5 secrete ale unei vieți fericite de la Eckhart Tolle

5 secrete ale unei vieți fericite de la Eckhart Tolle

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Când ne naștem, nu ni se dau instrucțiuni despre cum să ne trăim viața. Prin urmare, multă lume nu știe cum să găsească fericirea și astfel apar multe îndoieli despre existența ei. În aceste momente este important să țineți cont de sfaturile celor mai înțelepți și mai experimentați oameni.

Iată ce spune înțeleptul Eckhart Tolle despre fericire:

1. Caută fericirea în interior

Căutând fericirea undeva în exterior, în lucrurile și oamenii din jurul tău, este posibil să rămâi profund dezamăgit. Dar dacă începi să cauți fericirea în interiorul tău, cu siguranță o vei găsi.

Acest mod de gândire ne arată importanța cunoașterii pe noi înșine. Cu cât te cunoști mai bine pe tine, cu atât te apropii mai repede de găsirea fericirii adevărate.

2. Învață să îți controlezi propriile gânduri

Ne simțim nefericiți din cauza gândurilor din capul nostru, nu din cauza lucrurilor care ni se întâmplă. Când se întâmplă ceva, îți pot apărea atât gânduri pozitive, cât și negative, dar tu trebuie să ai puterea să le alegi pe cele pozitive.

Orice nenorocire ți se întâmplă, vei suferi numai dacă te concentrezi pe partea negativă a situației. A fi conștient de ceea ce se întâmplă în capul tău este primul pas spre calea de a-ți schimba propriile gânduri și, prin urmare, de a-ți schimba percepția asupra situației.

3. Controlează-ți ego-ul

Cu toții avem un ego, este un lucru normal. Însă este important să realizăm care este motivul pentru care ego-ul tău apare ca o voce în capul tău și te face să gândești și să te comporți într-un mod egoist. Când realizezi acest lucru, încearcă să nu mai hrănești ego-ul, astfel vei putea găsi fericirea mai repede.

4. Concentrează-te asupra prezentului

Nu are rost să te îngrijorezi de ceea ce se va întâmpla în viitor, nu faci altceva decât să te stresezi degeaba. De asemenea, nu lăsa trecutul să îți afecteze prezentul, ceea ce s-a întâmplat deja nu mai poate fi schimbat, dar poate fi acceptat și uitat. Secretul unei vieți fericite este să trăiești în prezent fără să-ți faci griji cu privire la evenimentele trecute sau viitoare.

5. Simplitatea și bunătatea sunt un alt secret al fericirii

Oamenii simpli și amabili sunt întotdeauna cei mai fericiți. Dar nimeni nu te poate învăța cum să fii o astfel de persoană. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să te gândești la modul în care ți-ar plăcea să fii tratat de cei din jurul tău, iar tu să-i tratezi pe ei exact la fel.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!