5 remedii naturale care ajută în cazul hipertensiunii

5 remedii naturale care ajută în cazul hipertensiunii

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Prin fiecare bătaie de inimă, aceasta pompează sânge prin artere. Când presiunea fiecărei bătăi a inimii depășește norma, se numește hipertensiune.

Când încercați să aflați dacă aveți tensiune arterială crescută, rețineți:

Presiunea sistolică se referă la presiunea când bate inima.

Presiunea diastolică este tensiunea arterială atunci când inima se odihnește între bătăile inimii.

Presiunea arterială normală este de 120/80 mm Hg. Prima cifră corespunde presiunii sistolice , iar a doua – diastolică.

Cauzele hipertensiunii

Există anumiți factori care afectează tensiunea arterială. Unele dintre ele sunt strâns legate de obiceiurile proaste pe care le puteți schimba, în special:

  • adipozitate
  • abuzul de alcool
  • dietă bogată în sodiu
  • utilizarea contraceptivelor
  • stil de viață sedentar

Cu toate acestea, există cauze genetice. Conform unor studii , hipertensiunea este ereditară.

Această afecțiune crește morbiditatea și mortalitatea provocând alte boli cardiovasculare, cum ar fi:

  • insuficienta cardiaca
  • infarct miocardic
  • retinopatie hipertensivă
  • insuficiență renală cronică
  • boli cerebralo-vasculare,
  • boala arterială periferică

Hipertensiunea arterială în stadiile incipiente nu are simptome. Drept urmare, mulți oameni nu realizează că au acest sindrom.

Produse naturale pentru controlul hipertensiunii arteriale

Unele alimente sunt excelente pentru controlul și ameliorarea simptomelor anumitor boli. În acest articol vă vom vorbi despre alimentele pentru controlul hipertensiunii arteriale.

1. Suc de lămâie

Retenția de lichide nu este niciodată un semn bun, mai ales dacă suferiți de hipertensiune. Lămâia are proprietăți excelente, deoarece este o sursă excelentă de vitamina C. Prin urmare, ajută la combaterea toxinelor și a substanțelor care se acumulează datorită retenției de lichide.

În plus, o trăsătură caracteristică a sucului de lămâie sunt proprietățile sale diuretice și filtrante. Conține o cantitate mare de apă, care funcționează ca un instrument ideal pentru curățarea naturală și sigură a corpului.

Puteți încerca această opțiune pentru a detoxifica și stimula excreția substanțelor care pot crește tensiunea arterială.

Ingrediente

  • 1 pahar de apă (250 ml)
  • sucul de la 2 lămâi

Pregătirea

Se amestecă ambele ingrediente, fără îndulcitori și se consumă pe stomacul gol.

2. Banane

Se știe că bananele conțin mulți nutrienți. Sunt cunoscuți pentru conținutul ridicat de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. În plus, efectul lor de economisire a energiei este foarte util după orice efort.

Din aceste trei motive, vă recomandăm să adăugați o banană la dieta zilnică. Ar trebui să reduceți cantitatea de sodiu din dieta dumneavoastră. Adică, trebuie să adăugați mai puțină sare la feluri de mâncare, precum și să consumați mai puține alimente de tip fast-food.

3. Controlul hipertensiunii cu usturoi

Usturoiul este un ingredient folosit proaspăt în lumea remediilor naturale. Este considerat extrem de benefic pentru tratamentul unui număr mare de tulburări medicale, digestive și ortopedice.
În caz de hipertensiune arterială sau hipertensiune, usturoiul dilată arterele și, de asemenea, previne formarea cheagurilor de sânge.

Puteți să-l consumați sub formă de suplimente pe bază de usturoi, să adăugați usturoi la feluri de mâncare sau să mâncați zilnic câte un cățel de usturoi, ținut într-un pahar cu apă timp de 6-8 ore. Puteți să îl înmuiați peste noapte și să îl mâncați a doua zi dimineața.

4. Ulei de măsline

Beneficiile măslinelor și ale derivaților acestora sunt bine cunoscute încă din Egiptul antic. Când vine vorba de hipertensiune, uleiul de măsline acționează ca un regulator natural al corpului, încetinind fluxul rapid de sânge.

Această grăsime sănătoasă este formată din trei mii de componente diferite. Unele dintre cele mai notabile proprietăți ale sale sunt că uleiul:

  • ajută la prevenirea oxidării celulare
  • reglează și controlează mai bine diabetul
  • scade colesterolul rău (LDL)

5. Pepene verde

Pepenele verde este unul dintre cele mai bune alimente care ajută la controlul hipertensiunii arteriale datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge. De asemenea, reduce riscul de accident vascular cerebral.

Pepenele verde furnizează, de asemenea, L-citrulină și L-arginină. Aceștia sunt doi aminoacizi care întăresc tonusul vascular și reglează tensiunea arterială.

Medicul dumneavoastră va spus că aveți tensiune arterială crescută, dar nu ați avut încă simptome grave? Din fericire, mai este timp pentru a evita complicațiile. Consumul de pepene verde va fi de mare ajutor.

Amintiți-vă că disciplina și consecvența aduc cele mai bune rezultate. Este vorba despre sănătatea dumneavoastră și trebuie să fiți responsabil. O alimentație deficitară va înrăutăți această situație și va face imposibilă controlul hipertensiunii.

Tensiunea arterială ridicată face ca inima să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în jurul corpului. În timp, această intensitate crescută poate determina umflarea și restrângerea vaselor de sânge, ceea ce stabilește scena pentru bolile de inimă. Din fericire, puteți interveni cu mult înainte de apariția unor probleme cardiace grave, și anume prin îmbunătățirea dietei.

„Dacă vă întrebați de unde să începeți o dietă cu hipertensiune arterială, prima masă a zilei este răspunsul”, explică Clinica Mayo.

S-a dovedit că numeroase alimente sunt utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate, multe dintre ele putând fi adăugate la micul dejun.

Acestea includ:

  • Ouă
  • Ovăz
  • Nuci si seminte
  • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi
  • Banane și fructe de pădure

O mulțime de dovezi susțin beneficiile, în special, ale nucilor. Nucile conțin un omega-3 pe bază de plante numit acid alfa-linolenic (ALA), despre care oamenii de știință cred că are un efect benefic asupra tensiunii arteriale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!