6 cauze ale durerilor articulare și modalități simple de a îmbunătăți situația

6 cauze ale durerilor articulare și modalități simple de a îmbunătăți situația

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Statisticile arată că deja aproximativ o treime din populația adultă a planetei suferă de dureri articulare. Cel mai adesea, zonele care sunt implicate în mișcări repetitive devin dureroase, precum și părțile de susținere ale corpului – partea inferioară a spatelui, gâtul, genunchii, umerii și gleznele.

Ce trebuie să știți despre articulații?

Articulațiile sunt țesuturi care conectează oasele și sunt esențiale pentru mișcarea și stabilizarea corpului. Mușchii sau oasele par adesea că ne doare, dar în cele mai multe cazuri este vorba despre articulații și țesuturile moi din jurul lor.

Apariția simultană a simptomelor, durata, severitatea și regularitatea acestora indică prezența unei boli sistemice – de exemplu, una autoimună.

Cauzele durerilor articulare.

1. Vârsta înaintată. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, sinteza de colagen scade în mod natural. Din colagen se formează țesutul cartilajului. Reducere țesutului cartilajului este o condiție prealabilă serioasă pentru dezvoltarea durerii.

2. Artrita. Durerea în acest caz apare ca urmare a unor procese neurofiziologice complexe care provoacă inflamație și durere.

3. Efort repetitiv constant asupra anumitor articulații. Acest lucru este tipic pentru sportivi și persoanele care fac muncă fizică cu o sarcină distribuită neuniform asupra sistemului musculo-scheletic.

4. Obiceiul de a purta pantofi incomozi. Inflamația articulară apare și la cei care ignoră importanța alegerii pantofilor cu forma anatomic corectă.

5. Postura incorecta. Este necesar să vă monitorizați postura, iar dacă doriți să vă controlați poziția spatelui în mod „automat”, purtați un corset muscular. Stabilizează coloana vertebrală și aliniază postura.

6. Leziuni. Leziunile pot fi o sursă de inflamație cronică care distruge treptat articulațiile.

7. Perioadele lungi de ședere și inactivitate în aceeași poziție.

8. Boli autoimune care accentuează simptomele inflamației cronice.

9. Orice boală care slăbește mușchii sau provoacă dureri osoase.

10. Fracturi.

11. Infecții.

12. Lipsa somnului.

Ce putem face pentru a reduce durerea:

Desigur, tratamentul este pe primul loc, dar dacă nu depui propriile eforturi, riști să nu rezolvi această problemă.

Tratament oferit de specialist. Medicii prescriu medicamente în funcție de situația dumneavoastră.

Kinetoterapia și exercițiile speciale. Pentru persoanele cu durere cronică, terapiile cu exerciții simple, dezvoltate de specialiști și disponibile pe internet, sunt perfecte.

Întinderea este, de asemenea, foarte bună.

Cel mai rău dintre toate este inactivitatea. Mișcarea este necesară chiar dacă durerea persistă.

Fizioterapie. De regulă, medicii o includ în tratament. Nu este cea mai dificilă procedură, dar dă un efect resimțit.

Remedii naturale pentru prevenirea durerilor articulare și ameliorarea durerii.

1. Bai cu sare Epsom. Magneziul conținut în această sare este perfect absorbit transdermic (prin piele). Aceste băi favorizează un somn bun, relaxează și ameliorează spasmele musculare.

Puteți face baie cu sare Epsom de câteva ori pe săptămână: adăugați 2 căni de sare într-un vas cu apă caldă și țineți-vă picioarele acolo timp de 20 de minute.

Această procedură are contraindicații – de exemplu, hipertensiune arterială, probleme ale venelor, alergii etc.

2. Rece sau cald. Zona dureroasă trebuie așezată confortabil si aplicată o compresa pentru aproximativ 15 minute. Ce anume ți se potrivește cel mai bine – încălzirea sau răcirea – trebuie decis împreună cu medicul si testat.

Conform cercetărilor, uleiurile esențiale de mentă și eucalipt sunt eficiente dacă nu aveți alergie. Ele nu numai că ameliorează durerea, ci și facilitează eliminarea edemului din zona aplicată.

3. Mișcarea. Mușchii devin rigidi atunci când nu se mișcă, ceea ce agravează problemele articulare.

4. Pierderea în greutate. Acesta este un cadou imens pentru articulațiile uzate, care efectiv reduce greutatea apăsată pe ele.

Cert este că în osteoporoză, de exemplu, supraponderabilitatea accelerează procesele degenerative ale oaselor. Chiar și câteva kilograme pierdute schimbă semnificativ situația în bine.

5. Dieta. Dieta antiinflamatoare ajută la reducerea durerii și ameliorarea umflăturilor.

  • Pește gras
  • Legume și fructe proaspete, fructe de pădure pentru obținerea antioxidanților.
  • Legumele, în special verdele închise, trebuie consumate în fiecare zi, 3 porții.
  • Colagen
  • Turmeric.
  • Semințele de in, semințele de chia, nucile.

6. Electroliți. Echilibrul natural dintre potasiu și sodiu vă permite să reduceți durerile musculare, să controlați nivelurile de lichide din corp și să scăpați de produsele metabolice în timp. Avocado, bananele, cartofii și fructele uscate sunt surse bune de potasiu.

7. Surse de vitamina D. Fără o anumită cantitate de vitamina D3, organismul nu poate absorbi eficient calciul. Peștele, ouăle și lumina soarelui oferă puțină vitamina d3.

Cel mai important lucru de reținut:

Mușchii sunt amortizoarele articulațiilor. Fără mușchi bine dezvoltați – fiecare pas pe care îl faci va fi o mică distrugere. Fără mișcare activă, nimic nu va funcționa.

Proteinele animale și ciorbele sunt surse de substanțe nutritive importante și materiale de construcție. Supa de pui este o sursă excelentă de acid hialuronic.

Colagenul și glucozamina pot fi obținute cu ușurință din alimente fără a fi nevoie să cumpărați toată farmacia.

Lipsa proteinelor, grăsimilor și vitaminei D3 din dietă duce indirect la probleme cu țesutul osos și cartilajele.

Produsele antiinflamatoare există și sunt disponibile. Începeți prin a folosi condimente naturale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!