5 semne că subconștientul tău încearcă să-ți transmită ceva important

5 semne că subconștientul tău încearcă să-ți transmită ceva important

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSfaturi

Uneori, subconștientul caută tot felul de variante, încercând să ne spună dacă trebuie să acționăm într-o problemă sau, dimpotrivă, să ne oprim. Dar cum să descifrăm aceste mesaje? Mintea noastră este un adevărat bârlog de secrete și mistere. Oamenii de știință încă nu pot descifra multe dintre „mesajele” sale. Mai mult, cele mai ascunse gânduri și idei se nasc în subconștient.

Din păcate, avem mai multă încredere în mintea conștientă, deoarece argumentele sale sunt mai ușor de înțeles și nu trebuie descifrate.

Însă cum putem să descifrăm mesajele subconștientului nostru?

Iată 5 semne prin care subconștientul încearcă să-ți spună ceva:

Semnul 1. Intuiția

Intuiția este un instrument puternic pe care oamenii îl neglijează adesea. Adesea intuiția se manifestă sub formă de flash-uri, atunci când brusc îți dai seama de un lucru.

Ideile apar sub forma unor imagini efemere – astfel, subconștientul îți transmite un fel de mesaj. Nu putem ști niciodată când ne vine o idee. Singurul lucru care se știe este că se va întâmpla în cel mai neașteptat moment.

Aceste gânduri care apar brusc în mintea conștientă sunt mesaje din mintea noastră inconștientă. Sunt adevărate revelații care arată calea către o soluție la o problemă sau ne avertizează asupra pericolului.

Subconștientul trimite oamenilor aceste intuiții spirituale pentru a-și îndrepta viața în direcția corectă.

Semnul 2. Gânduri trecătoare

Mintea noastră este o adevărată comoară de gânduri. Unele dintre ele sunt profunde și valoroase, în timp ce altele sunt doar idei de moment. Dar există și momente când nu ne putem controla gândurile. Mintea noastră în astfel de momente funcționează ca un receptor radio.

Putem trece prin gânduri aleatorii în același mod în care parcurgem fluxul de știri de pe o rețea de socializare. Singura diferență este că, în timp ce navigăm pe internet, ne putem opri (adică controlăm situația), dar fluxul gândurilor nu poate fi oprit.

Milioane de gânduri ne bombardează mintea cu viteza luminii. Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că subconștientul încearcă să îți atragă atenția și să te avertizeze că ți-ai pierdut controlul asupra vieții tale și ești epuizat emoțional.

Semnul 3. Vise care se repetă

În antichitate, oamenii tratau visele ca pe niște viziuni trimise de forțele divine. Aceștia credeau că, dacă același vis a fost visat din nou și din nou, atunci înseamnă că un înger păzitor încearcă să ne avertizeze despre evenimentele viitoare.

Au trecut secole de atunci, iar acum știm câteva lucruri și despre conștient dar și despre subconștient. Asta înseamnă că strămoșii noștri nu s-au înșelat interpretând visele ca mesaje profetice. Într-adevăr, în acest fel subconștientul încearcă să ne contacteze, deși, adesea ignorăm aceste semnale.

Așadar, veți avea același vis până când îi descoperiți sensul și trageți concluzii.

Cert este că atunci când suntem treji, nu prea ascultăm semnalele subconștientului. În consecință, el nu are de ales decât să ne alerteze prin vise.

Subconștientul nu ne spune nimic nou, pur și simplu încearcă să sublinieze lucruri evidente pe care continuăm să le ignorăm cu încăpățânare. În timp, aceste probleme trebuie abordate atât la nivel fizic, cât și emoțional.

Deci nu ignora aceste semnale – sunt foarte importante!

Semnul 4. Simptome fizice

Visele nu sunt singurul mod în care mintea subconștientă încearcă să comunice cu noi. Uneori, propriul nostru corp acționează ca un astfel de canal de comunicare. Acest lucru se manifestă cu ajutorul diferitelor tipuri de simptome de disconfort fizic sau stare de rău.

Semnele pot fi externe (pronunțate) sau interne (care nu sunt asociate cu sănătatea).

  1. Semnele exterioare includ dureri persistente de spate, dureri de cap, balonare, dureri de gât și de umăr și multe altele.
  2. Semnele interne se pot manifesta prin oboseală cronică, lipsa de energie, pierderea în greutate sau, dimpotrivă, obezitatea.

Toate acestea sunt semne generate de stres care au o legătură cu munca sau viața personală. Subconștientul îți spune că ar trebui să te ocupi de problemele.

Semn 5. Liberul arbitru redus sau lipsit

Te-ai confruntat vreodată cu faptul că vrei să faci ceva, să planifici, să visezi, să faci un anumit lucru pe care tot îl amâni dar nu ai suficientă voință să faci asta? Asta înseamnă că ai experimentat o scădere a puterii liberului arbitru.

Ce este liberul arbitru? După cum spune și definiția: „Liberul arbitru reprezintă capacitatea unei persoane de a alege, indiferent de circumstanțe. Circumstanțele aici pot fi înțelese ca circumstanțe pur externe (violență, constrângere, recompensă) și interne (instincte, plăceri și antipatii, prejudecăți etc.).”

Nu este suficient să vrei să faci ceva. Liberul arbitru este matricea și forța motrice. Ajută la atingerea scopului, la realizarea planului. Deci, fără el – nu se poate.

Este singurul lucru care te face să treci prin viață. Prin urmare, atunci când simți că liberul arbitru a scăzut sau este aproape absent, să știi că în acest fel subconștientul trimite un semnal că sănătatea mintală este amenințată.

Nu ignora semnalul primit. În plus, insomnia, depresia, căderile mentale sunt garantate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!