul oamenilor și distrugerea tuturor celor care nu sunt de acord.

2. Fericire și bunăstare. Oamenii din zilele noastre folosesc un număr mare de lucruri scumpe pe care monarhii secolului al XIX-lea le-ar fi putut invidia. Sistemul nostru financiar se bazează exclusiv pe iluzia creată de prosperitate.

Dar nu uitați că, consumul constant duce la pierderi financiare, împrumuturi și credite. Sistemul financiar a fost creat cu scopul de a îmbogăți în continuare pe cei bogați în detrimentul celor săraci.

Banii nu te vor face niciodată fericit. Tot ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit este o sănătatea bună, unitatea cu natura și iubirea celor dragi. Atașându-vă de lucrurile materiale, nu veți obține niciodată liniștea sufletească.

3. Libertatea de alegere. Ne înșelăm profund când credem că avem dreptul să alegem cum trăim. În realitate, lista de opțiuni este foarte limitată, iar toate opțiunile, fără excepție sunt rele. Nu are nicio diferență calea pe care o alegi în viață, vei rămâne tot sclavul sistemelor fiscale și juridice, care sunt păzite cu grijă de un stat care are dreptul la violență.

Democrația modernă este o instituție falsă. Depinde cine câștigă exact alegerile și cât de mult reușesc să întunece creierul oamenilor. Poți fi sigur că nu poți alege liber. Proștii sunt sclavii care cred că sunt complet liberi. Nu ar trebui să vă faceți iluzii, toți putem fi controlați cu ușurință cu o lesă scurtă.

4. Credem că deținem adevărul. Desigur, cu toții vrem să aflăm adevărul real. Unii oameni cred că trebuie să ai încredere necondiționată în stat și toate informațiile care vin de pe ecranele televizorului sunt adevărate. Alții gândesc cu totul altfel și mai ales nu au încredere în jurnaliști. Ambele variante sunt idioare. Vrei pace și liniște în propriul tău suflet? Gandeste pentru tine. Oricare ar fi adevărul, va avea întotdeauna două laturi.

5. Timpul. Probabil ați auzit zicala că timpul înseamnă bani. De fapt, propria ta viață înseamnă timp, nu te mai ghida doar după sentimentele de bază, trăiește după program și calendar. Gândește-te la eternitatea spiritului, sufletul tău face parte din eternitate. Ni se spune constant că momentul prezent nu este important, suntem nevoiți să ne analizăm propriul trecut și să facem planuri pentru viitor. Lasă toate aceste gânduri deoparte și bucură-te de viață aici și acum. Altfel, vei fi doar o marionetă în mâinile agenților de publicitate și a statului, care îți va insufla frică și nesiguranță.

Experimentăm fericirea atunci când în viața noastră apar evenimente spontane care distrug toate planurile construite anterior, când ceea ce se întâmplă acum este mult mai important decât ceea ce se va întâmpla mâine. Iar dacă măsori timpul în bani, atunci îți poți evalua întreaga viață în dolari de care nimeni nu are nevoie.

6. Dezbinarea maselor. Declarația binecunoscută – dezbină și stăpânește (divide et impera) , fără o astfel de abordare este imposibil să gestioneze eficient oamenii, acesta este principiul numărul unu al puterii autoritare, care este utilizat în mod activ dacă este necesar să se efectueze în mod rezonabil, de exemplu, o invazie militară, în altă țară.

Suntem convinși că suntem o persoană diferită și suntem obligați să concuram cu cei a căror părere nu coincide cu viziunea noastră asupra situației. Nu avem încredere în nimeni, nici măcar în rude, sunt doar concurenți în jur. Adevărul este că oamenii nu sunt concurenți, ci parteneri iar cât de eficientă va fi interacțiunea cu ceilalți depinde direct de calitatea propriei vieți.

Toți locuitorii planetei noastre sunt societatea globală, iar granițele statului nu sunt altceva decât o iluzie care există atâta timp cât credința noastră în ea este vie.

Potrivit unora, separarea (de exemplu, după naționalitate) vă permite să vă consolați propriul ego și să obțineți oportunități de identificare. Dar scopul principal al separării este de a ne face sclavi ascultători.

Nu aveți încredere orbește în tot ceea ce se întâmplă în Matrix, încercați să vă extindeți drepturile și oportunitățile cât mai mult posibil, iar dacă cineva vă cere să le ascultați și să îi ascultați, amintiți-vă ideea de ” rezonabil” și “legalitate” asupra dvs. Nimeni nu vă poate vinde ceea ce nu aveți nevoie.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!