5 semne că nu suferi de depresie, ești doar înconjurat de oameni toxici

5 semne că nu suferi de depresie, ești doar înconjurat de oameni toxici

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Te simți trist și fără speranță? Crezi că ai o depresie? Ești sigur că este din cauza ta și nu a oamenilor din jurul tău? Depresia nu este o glumă. Aceasta este o boală gravă care efectiv îți distruge viața. Iar înainte de a vă diagnostica, asigurați-vă că problema este într-adevăr la voi și nu la oamenii toxici pe care îi aveți în viața voastră.

Oamenii răi sunt peste tot

Întrebarea este: cum reușesc acești oameni să te ducă la depresie? Răspunsul este simplu: pentru că din fire ești o persoană bună și decentă, care știe să-i respecte pe ceilalți și, prin urmare, aceștia se folosesc de tine și profită de bunătatea ta.

Din copilărie suntem învățați să-i respectăm pe ceilalți, să prețuim opiniile altora, să luăm în considerare sentimentele altora, să putem asculta și să nu umilim sau să jignim pe nimeni. Însă nu toată lumea crește cu astfel de atitudini.

Semne care vă arată că sunteți înconjurat de oameni toxici:

1. O persoană toxică este și un vampir energetic

Oamenii toxici absorb cu putere energia și emoțiile pozitive, lăsându-te epuizat. Îți iau constant ceva fără să ofere nimic în schimb, indiferent dacă vrei sau nu.

Simpla lor prezență în viața ta te face să te simți asuprit și umilit. Oamenii toxici se pot comporta de parcă le pasă de tine, dar nu le pasă cu adevărat de sentimentele și nevoile tale.

2. Încearcă să te facă să te simți vinovat

Oamenii toxici sunt, de asemenea, de cele mai multe ori narcisiști ​​și manipulatori. Ei te vor păcăli fără rușine iar aceste acțiuni le vor întări ego-urile și le vor satisface nevoile.

Sunt adevărați manipulatori și încearcă să controleze fiecare conversație vorbind despre problemele lor. Acest comportament te face să te distragi de la propriile sentimente și să uiți de propriile nevoi.

Când te concentrezi la problemele altei persoane, în primul rând, aceasta duce de obicei la frustrare și resentimente. De asemenea, poate duce la depresie, deoarece vă suprimați în mod constant adevăratele sentimente și vă pierdeți interesul pentru ceea ce vă place cu adevărat.

3. Vorbesc mult și aroganți

Vor trece orice granițe fără remușcări, chiar dacă trebuie să vă încalce spațiul personal. Oamenii toxici își doresc întotdeauna să aibă ultimul cuvânt și pentru aceasta sunt gata să facă orice.

Când simt că sunt descoperiți, se folosesc trucuri complet murdare. Mint, schimbă faptele și chiar vă insultă față de alte persoane.

4. Te transformă în cine nu ești.

Oamenii toxici vor încerca să te manipuleze pentru a te transforma într-o persoană complet diferită. Te poate duce până la punctul în care încetezi să te mai recunoști.

Oamenilor toxici le place să se prefacă victime și vor da vina pe tine de faptul că ceva nu funcționează în viața lor. În timp, vei începe să te îndoiești de propriile decizii și acțiuni.

5. Mint în mod flagrant pentru a manipula

Oamenii toxici pot minți despre orice pentru a obține ceea ce doresc. Ei cred că au întotdeauna dreptate, deci nu cred că minciunile lor pot face rău nimănui.

Dacă vei sta pe lângă astfel de oameni manipulatori, ei vor face orice pentru a te opri. Ca urmare, vei începe să te îndoiești de capacitățile tale, să-ți pierzi încrederea și să rămâi fără sprijin. Te vor face să crezi că ești bolnav.

Oamenii toxici sunt peste tot, dar puteți lupta pentru a vă controla viața din nou.

Iată câteva modalități care vă ajută în acest sens:

1. Observă și fii sincer

Trebuie să fiți conștienți de realitate. Înțelegeți faptul că o anumită persoană din viața voastră încearcă să vă manipuleze. Primul pas către recâștigarea stimei de sine este identificarea manipulatorului.

2. Preia controlul asupra vieții tale

După ce identificați o persoană toxică, luați măsuri. Decideți singur ce puteți face și cum.

3. Rupeți toate legăturile

Dacă este posibil, opriți contactul cu persoana toxică sau cel puțin mențineți-l la minimum. Vorbește cu el cât mai puțin posibil sau, mai bine spus, nu vorbi deloc.

4. Ai grijă de tine

Iubirea de sine este cel mai puternic instrument pentru a vă ajuta să vă vindecați după astfel de evenimente traumatice.

Ai grijă de sănătatea ta, fă ceea ce îți aduce plăcere, petrece mai mult timp cu cei dragi, mergi în vacanță … Pe scurt, fă-ți timp pentru a face ceea ce te face fericit.

În unele cazuri, este bine să cereți ajutor. Nu vă fie frică să cereți ajutor, fie că este vorba despre medicul dumneavoastră, membrii familiei sau prieteni.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!