5 sfaturi din înțelepciunea populară de aplicat în fiecare zi

5 sfaturi din înțelepciunea populară de aplicat în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2021 in SpiritualitateSuperstitiiViata

Înțelepciunea populară nu este doar ficțiune. Acestea sunt sfaturi de luat în seamă care se bazează pe semnele și observațiile strămoșilor noștri. Experții au vorbit despre cele mai importante dintre ele.

5 sfaturi și reguli de aplicat în fiecare zi:

1. Faceți curățenie în mod corect

Nu este bine să duceți coșul de gunoi după apusul soarelui: după cum se spune, așa scoatem banii din casă. Același lucru este valabil, de exemplu, pentru îndepărtarea firimiturilor de pe masă. Nu le măturați sau adunați cu mâna goală – este mai bine să ștergeți masa cu o cârpă umedă.

Uneori există excepții când ați împrăștiat ceva pe podea – puteți mătura zahăr sau cereale vărsate, dar nu sare. Sarea nu trebuie măturată: este mai bine să o adunați cu o cârpă umedă și să o aruncați cu atenție.

Un alt sfat important pentru curățenie: nu curățați și nu spălați vasele înainte de culcare. Deoarece vor apărea multe preocupări noi în viața ta. Este recomandat să curățați dimineața sau după-amiaza.

2. Începeți-vă dimineața cu vorbe frumoase

Strămoșii noștri credeau că toată ziua va fi la fel cu începe. Aceasta înseamnă că primele tale cuvinte ar trebui să fie amabile și pozitive. Acest lucru se aplică chiar și gândurilor. Nu ar trebui, abia deschizând ochii, să te gândești imediat la muncă sau să-ți spui: „ce zi grea urmează”, „Nu vreau să merg la lucru astăzi”.

Trebuie să salutați noua zi cu pozitivitate, optimism și bunătate. Trebuie să-i urezi sufletului pereche sau altei persoane dragi o dimineață bună. Trebuie să-ți spui și ție același lucru în gând. Dacă o persoană locuiește singură, ar trebui să stea în fața oglinzii și să-și ureze o zi bună. Când te trezești, trebuie să-ți spui imediat: „Mulțumesc Doamne pentru noua zi”. Recunoștința față de Dumnezeu sau univers va fi auzită.

3. Nu te uita înapoi pentru probleme

Acest lucru poate fi interpretat ca un sfat, să nu vă gândiți la rău. Este, de asemenea, un sfat foarte interesant și important pentru situația în care părăsiți un loc neplăcut.

De exemplu, ați avut o ceartă cu o persoană la coadă la un spital sau într-un mijloc de transport, sau nu ați împărtășit ceva cu cineva la locul de muncă. Când părăsiți locul în care a existat un conflict, nu vă puteți întoarce. Este foarte important să nu te întorci în acest loc până nu te-ai liniștit. Potrivit superstițiilor, dacă încalci aceste reguli, poți avea probleme și mai mari. Dacă te întorci, vei lua cu tine problemele acestui loc.

4. Nu vorbi niciodată despre ceea ce te enervează.

Fiecare dintre noi are anumite lucruri care îl deranjează – amintiri, frici, complexe. Dacă doriți ca aceste lucruri să nu aibă putere asupra dvs., asigurați-vă că încercați să vorbiți despre ele cât mai puțin posibil. Înțelepciunea populară spune că, dacă te gândești la o problemă, atunci ea are încă putere asupra ta.

De îndată ce simțiți că gândurile neplăcute revin, încercați să treceți imediat la ceva mai plăcut. Da, poate fi dificil, dar merită încercat și trebuie antrenată voința ta. Dacă te gândești la rău, atunci lucruri similare vor începe să se întâmple în viață. De aceea este mai bine să nu vă amintiți nimic negativ.

5. Nu vorbiți despre succesele voastre cu ceilalți

Nu arăta nimănui banii tăi, nu spune cât ai, nu te lăuda cu succesele tale. Toate acestea pot provoca apariția invidiei printre ceilalți, iar invidia este un sentiment foarte puternic și negativ. Acesta este principalul motiv care duce la deochi.

Toate lucrurile bune ar trebui să fie proprietatea familiei tale. Nu ar trebui să depășească limitele sale. În caz contrar, veți simți o creștere a problemelor, necazuri în toate domeniile vieții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!