6 alimente care îmbunătățesc circulația în tot corpul

6 alimente care îmbunătățesc circulația în tot corpul

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Potrivit Jurnalului spaniol de flebologie ( Capítulo Español de Flebología ) , aproape 30% dintre adulți suferă de insuficiență venoasă cronică, o tulburare de sănătate care se agravează odată cu venirea verii. Oboseala, greutatea picioarelor, varice umflate, acumularea asociată de sânge și retenție de lichide la gambe și glezne, durerea la picioare sunt o realitate familiară multor femei.

Motivul pentru toate acestea este circulația slabă în zona picioarelor. Această tulburare este adesea determinată genetic, dar contribuie stilul de viață sedentar și obiceiurile alimentare nesănătoase.

Este posibil să ameliorați această situație și să îmbunătățiți circulația sângelui în picioare ? Desigur. Dacă începem să facem exerciții fizice în mod regulat și includem alimente care ajută circulația în dieta noastră, calitatea vieții noastre se va îmbunătăți. Încearcă-le!

1. Alimente bogate în vitamina C

Uităm adesea să includem în dietă alimente bogate în vitamina C sau alegem să bem sucuri din supermarket, gândindu-ne că astfel compensăm deficiența acestei vitamine importante. Aceasta este o greșeală. Mai mult decât atât, ar trebui să mâncați și fructe, preferabil cultivate cu îngrășăminte organice și să beți doar sucuri proaspăt stoarse. Atunci corpul nostru va primi toate vitaminele și oligoelementele conținute în aceste fructe și acest lucru va ajuta circulația sângelui.

Portocalele, la fel ca lămâia și papaya, sunt foarte bogate în vitamina C și ne ajută să:

  • Întărim pereții venelor și capilarelor noastre.
  • Evităm acumularea de grăsime în sânge.
  • Îmbunătățim circulația sângelui și reducem tensiunea arterială, precum și nivelul colesterolului.
  • Pentru a ne curăța corpul de toxine, prevenind retenția de lichide.
  • Consolidăm sistemul imunitar.

2. Ghimbir

Această rădăcină magică a fost folosită mult timp în medicina tradițională. Este posibil să luați deja unele medicamente pentru a îmbunătăți circulația sângelui în picioare. Efectul lor poate fi îmbunătățit prin adăugarea regulată de ghimbir în dieta ta.

Nu sugerăm o înlocuire completă a medicamentelor cu ghimbir, acesta fiind doar un „supliment”. Este benefic în îmbunătățirea circulației din zona oicioarelor din următoarele motive:

  1. Ghimbirul este un analgezic natural care ameliorează durerea și inflamația.
  2. Îmbunătățește circulația sângelui.

Trebuie să-l folosiți proaspăt, iar atunci beneficiile sale vor fi maxime. Ghimbirul va ajuta organismul să absoarbă mult mai bine substanțele nutritive și oxigenul. De asemenea, va îmbunătăți starea venelor și arterelor, făcându-le mai elastice.

3. Semințele de dovleac

Nu aruncați niciodată semințe de dovleac. Mulți oameni nu știu cât de bune sunt semințele de dovleac (precum și semințele de pepene verde).

Sunt foarte bogate în vitamina E, care protejează țesuturile corpului și împiedică întărirea venelor și arterelor. Semințele de dovleac pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Deci, mâncați-le cât mai des.

4. Un cățel de usturoi cu un pahar de apă pe stomacul gol

E foarte folositor! Dacă nu ați făcut-o încă, începeți chiar de mâine. Consumul unui cățel de usturoi pe stomacul gol cu ​​un pahar de apă purifică sângele și previne depunerile pe pereții arterelor.

În acest fel, îmbunătățim circulația sângelui în picioare și starea sistemului nostru cardiovascular. Și nu uitați că usturoiul este cel mai bun antibiotic natural!

5. Pepene verde

Pepenele verde este răcoritor, diuretic și bogat în licopen, un antioxidant care îmbunătățește aportul de sânge la țesuturile din periferia corpului (licopenul se găsește și în roșii).

Pepenele are, de asemenea, un efect antiinflamator și ajută la eliminarea excesului de lichid din corp; datorită acestui fapt, previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește starea venelor.

6. Curcuma (turmeric)

Curcuma este o planta medicinala. A fost folosit de mult în Est și devine din ce în ce mai populară și în țările occidentale. Se adaugă la feluri de mâncare atât pentru culoare, cât și ca înlocuitor de sare. Diverse studii au confirmat că turmericul este foarte benefic pentru sănătatea noastră datorită următoarelor proprietăți:

  1. Are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice și este un antioxidant.
  2. Curcuma îmbunătățește circulația sângelui.
  3. Ameliorează durerea și senzația de greutate la nivelul picioarelor, care rezultă din circulația deficitară.

Și nu uitați că pentru a îmbunătăți circulația sângelui în picioare, trebuie să eliminați sarea din dietă, să beți multă apă și să faceți exerciții zilnic (dar cu moderare). Aceste mici, dar importante schimbări în obiceiurile tale, te vor ajuta să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!