6 activități distractive care te vor face mai inteligent

6 activități distractive care te vor face mai inteligent

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLifeStylePersonalitatePsihologieViata

Multă vreme, s-a crezut că nivelul inteligenței umane este predeterminat la naștere. Cu toate acestea, știința modernă a dovedit că ne putem îmbunătăți potențialul intelectual, iar procesul în sine poate fi destul de distractiv.

Dezvoltarea de noi abilități duce la crearea de noi conexiuni neuronale. Acest lucru, la rândul său, permite creierului să lucreze mai rapid și mai eficient.

Iată o listă cu 6 activități distractive care te vor face mai inteligent:

1. Cântatul la un instrument muzical

Cântatul la un instrument muzical dezvoltă creativitatea, gândirea analitică și abilitățile motorii fine. De asemenea, cântatul la instrumente muzicale întărește corpul calos, care leagă emisferele cerebrale. Un corp calos puternic dezvoltă memoria, abilitățile legate de capacitatea de a rezolva probleme și, în general, îmbunătățește funcția creierului.

2. Cititul

Cititul reduce stresul, vă îmbunătățește bunăstarea de spirit și dezvoltă ambele tipuri de inteligență: emoțională și cristalizată. Ca urmare, o persoană devine mai capabilă să rezolve diverse probleme. Ea începe să vadă clar anumite tipare și să înțeleagă mai bine procesele aflate în desfășurare. În plus, citirea îmbunătățește empatia, capacitatea de a înțelege sentimentele și emoțiile altora.

3. Exercițiile fizice regulate

Sportul din când în când nu are niciun efect asupra corpului, dar exercițiile fizice regulate aduc beneficii pentru producția factorului neurotrofic al creierului (BDNF), o proteină care stimulează și susține dezvoltarea neuronală. Această proteină îmbunătățește memoria, concentrarea și capacitatea de a învăța lucruri noi.

4. Învățarea unei limbi străine

Încercați să vă îmbunătățiți memoria făcând cuvinte încrucișate? Uita de asta. Mai bine începeți să învățați o limbă străină.

Rezultatele cercetărilor arată că persoanele care vorbesc mai multe limbi sunt mult mai bune în rezolvarea diferitelor situații decât cei care cunosc o singură limbă. Învățarea limbilor străine ajută creierul, deoarece acesta începe să se descurce mult mai bine în fața oricărui proces mental.

5. Învățarea de lucruri noi

În calitate de studenți, mulți dintre noi ne grăbim să învățăm chiar înainte de examen. Problema este că toate aceste informații sunt uitate la scurt timp după ce am dat examenul. De ce? Pentru că nu le folosim în viața de zi cu zi. Adică, nu repetăm ​​iar și iar materialul și așa ajungem să îl uităm.

Acesta este dintre motivele pentru care învățarea unei limbi străine contribuie la dezvoltarea inteligenței, deoarece repetăm încontinuu cuvinte, fraze și reguli de vorbire. Dacă vei continua să înveți lucruri noi în fiecare zi, acest lucru te va ajuta să-ți dezvolți capacitatea de memorare a creierului.

6. Jocuri care promovează funcția activă a creierului

Rezolvarea de Sudoku, puzzle-uri, jocuri de masă și cărți sunt, de asemenea, utile. Astfel, neuroplasticitatea creierului se îmbunătățește, abilitatea de a vedea relații cauză-efect este îmbunătățită, abilitățile noastre cognitive se îmbunătățesc în general. Persoanele cu neuroplasticitate bună sunt mai puțin predispuse la depresie și anxietate. Memoria lor funcționează mai bine și învață mai repede noile informații.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!