5 sfaturi puternice de la Iisus Hristos, care ne ajută în viața de zi cu zi.

5 sfaturi puternice de la Iisus Hristos, care ne ajută în viața de zi cu zi.

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 June 2023 in CredințăDe SufletSfaturiSpiritualitateViata

Știu că Biblia a fost modificată, distorsionată și supusă cenzurii de multe ori, dar cuvintele directe ale Lui Hristos sunt, probabil, puținele lucruri care au rămas din Vechiul Testament original. Cuvintele Lui Iisus par uneori ciudate și contradictorii, dar ele au fost înaintea timpului lor și abia acum începem să înțelegem cât de geniale sunt. Sfaturile de la Iisus Hristos sunt de foarte mare ajutor în viața de zi cu zi.

Sfaturi de la Iisus:

1. Cereți și vi se va da. Căutați și veți găsi. Bateți și vi se va deschide.

Acesta este un sfat psihologic foarte puternic! Pentru a obține ceva, trebuie să ceri. În cultura creștină se practică modestia și se crede că universul ar trebui să citească gândurile tale de unul singur. Nu, acest lucru este fundamental greșit. Trebuie să-ți exprimi intenția. Cu cât mai mulți vor auzi asta, cu atât mai bine.

De exemplu, dacă vrei să devii actriță, trebuie să vorbești despre asta tot timpul și peste tot, să ceri să fii chemată la audiții – nu să taci și să speri la un miracol.

Visul tău trebuie să fie exprimat cu voce tare, iar cu cât mai multe persoane și entități îl aud, cu atât mai bine. Nu ezitați să cereți!

2. Iar Eu vă spun: să nu vă jurați deloc.

Ați observat că, cu cât mai des facem jurăminte, cu atât mai des sunt încălcate, pentru că dacă am putea îndeplini orice jurământ, am fi asemenea Lui Dumnezeu.

Nu te jura pe capul tău, deoarece nu poți face nici măcar un fir de păr alb sau negru. Dar cuvântul vostru să fie: da-da; nu-nu; orice este în plus de atât, vine de la cel rău.

Un sfat simplu: “să nu vă jurați deloc” vă va scuti de multe probleme și vă va oferi înțelegerea că toți pot greși, pot cădea, pot să nu reușească. Dar există și un alt aspect important: Nu faceți jurământ de loialitate cuiva. Deoarece, făcând un jurământ de a îndeplini ordinele cuiva și chiar de a muri la comandă, vă supuneți – altui om, ceea ce contrazice conceptul de egalitate în învățătura Lui Iisus.

3. Prin urmare, dacă ochiul tău este curat, tot trupul tău va fi luminos.

Acesta este un sfat minunat despre curăția sufletească. Fiți atenți la gândurile voastre – ele nu ar trebui să conțină mânie, ură, otravă, răutate – acestea vor intoxica nu numai corpul vostru, ci întreaga voastră viață. Vă va fi mult mai ușor să trăiți fără a purta în voi răutate și dorințe de răzbunare – faceți un pas spre lumină.

4. Atunci când vă vor prigoni într-un oraș, fugiți în altul.

Îmi place foarte mult acest sfat. Înțelegeți că, nu suntem obligați și nu putem întotdeauna să ne opunem și să învingem, uneori este mai ușor să plecăm. Unele femei trăiesc ani de zile cu soți care le fac să sufere, suferind umilințe de la ei și distrugându-și viața.

Pentru ele, sfatul simplu este: fugiți, începeți din nou, încercați din nou, într-un alt loc, cu alte persoane.

5. Nu ucide; nu săvârși adulter; nu fura; nu minți; respectă-ți tatăl și mama; și iubește-ți aproapele tău ca pe tine însuți.

Încălcarea acestor reguli nu reprezintă doar un păcat, ele vă vor aduce o mulțime de probleme în viața reală, chiar și dacă sunteți ateu: de la încălcarea codului penal – la suferințe morale. Aceste sfaturi sunt, în esență, esența înțelepciunii umane.

Cei care au învățat să nu mintă știu cât de ușor și simplu este să spui întotdeauna adevărul. Iar furturile și omorurile nu numai că vă vor duce în închisoare, dar vor rămâne o pată neagră pe sufletul vostru toată viața.

Respectați-vă părinții și tratați aproapele ca pe voi înșivă – Iisus nu va oferit sfaturi rele!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!