5 tipuri de oameni invidioși de care să te ferești

5 tipuri de oameni invidioși de care să te ferești

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSanatateSfaturi

Invidia este un sentiment foarte distructiv. Ea macină o persoană pe interior și îi poate afecta viața. Invidia este unul dintre cele mai mari păcate, este un sentiment profund ostil față de o persoană care are mai mult decât tine. Invidia apare din faptul că cineva își dorește ceea ce are altă persoană și că nu poate să obțină acele lucruri. Invidia este ca o otravă care acaparează mintea omului.

Cercetătorii au identificat 5 tipuri de oameni invidioși:

1. Invidie sarcastică

Este vorba despre acei oameni care ascund invidia sub un simț al umorului înșelător. De fapt, prin intermediul sarcasmului, maschează invidia, pentru că nu vor să fie evidentă. Nu vei fi niciodată atacat direct de acești oameni, dar de fiecare dată când te vei lăuda cu o reușită, ei vor găsi mereu un lucru negativ de spus în glumă despre ea. Și principalul lucru este că, dacă îi întrebi la ce anume se referă, ei vor părea jigniți.

2. Invidie din tot sufletul

Aceste persoane sunt atât de invidioase încât te atacă direct, astfel încât să începi să te simți rău. Acestea sunt personalități agresive care încep să-ți spună că nu meriți nimic din ceea ce ai obținut. La orice semn al succesului tău, vor căuta o cale prin care să te doboare. O astfel de persoană invidioasă nu se sfiește să pună obstacole în calea unei persoane pentru a o împiedica să-și îndeplinească visele, dar își ia mereu măsuri de precauție pentru a nu fi descoperită. Acesta este o persoană toxica care trebuie evitată cu orice preț.

3. Invidie pesimistă

Scopul acestor persoane invidioase este să-ți distrugă motivația și să-ți submineze moralul. Ei vor avea o atitudine negativă cu privire la orice veste bună pe care le-o aduci. Ei vor face tot posibilul pentru a te descuraja să îți continui drumul și îți vor repeta la nesfârșit că nu vei reuși. Ei vor spune mereu expresii precum: “Nu vreau să mă amestec, dar nu cred că faci bine acel lucru”, “Nu vreau să te descurajez, dar nu cred că vei reuși să faci acel lucru”, etc.

4. Invidie concurentă

Există oameni pentru care este foarte important să fie mereu pe primul loc. Sunt geloși pe alții și se simt jigniți dacă văd pe cineva mai bun decât ei. Desigur, nu îți vor spune acest lucru deschis, dar acțiunile și atitudinea față de tine vor vorbi în numele lor. Pur și simplu îți vor scana fiecare mișcare și fiecare schimbare din viața ta.

Dacă îți cumperi ceva scump, îl vor cumpăra și ei, dar mult mai bun decât al tău. Invidioșilor de acest fel nici măcar nu le plac mereu ceea ce își cumpără, dar vor totuși să arate că sunt mai presus decât tine. Mai mult, nu vor recunoaște niciodată că din cauza ta și-au cumpărat acel lucru, vor inventa orice alt motiv.

5. Invidia ascunsă

La început, această persoană nu îți va arăta că este invidioasă. Ea tace, dar în același timp continuă să te invidieze. Și dacă se întâmplă ceva, te lovești de un obstacol, greșești, eșuezi, el nu va rata momentul și-ți va atrage atenția. Fraza preferată a unei astfel de persoane invidioase este: “Ți-am spus eu!” Este un om crud care își va ascunde satisfacția față de eșecurile tale, dar în inima lui se va bucura de greșeala ta.

Dacă identifici astfel de oameni invidioși în viața ta, atunci încearcă să limitezi comunicarea cu ei sau, mai bine, să îi scoți complet din viața ta. Evitarea persoanelor toxice îți va crește calitatea vieții.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!