5 trăsături rele de personalitate de care ar trebui să fii mândru, le ai pentru a te proteja, nu pentru a face rău

5 trăsături rele de personalitate de care ar trebui să fii mândru, le ai pentru a te proteja, nu pentru a face rău

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Pentru oamenii din jurul nostru, aceste trăsături ale caracterului nostru pot fi neplăcute. Cu toate acestea, pentru noi înșine, ele pot deveni extrem de utile, mai ales în societatea de astăzi unde lumea este tot mai rea. Dacă ai aceste trăsături, le ai pentru a te proteja de răutățile celor din jur, nu pentru a face rău celorlalți!

Încăpățânare

Această calitate ne ajută să realizăm multe în viață. Și, de asemenea, ajută și la renunțarea la o mulțime de lucruri și obiceiuri rele. Amintiți-vă cum în copilărie am refuzat cu încăpățânare să mâncăm ceva? La maturitate, cei din jur vor încerca să ne încarce atât cu angajamente inutile, cât și cu vinovăție … În general, rămâneți încăpățânați.

Oamenii încăpățânați sunt cei care au reușit în viață, pentru că au refuzat să creadă părerile celorlalți și au încercat pe propriul risc.

Indiferență

Cu siguranță nu totală. Dar într-o anumită măsură îți face bine. Există o mulțime de rău și nedreptate în lume. Dacă nu ești puțin indiferent, poți înnebuni rapid. Dar nu faceți credo-ul vieții din indiferență. Lasă-l să te protejeze de ceea ce ești neputincios. Arătați compasiune și dragoste pentru orice altceva.

O vorbă din bătrâni spunea că „unele lucruri ar trebui să le pui la fund, nu la inimă” și probabil că știau mai bine bătrânii de ce spuneau așa. Sunt multe lucruri pe care nu le putem controla, iar cu puțină indiferență putem să ne bucurăm de prezent și de fericire!

Lipsa afectivității

Avem dreptul să experimentăm emoții. Nu le suprimați. Deși, desigur, trebuie să le controlezi (nu plânge într-un autobuz aglomerat). Și ar fi frumos să nu cedăm în fața emoțiilor. Deciziile emoționale sunt rareori corecte.

Însă uneori în viață trebuie să facem unele alegeri cu mintea și să ignorăm sentimentele, pentru că doar așa ne poate fi mai bine, din păcate.

Tupeu

Suntem învățați încă din copilărie să fim umili. Pe măsură ce creștem, devenim timizi. Și din această cauză, ne este frică să cerem ceva și, în general, să atragem atenția asupra noastră. Și așteptăm în tăcere ca șefii să ne observe munca grea, pentru că noi înșine suntem prea modești pentru a vorbi despre meritele noastre și pentru a cere o promovare.

Să ai tupeu înseamnă să poți să spui lucrurilor pe nume. Poate că uneori e deranjant pentru celălalt, dar dacă asta simți, este mai bine decât să te lași manipulat.

Meticulozitate

Există atât de multă negativitate în acest cuvânt. Și de fapt o persoană vrea doar să ajungă la esența lucrurilor în tot ceea ce face. Oamenii meticuloși obțin mai des succesul, devin cei mai buni specialiști și doar prieteni buni, pentru că nu lasă pe nimeni în niciun fel.

Această caracteristică este considerată una negativă deoarece lumea trăiește în viteză, și nu mai are timp pentru cei care vor să învețe cât mai mult și mai bine un lucru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!