5 reguli simple de fericire de la o femeie de 92 de ani

5 reguli simple de fericire de la o femeie de 92 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturiViata

O doamnă, în vârstă de 92 de ani, până la ora opt dimineața era deja complet îmbrăcată, pieptănată frumos și machiată cu gust, deși nu vedea bine. Femeia era pregătită să se mute la un azil de bătrâni.

Soțul ei murise nu cu mult timp în urmă și nu avea altă opțiune. În ciuda orelor lungi de așteptare a bătrânei, ea a zâmbit frumos atunci când a fost informată că dormitorul ei era gata.

În drum spre lift, o angajată îi descria exact cum arată camera, inclusiv cum arătau perdelele de la ferestre.

„O voi iubi”, a răspuns bătrâna cu entuziasmul unui copil de 8 ani care tocmai primise un cadou.

„Mai bine așteptați puțin să vedeți camera cu ochii dumneavoastră”, spuse angajata azilului.

„Nu are importanță”, a răspuns bătrâna. „Fericirea este un lucru pe care îl decizi în prealabil. Faptul că îmi place sau nu noua mea casă nu depinde de modul în care sunt aranjate obiectele de mobilier, ci de modul în care este aranjată mintea mea. Am decis deja să iubesc această cameră.

Eu iau aceste decizii în fiecare dimineață, imediat după ce mă trezesc. Am de ales: pot să petrec toată ziua în pat, gândindu-mă la bolile sau la părțile corpului care nu mai reacționează așa cum mi-aș dori, sau să mă ridic din pat, simțind bucurie și recunoștință pentru această zi.

Eu percep fiecare zi ca un adevărat cadou și, cât timp sunt încă în viață, mă concentrez în întregime asupra acelor amintiri plăcute pe care le-am păstrat. Bătrânețea este ca un cont bancar: retragi banii pe care i-ai depus. Prin urmare, vă sfătuiesc să puneți cât mai multe momente de fericire în memorie.”

Apoi și-a împărtășit cele 5 reguli simple pentru o viață fericită:

1. Curăță inima de furie, iartă persoanele care ți-au greșit și nu pune la suflet toate lucrurile mici.

2. Nu te gândi toată ziua la griji și probleme, pentru orice obstacol există o rezolvare, trebuie doar să ai o gândire pozitivă.

3. Încearcă să trăiești cât mai simplu posibil, dacă vrei mereu tot mai mult, nu vei mai aprecia ceea ce ai în prezent.

4. Încearcă să dăruiești mereu din suflet, dar să nu aștepți nimic în schimb, te va face să te simți foarte bine.

5. Nu te aștepta la nimic de la nimeni. Dacă ai așteptări, vei rămâne dezamăgit, dar dacă nu ai, atunci te vei bucura mai mult de o faptă sau de un lucru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!