6 alimente naturale care curăță ficatul

6 alimente naturale care curăță ficatul

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Un ficat sănătos este sinonim cu sănătate și bunăstare. Iar pentru a oferi îngrijirea necesară celui mai mare organ intern al corpului nostru, este important să ne mâncăm corect și să ducem un stil de viață sănătos. Astăzi vrem să vă oferim un plan alimentar sănătos. Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului tău. Este responsabil pentru peste 500 de funcții diferite din organism. Una dintre aceste funcții este detoxifierea sângelui și neutralizarea toxinelor.

Dacă poți să urmezi o alimentație săracă în grăsimi, să-ți petreci timpul liber făcând activități fizice și să uiți de obiceiuri atât de rele precum fumatul, atunci în 30 de zile vei fi plăcut surprins de schimbările care au avut loc în corpul tău.

Infecțiile virale, obiceiurile rele, alimentația nesănătoasă, mediul poluat, stresul, precum și numeroase medicamente contribuie la faptul că ficatul Polului statistic este în mod constant pus la muncă. Sarcina principală a acestui organ important este protejarea și detoxifierea întregului organism. Pentru a face față afluxului de responsabilități, ficatul în sine trebuie să fie în stare bună, adică mecanismele de protecție care protejează împotriva diverselor otrăvuri și asigură regenerarea structurilor sale trebuie să fie pe deplin funcționale.

Celulele hepatice, adică hepatocitele, trebuie să aibă condiții favorabile pentru reconstrucție și să neutralizeze eficient toxinele din ficat. Una dintre principalele condiții pentru protecția și reconstrucția eficientă a ficatului și, prin urmare, eficacitatea sa optimă este de a oferi celulelor sale un număr suficient de componente,

Iată 6 alimente naturale pentru curățarea ficatului.

1. Un cățel de usturoi pe stomacul gol

Acesta este un remediu clasic din medicina populară – să mănânci un cățel de usturoi dimineața pe stomacul gol. Remediu este cunoscut și dovedit pentru multe afecțiuni. Din păcate usturoiul nu este pe placul tuturor, pentru că are un gust și un miros atât de ascuțit încât respirația este destul de deranjantă pentru cei din jur.

Pentru a evita disconfortul și neplăcerile din cauza respirației urât mirositoare, vă recomandăm să mestecați o frunză de mentă proaspătă după ce ați mâncat usturoi.

Probabil, acesta va fi singurul dezavantaj. Însă dacă doriți să îmbunătățiți funcția ficatului și să pierdeți în greutate, atunci nu vă îndoiți, un cățel de usturoi dimineața pe stomacul gol – soluția perfectă.

Este vorba despre ingredientele active care fac parte din usturoi (și anume alicina și seleniul), care ajută ficatul să se recupereze și să se curețe.

2. Un grapefruit pe zi

Grapefruitul este produsul perfect pentru sănătatea ficatului. Conținutul său ridicat de vitamina C și antioxidanți activează funcțiile naturale de curățare ale ficatului.

Un mod sănătos de a începe ziua poate fi cu un pahar de suc de grapefruit proaspăt stors la micul dejun. Acest lucru va ajuta foarte mult atât sistemul imunitar, cât și cel digestiv al corpului tău, vei simți imediat ușurința și vigoarea.

3. Avocado

Acest fruct este o sursă bogată de acizi grași omega-3. Avocado este bun pentru inimă și, de asemenea, ajută la producția de glutation – un compus care ajută la descompunerea grăsimilor și a toxinelor.

4. Anghinare

Anghinarea este un aliment minunat. Aceasta este o garnitură perfectă pentru cină, cu care este ușor să menții o silueta zveltă.

Încercați să includeți anghinarea în dieta dvs. Ele nu numai că vor avea grijă de sănătatea ficatului tău, ci vor ajuta și pancreasul.

Enzimele naturale de anghinare acționează ca substanțe regeneratoare, optimizatoare și protectoare. Ele favorizează procesul de asimilare a grăsimilor. Așa că țineți cont de acest lucru și permiteți-vă să vă bucurați de gustul anghinarelor cât mai des.

5. Turmeric

Turmericul este un condiment preferat al ficatului nostru.

Dacă ai deja obiceiul să-l adaugi în mâncărurile tale de orez, carne sau… ceai (de ce nu, dacă este puțin îndulcit cu miere naturală), atunci ai deja o detoxifiere senzațională.

De asemenea, este un excelent agent antiinflamator cu mulți antioxidanți.

6. Nuci

Dacă doriți să eliminați amoniacul din ficat, mâncați nuci. Acestea conțin aminoacizi, glutation și acizi grași omega-3, care reduc eliberarea de radicali liberi și mențin grăsimile sănătoase stocate în ficat. Aceste grăsimi protejează structura ficatului astfel încât acesta să rămână activ, sănătos și funcțional.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!