5 reguli principale evreiești, respectarea lor ajută la evitarea problemelor și dificultăților în viață

5 reguli principale evreiești, respectarea lor ajută la evitarea problemelor și dificultăților în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Cum se diferențiază evreii de alte popoare? Desigur, prin atitudinea lor față de viață! O abordare practică în tot. Dar cum funcționează asta?

Așa cum spune un prieten al meu, „evreul nu este o naționalitate, ci o mentalitate”.

Ce, dacă nu viziunile noastre asupra lumii și obiceiurile noastre, definesc întreaga noastră viață? Citind regulile de viață ale evreilor, devine clar că acest popor a învățat să separe grâul de neghină în toate domeniile vieții.

După ce veți învăța cele 5 reguli principale evreiești, veți înțelege cum să vă îmbunătățiți orice aspect al vieții voastre și să obțineți rezultatele dorite.

Regula nr. 1: Trebuie să priviți problemele cu optimism

Prima regulă evreiască ne îndeamnă să schimbăm una dintre principalele cauze ale eșecurilor și suferințelor. Secretul unei vieți bune constă în a ști să nu te afunzi în neplăceri, ci să le tratezi cu mai puțină importanță.

Viața este un proces imprevizibil și schimbător. Dacă azi vă simțiți bine, nu este garantat că ziua de mâine va fi la fel de fericită. La fel și invers – dacă azi sunteți prins într-o situație dificilă, aceasta se va încheia curând!

Odată ce veți învăța să priviți orice eveniment cu un zâmbet și cu putere, acest lucru vă va permite să găsiți mai ușor și mai rapid o ieșire chiar și din cea mai complicată situație.

Regula nr. 2: Nu ar trebui să vă bucurați de eșecurile altor oameni

Să te bucuri de eșecurile altora înseamnă să cultivi în tine mândria, egoismul și să devii o persoană rea. Dar evreii sunt oameni practici și înțeleg bine că egoismul și lipsa bunătății vor duce în cele din urmă la neplăceri.

Cine ar vrea să ajute o persoană rea, care în loc să ofere sprijin în momentele dificile, se bucură doar de poziția sa bună și de eșecurile altora?

Regula nr. 3: Trebuie să vorbiți despre oameni fie într-un mod bun, fie deloc

Într-un mod similar trebuie înțeleasă și a treia regulă. Nimeni nu iubește bârfele și bârfitorii. Cu astfel de oameni, puțini vor dori să aibă de-a face, să-i angajeze la locul de muncă sau să construiască relații personale.

Însă de ce să discutați despre defectele altora? Cu cât ne concentrăm mai mult asupra negativului, cu atât acesta devine mai mare.

Să găsești lucruri bune în oameni sau să nu ai de-a face cu cei care nu se evidențiază prin calități – aceasta este cea mai corectă și practică soluție.

Regula nr. 4: Ascultați mai mult decât vorbiți

Practicitatea evreiască în acțiune. Chiar și în relații strânse, această regulă ajută la îmbunătățirea situației și aduce roade frumoase.

Răspundeți la întrebare: cu cine ați vrea să fiți prieteni – cu cineva care este sincer interesat de afacerile voastre sau cu cineva care vă bombardează în mod constant cu întrebări?

Abilitatea de a asculta fără judecată, comparație și dorința de a vă adăuga propriile păreri – este un talent real care conduce o persoană spre succes. Imaginați-vă cât de mult puteți afla, dacă vorbiți puțin mai puțin despre voi înșivă și acordați mai multă atenție ceea ce vi se spune.

Oamenii se simt atrași de astfel de persoane, vor să comunice cu ei și îi percep în cea mai mare parte ca fiind serioși și responsabili.

Regula nr. 5: Brânza gratuită există doar în capcana pentru șoareci

Și desigur, a cincea, cea mai practică regulă evreiască. În astfel de aspecte, acest popor știe cu siguranță ce vorbește.

În această lume, nimic nu este gratuit. Iar dacă pentru ceva nu trebuie să dați bani, atunci va trebui să plătiți în alt mod. Dacă vi se oferă ceva gratuit – se cere ceva de la voi.

Care regulă credeți că este cea mai utilă și actuală?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!