5 remedii pentru reducerea cearcănelor de sub ochi

5 remedii pentru reducerea cearcănelor de sub ochi

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2021 in Articole

Mulți oameni încearcă să scape de cearcănele de sub ochi, folosind tot felul de creme. Cei care se confruntă cu cearcăne spun că aspectul obosit al ochilor le afectează stima de sine, precum și frumusețea naturală și tinerețea.

Dar din fericire există modalități excelente de a scăpa de cearcănele de sub ochi. Remediile naturale sunt o modalitate foarte bună de a trata problema cearcănelor.

Ce sunt cearcănele?

Cercurile întunecate de sub ochi se formează atunci când apare prea multă melanină în piele sub ochi. Cu toate acestea, există și alți factori care le afectează, atât genetici, cât și de mediu. Prin urmare, în fiecare zi pot cearcănele pot arăta diferit.

Principalele cauze ale apariției cearcănelor sub ochi

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii au cearcăne sub ochi este că au pielea subțire și sensibilă, în special în acea zonă. Vârsta și soarele deshidratează pielea și o fac mai întunecată și mai slabă.

Remedii naturale pentru tratarea cearcănelor de sub ochi

1. Linguri reci ca gheața

Aceasta este o soluție extrem de bună dacă vă treziți dimineața cu cearcăne și umflături sub ochi. Temperatura scăzută are rolul de a reduce inflamația, și astfel veți scăpa de pungile de sub ochi.

Iată ce trebuie să faci: Pune două linguri în frigider peste noapte. Dimineața, pune-le direct pe ochi, apăsând ușor pentru ca efectul temperaturii scăzute să fie mai rapid. Ca o alternativă, poți înfășura cuburi de gheață în pânză și le poți pune pe ochi.

2. Pungi de ceai verde

Antioxidanții din ceaiul verde au capacitatea de a încetini îmbătrânirea și ajută la îndepărtarea petelor întunecate de pe piele. Prin urmare, este ideal pentru tratarea cearcănelor.

Puneți două pungi de ceai verde într-un pahar cu apă caldă și lăsați-le 20 de minute, apoi puneți-le pe ochi cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Ar trebui să vedeți rezultatele în decurs de o săptămână.

3. Lapte rece

Acest remediu natural este ușor de utilizat dacă aveți un stil de viață activ. Grăsimea din lapte hidratează și înmoaie pielea, iar temperatura rece va reduce rapid umflăturile.

Înmuiați două bucăți de bumbac în lapte rece, apoi puneți-le pe cearcăne și lăsați-le câteva minute. Acest lucru se poate face în orice moment al zilei, în funcție de cum aveți timp.

4. Felii de castravete

Feliile de castraveți sunt unul dintre cele mai faimoase remedii din lume. Ele ajuta la reducerea umflăturilor pe față, datorită conținutului de acid cafeic și vitamina C. În plus, sunt foarte ușor de folosit și au un efect relaxant.

Tăiați 2 felii de castravete scos direct din frigider pentru a fi rece și puneți-le pe cearcăne. Lăsați-le să acționeze pentru 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă.

5. Albușuri de ou

Deși albușurile de ou nu sunt la fel de cunoscute ca fiind un remediu natural pentru cearcăne, ele sunt foarte eficiente. Acestea conțin vitamina B12, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la înmuierea pielii.

Bateți albușurile până când se transformă în spumă, apoi, cu ajutorul unei pensule, aplicați spuma de ou pe pielea de sub ochi. Lăsați să acționeze pentru 15 minute, apoi clătiți cu multă apă rece.

Dacă folosiți aceste remedii naturale nu numai că veți putea trata cearcănele de sub, dar în același timp veți preveni și apariția lor pe viitor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!