6 exerciții care vor ameliora tensiunea de la gât până la călcâi!

6 exerciții care vor ameliora tensiunea de la gât până la călcâi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În acest articol vă vom prezenta câteva exerciții simple de masaj și respirație cu ajutorul cărora veți învăța cum să vă relaxați și să eliberați tensiunea din corp.

Exercițiile de mai jos, mișcările de relaxare și respirația măsurată vor elibera tensiunea de la gât până la călcâi, vor ameliora stresul cotidian și vor ajuta la restabilirea forței.

Exerciții și masaj pentru eliminarea tensiunii și a stresului

Exercițiul 1

Acest exercițiu ajută la relaxarea articulațiilor brațelor

Așezați-vă în poziția lotus, îndreptați-vă spatele, întindeți-vă brațele în față paralel cu podeaua, cu palmele în sus. Pe măsură ce inspirați, aduceți brațele către corp, îndoind cotul, iar în timp ce expirați, reveniți la poziția inițială cu brațele întinse. Repetați de 10 ori.

Așezați-vă în poziția lotus și împreunați palmele la mijlocul pieptului. Respirați adânc și mențineți respirația timp de 3 secunde, apoi expirați încet. Repetați timp de 1 minut, menținând același ritm de inspirație și expirație.

Exercițiul 2

Acest exercițiu relaxează articulațiile picioarelor după o zi grea.

Așezați-vă pe podea, sprijiniți-vă pe mâini și întindeți-vă picioarele înainte. Fără să îndoiți genunchii, aduceți degetele de la picioare spre dvs. cât mai mult posibil. Faceți acest lucru alternativ cu fiecare picior timp de 1 minut. La final, efectuați mișcări circulare cu picioarele la dreapta și la stânga.

Loviți ușor cu pumnul pe picioare. Acest lucru accelerează circulația sângelui, stimulează punctele active de preso-punctură și, prin urmare, ameliorează oboseala picioarelor. Apoi apăsați cu degetul mare pe picior chiar la baza degetelor de la picioare și țineți apăsat timp de 30 de secunde.

Exercițiul 3

Acest exercițiu elimină balonarea și constipația.

Întindeți-vă pe spate și îndreptați-vă picioarele. Inspirați adânc, iar în timp ce inspirați trageți genunchiul drept spre piept. Prindeți genunchiul cu ambele mâini și apăsați piciorul pe piept cât mai mult posibil. Țineți-vă respirația timp de 4 secunde și fixați această poziție. Expirați, îndreptați piciorul, apoi relaxați-vă. Repetați același lucru și cu piciorul stâng. Efectuați de 5 ori cu fiecare picior.

Apăsați timp de 5 secunde cu 2 degete în stânga și în dreapta buricului, la o distanță de aproximativ două degete față de buric. Nu faceți acest lucru imediat după masă.

Exercițiul 4

Acest exercițiu întinde și îndreaptă coloana vertebrală .

Întinde-te pe spate, întinde-ți brațele de-a lungul corpului cu palmele în sus. Pe măsură ce inspiri, îndoaie genunchii, trage genunchii până la cap și adu-i ușor până la frunte, ridicând fesele în sus. Susține spatele inferior cu palmele. Coboară-ți picioarele pe podea deasupra capului cât mai mult posibil, întinzând mușchii picioarelor. Stai așa câteva secunde și reven-o la poziția inițială.

Întinde-te pe spate, trage genunchii la piept și prinde-i cu ambele mâini, ca în poza de mai jos. Ridică-ți capul până la genunchi, coatele trebuie să fie pe ambele părți ale corpului, apoi ridică-te ușor, balansează-te înainte și înapoi pe spate timp de 1 minut.

Exercițiul 5

Acest exercițiu oferă o senzație de eliberare a tensiunii.

Stai drept, iar în timp ce inspiri adânc și îți întinzi brațele în sus, ridică-te pe vârfuri. Ține-ți respirația și menține poziția câteva secunde. Coboară pe podea și relaxează-te. Repetă acest lucru de 5 ori.

Stai drept, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și bate ușor cu pumnul pe tot corpul. Începe de la piciorul stâng, urcă în sus până pe partea stângă a corpului, apoi mută pumnul pe partea dreaptă a corpului și începe să cobori, terminând cu piciorul drept.

Exercițiul 6

Acest exercițiu relaxează gâtul.

Stai cu gâtul și cu spatele drept. Pe măsură ce inspiri, lasă ușor capul în față până când ajungi cu bărbia în piept, apoi expira și lasă ușor capul pe spate. Repetă de 10 ori cu mișcări fine și uniforme.

Împreunați-vă mâinile la ceafă și masați-vă gâtul cu mișcări circulare din exterior spre interior cu pernuțele palmelor timp de 1 minut.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!